years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Omaperäinen Uruguay on Etelä-Amerikan pienin espanjankielinen maa. Se on kuitenkin yksi alueensa vakaimpia ja hyvinvoivimpia valtioita. Edistyksellisessä Uruguayssa ei juurikaan esiinny äärimmäistä köyhyyttä, ja maan tulotaso on Latinalaisen Amerikan mittakaavassa korkea. Koulutus on yksi vahvan talouden salaisuuksista. Poikkeuksellista on sekin, että Uruguayn sähköstä 100 % on peräisin uusiutuvista lähteistä. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Huomaathan, että Uruguayhin voi lähteä vaihtoon myös keväällä! Tämän lisäksi AFS järjestää keväällä alkavia ohjelmia myös Chilessä, Argentiinassa, Saksassa, Italiassa ja Japanissa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihto Uruguayssa

Millaista on opiskella Urugyayssa?

Lukuvuosi kestää Uruguayssa maaliskuusta joulukuuhun, ja sen pituus on noin 200 päivää. Koulut ovat kiinni kansallisina vapaapäivinä, kuten pitkäperjantaina ja pääsiäisenä, sekä kaksi viikkoa heinäkuussa talviloman vuoksi. Koulujen kesälomien aikana (joulukuun puolivälistä helmikuun loppuun) vaihto-oppilas saa itse päättää, mitä hän haluaa tehdä; erityistä ohjelmaa ei ole. Jos isäntäperhe matkustaa, nuori voi tuolloin esimerkiksi matkustaa heidän kanssa tai ottaa espanjan kielen kursseja.

Urugyayssa perusopetuksen viimeisten vuosien oppiaineet riippuvat siitä, minkä suuntautumisvaihtoehdon oppilas on aiemmin valinnut. Valittavana on mm. yhteiskuntatieteet, luonnontieteet, taloustieteet ja johtaminen, kielet ja tekniikka. Uruguayihin vaihtoon lähtevät AFS-oppilaat saavat yleensä valita oppiaineensa vapaasti, eikä heidän tarvitse noudattaa maan opetussuunnitelmaa.

Miksi vaihtoon Uruguayhin?

Uruguay on hyvin suosittu maa AFS:n Latinalaisen Amerikan kohdemaiden valikoimassa! AFS-oppilaat valitsivat Uruguayn vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin maahan, jossa voi opetella espanjaa, mutta Espanja oli liian lähellä.”

“Jotain täysin tuntematonta ja uutta, mutta hieman turvallisempana versiona.” 

“Halusin oppia espanjaaa, sen internationaalisuuden takia. Kulttuuri kiinnosti myös.”

“Olin opiskellut espanjaa jo monta vuotta ja halusin parantaa kielitaitoa. “

Tämän lisäksi Uruguay on pienuudestaan huolimatta Latinalaisen Amerikan edistyksellisin espanjankielinen maa. Ihmiset ovat sydämellisiä ja vieraanvaraisia, sekä maalla on rikas historia ja kulttuuri.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta, jotta vaihto Uruguayssa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Uruguayihin kannattaa lähteä vaihtoon erityisesti keväällä, jolloin paikallinen lukuvuosi alkaa. Oppilas pääsee silloin helpoiten kiinni koulun rytmiin. Ellei vaihtoon lähteminen ole kuitenkaan mahdollista keväällä, aloittaminen onnistuu syksylläkin.

Oppilaiden kokemuksia Uruguaysta

Uruguayssa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihtoon Uruguayhin

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Uruguayhin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×