years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Japanin vaihto-ohjelmia on järjestetty AFS:llä jo vuodesta 1963 ja ne ovat erittäin suosittuja suomalaisten nuorten keskuudessa. Koska Japanin kulttuuri eroaa Suomesta hyvin paljon, on vaihtovuosi Japanissa kokemuksena todella ainutlaatuinen. Tämän vuoksi Japaniin on aina tunkua, joten haku kannattaa aloittaa ajoissa. Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Japanin vaihto-oppilaat

Millaista on opiskella Japanissa?

Vaihto Japanissa on erinomainen mahdollisuus kokea jotain täysin uutta. Japanissa vaihto-oppilas sukeltaa syvälle Japanin kulttuuriin. Hän on osa paikallista perhettä ja pääsee tutustumaan japanilaisiin tapoihin, perinteisiin ja maan kieleen. Kuten muissakin AFS:n kohdemaissa koulu valitaan nuorelle isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Se voi olla joko yksityinen tai julkinen, riippuen siitä, missä perhe asuu ja missä koulussa perheen muut lapset käyvät.

Miksi vaihtoon Japaniin? 

AFS-oppilaiden vastaukset tähän kysymykseen ovat:

“Halusin kokea jotain aivan erilaista verrattuna suomalaiseen elämään, joten keksin lähteä Japaniin.”

Itseä kiinnosti lähteä mahdollisimman kauas kotoa, mysteeriseen ja vieraaseen kulttuuriin sekä kaikkein tärkeintä oli, että halusin oppia kokonaan uuden kielen.”

Tiesin, että Japanilla on syvät juuret ja että se on tosi erilainen verrattuna eurooppalaiseen kulttuuriin. Tämä kiehtoi minua.

Moni lähtee Japaniin sen kielen vuoksi. Myös luonto, ruoka ja erilainen kouluelämä harrastusklubeineen ovat suomalaisille uutta ja mielenkiintoista. Näiden lisäksi Japani koetaan erittäin turvalliseksi maaksi.

Oppilaan tulee olla 15-17 vuotta päästäkseen Japaniin vaihtoon. Syksyllä ikärajat ovat hieman kevättä tiukemmat, joten haku kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin ja suosittelemmekin, että mikäli vaihtoon lähtö on keväällä mahdollista niin Japaniin kannattaa lähteä mielummin keväällä. Tällöin alkaa paikallinen kouluvuosi ja mm. porukkaan mukaan pääseminen on helpompaa. Keväällä paikkoja on myös syksyä enemmän.

AFS-toimistoon kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman aikaisin, jotta vaihdon sopivasta ajankohdasta voidaan yhdessä keskustella.

Oppilaiden kokemuksia Japanista

Monet Japanissa olleet vaihto-oppilaat ovat kertoneet omista kokemuksistaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksiaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Japani vaihtovuosi isäntäperheessä

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea vaihtoon Japaniin?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon