Alankomaista osa sijaitsee merenpinnan tason alapuolella. Korkeuserot eivät ole suuria, joten alue on enimmäkseen alankoa – onkohan ylämäkien puuttuminen maan huikean pyöräilykulttuurin taustalla?


Alankomaat tunnetaan niin tulppaaneista, tuulimyllyistä kuin monikulttuurisuudesta. Euroopan tiheiten asutettu maa pitää sisällään niin pienet merenrantakylät kuin Amsterdamin ja Rotterdamin kaltaiset suuret kaupungit.  Alueesta riippuen paikalliset kutsuvat kotimaataan myös Hollanniksi. Alankomaiden virallinen kieli on hollanti, mutta moni hollantilainen puhuu erinomaista englantia.

Hollantilaiset koulut keskittyvät itsenäiseen opiskeluun ja pienryhmätyöskentelyyn, painottaen  ongelmanratkaisua ja tiimityöskentelyä. Aiemmat arvosanasi ja kiinnostuksenkohteesi saattavat vaikuttaa siihen, mihin kouluun sinut ohjataan. Koulu alkaa yleensä kahdeksalta aamulla ja päättyy neljältä iltapäivällä.

Tsygät

Ihmiset ja yhteisöt

Hollantilaiset ovat taipuvaisia olemaan itsenäisiä, mutta samalla avoimia, suvaitsevaisia ja kansainvälisesti suuntautuneita.  Heidät tunnetaan myös vilkkaasta ulkoilmaelämästä – he pyöräilevät kaikkialle ja rakastavat luistella talvisin pitkin jäisiä kanavia. Hollanti tunnetaan polkupyöristään, ja 17,6 miljoonan asukkaan maasta löytyy 23,9 miljoonaa polkupyörää! Hollantilaiset perheet ovat yleensä pieniä pitäen sisällään yleensä vain yksi tai kaksi lasta. Sukulaiset asuvat usein lähellä ja suvut kokoontuvat säännöllisesti lomien ja juhlapyhien merkeissä.

Hollantilaiset teini-ikäiset, kuten nuoret ympäri maailmaa, tykkäävät usein urheilusta. Monet hollantilaiset nauttivat retkeilystä, luistelusta talvella sekä surffaamisesta ja purjehtimisesta kesällä. Useimmat teini-ikäiset myös viihtyvät televisiota katsellen, lukien ja vain hengaillen.

Öljybullat

Ruokakulttuuri

Päivän tärkein ateria on päivällinen, ja se on aika, jolloin hollantilaiset perheet nauttivat yhdessä istumisesta ja sosiaalisesta kanssakäymisestä. Hollantilainen ruoka on yleensä yksinkertaista, tuoretta ja terveellistä. Hollantilaisessa keittiössä edustettuna on monenlaisia eurooppalaisia ruoanlaittotyylejä, ja suosittuja ruokia ovat vihanneskeitto, porsaan kyljykset, keitetyt perunat ja makkara. Merenelävät ovat myös merkittävä osa hollantilaista ruokavaliota, erityisesti silakka ja ankerias. Jos sinulla on makeanhimo, Hollanti voi olla täydellinen paikka sinulle – voit nauttia rusinapullista, suklaalevitteestä, vanukkaista, siirapilla täytetyistä vohveleista ja erityisesti hollantilaisista lakritsista! Maa tunnetaan myös Gouda-juustosta.

Katso lisää kuvia Alankomaiden AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×