Alankomaat on siitä erikoinen valtio, että osa siitä sijaitsee merenpinnan tason alapuolella. Korkeuserot eivät ole suuria, joten alue on enimmäkseen alankoa, mistä nimi Alankomaat. Maa tunnetaan tulppaaneista, tuulimyllyistä ja puukengistä. Leimallista on myös se, että ihmiset ovat hyvin suvaitsevaisia.

Alankomaissa puhutaan hollantia. Vaikka hollantilaiset puhuvatkin yleisesti ottaen hyvää englantia, maassa odotetaan, että vaihto-oppilaat opiskelevat hollantia ahkerasti ja aloittavat kieleen tutustumisen jo kotimaassaan.

Learned to sail from my host mom on Mother's Day 💕⛵️☀️#exchangeyear #afseffect

A photo posted by Laura Friedrich (@lauraelizabeth67) on

Ihmiset ja yhteisö

Julkinen liikenne on hyvin kehittynyttä ja pyörät ovat myös paljon käytössä. Jotkut alueet ovat maaseutua, etenkin pohjoisessa. Tulet huomaamaan hollantilaisen tavan kertoa tarinoitaan perheensä kesken aterioiden aikana. Muista osallistua kodin askareisiin ja pitää huoneesi siistinä.

Koulu

Aiemmat arvosanasi ja kiinnostuksenkohteesi auttavat määrittämään mihin kouluun päädyt. Koulu alkaa yleensä 8.00 ja päättyy 16.00. Hollantilaiset koulut keskittyvät itsenäiseen opiskeluun, pienissä työskentelyryhmissä tai itsenäisesti työskennellen, opettaakseen ongelmanratkaisua ja tiimityöskentelyä.

Are we Dutch yet? #Nederland #stroopwaffle

A photo posted by Laura Friedrich (@lauraelizabeth67) on

Ruoka

Hollantilainen ruoka on yksinkertaista ja ravitsevaa ja kuin sekoitus euroopan keittiöistä. Viikolla perheenjäsenet syövät aamupalansa usein itsekseen riippuen omista aikatauluistaan, mutta yleensä sunnuntaisin perhe syö aamupalan yhdessä. Illallinen on perheelle tärkein aika kokoontua. Perinteinen ateria koostuu perunoista ja kastikkeesta vihannesten, lihan tai kalan kanssa. Keitot ja vihannekset ovat todella hyviä. Jos sinä tykkäät makeasta, kokeile rusinarullia, suklaalevitettä, vanukkaita, siirappivohveleita ja ainakin hollantilaista lakritsia!

Katso lisää kuvia Alankomaiden AFS:n instasta!

Löydä oma ohjelmasi