Uruguay on pieni maa Etelä-Amerikan itärannikolla. Vuonna 2015 Uruguay rankattiin yhdeksänneksi asumiskelpoisimmista ja vihreimmistä maista maailmassa ja se on myöskin ainoa Amerikan maa, joka ei suistunut taantumakauteen viimeisimmän talouskriisin johdosta. Uruguayn sanotaankin olevan turvallisin Latinalaisen Amerikan maista.

Vuodenaikojen vaihtelu näkyy Uruguayssa selvästi, mutta sääolot ovat hyvin harvoin mitenkään äärimmäisiä mihinkään suuntaan. Keväät ovat kosteita ja tuulisia, kesät lämpimiä, syksyt leutoja ja talvet koleita ja kosteita.

Uruguaylaisissa kouluissa oppilaat pysyvät samassa luokassa koko päivän ja opettajat vaihtavat luokkia. Koulua käydään joko aamu- tai iltapäivällä, ei kumpanakin.

Uruguaylaiseen ruokavalioon kuuluu paljon lihaa, etenkin naudanlihaa ja maaseudulla syödään myös paljon lammasta. Italialaisten vaikutuksesta pasta on suosittua varsinkin sunnuntairuokana. Mate-kasvin lehdistä valmistettua teenkaltaista yrttijuomaa matea juodaan lähes päivittäin.

Väestö on lähes kokonaan eurooppalaisten, enimmäkseen espanjalaisten ja italialaisten, siirtolaisten jälkeläisiä ja Uruguayn virallinen kieli on espanja. Brasilian rajan läheisyydessä tosin puhutaan myös espanjasta ja portugalista muodostunutta sekakieltä.

Uruguayn AFS toimii Argentiinan AFS:n alaisuudessa.

Vaihto-oppilaan kokemuksia Uruguaysta

Martta – Uruguay 2016-17

“Suosittelen Uruguayhin lähtemistä ihan jokaiselle, ja kannustan miettimään omaa kohdemaata ennakkoluulottomasti ja avoimin mielin! Minulle Uruguay oli upea kokemus, kannatti ehdottomasti lähteä, haasteistakin huolimatta. Sain toisen kodin maasta, jonne en ehkä muuten olisi ikinä tullut lähteneeksi. Uteliaisuus kannattaa, se palkitaan!”

Martan Uruguayn vuosi

En olisi vaihtoon lähtemistä pohtiessani ikinä arvannut, että löytäisin itseni juuri Uruguaysta. Niin siinä kuitenkin kävi ja sain kokea elämäni seikkailun tuossa pienessä, kauniissa maassa ihanien ja sosiaalisten uruguaylaisten ympäröimänä. Pienestä koostaan huolimatta Uruguay antaa vaihto-oppilaalle paljon. On kauniita rantakaupunkeja, pitkä, aurinkoinen kesä ja viileä talvi, maailman pisimmät karnevaalit ja perinteitä pursuava kulttuuri.

Vuosi Uruguayssa antoi minulle niin sujuvat espanjan taidot, toisen kodin ja perheen maailman toisella puolen kuin uusia ystäviä ympäri maailmaa. Parasta vaihtovuodessani olivat ehdottomasti vieraanvaraiset, auttavaiset ja iloiset uruguaylaiset, sekä AFS:n tapahtumat ja leirit, joita paikallinen AFS järjesti noin viisi kertaa vaihtovuoteni aikana. Uruguayhin tulee eri puolilta maailmaa vain noin 20 vaihto-oppilasta vuodessa, joten jokaiseen tutustuu hyvin ja heistä tuli minulle tärkeitä.

Katso kuvia Uruguayn AFS:n instasta!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×