Alankomaista osa sijaitsee merenpinnan tason alapuolella. Korkeuserot eivät ole suuria, joten alue on enimmäkseen alankoa – onkohan ylämäkien puuttuminen maan huikean pyöräilykulttuurin taustalla?

Maa tunnetaan niin tulppaaneista, tuulimyllyistä kuin monikulttuurisuudesta.  Alueesta riippuen paikalliset kutsuvat kotimaataan myös Hollanniksi. Alankomaiden virallinen kieli on hollanti, mutta moni hollantilainen puhuu erinomaista englantia.

Hollantilaiset koulut keskittyvät itsenäiseen opiskeluun ja pienryhmätyöskentelyyn, painottaen  ongelmanratkaisua ja tiimityöskentelyä. Aiemmat arvosanasi ja kiinnostuksenkohteesi saattavat vaikuttaa siihen, mihin kouluun sinut ohjataan. Koulu alkaa yleensä kahdeksalta aamulla ja päättyy neljältä iltapäivällä.

Learned to sail from my host mom on Mother’s Day 💕⛵️☀️#exchangeyear #afseffect

A photo posted by Laura Friedrich (@lauraelizabeth67) on

Ihmiset ja yhteisö

Tulet huomaamaan hollantilaisen tavan kertoa tarinoitaan perheensä kesken aterioiden aikana.

Are we Dutch yet? #Nederland #stroopwaffle

A photo posted by Laura Friedrich (@lauraelizabeth67) on

Ruoka

Hollantilainen ruoka on vähän kuin sekoitus euroopan keittiöistä. Viikolla perheenjäsenet syövät aamupalansa usein itsekseen riippuen omista aikatauluistaan, mutta yleensä sunnuntaisin perhe syö aamupalan yhdessä. Illallinen on perheelle tärkein aika kokoontua. Perinteinen ateria koostuu perunoista ja kastikkeesta vihannesten, lihan tai kalan kanssa. Keitot ja vihannekset ovat todella hyviä. Jos tykkäät makeasta, kokeile rusinarullia, suklaalevitettä, vanukkaita, siirappivohveleita ja ainakin hollantilaista lakritsia!

Katso lisää kuvia Alankomaiden AFS:n instasta!