years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Japanin vaihto-ohjelmia on järjestetty AFS:llä jo vuodesta 1963 ja ne ovat erittäin suosittuja suomalaisten nuorten keskuudessa. 

Koska Japanin kulttuuri eroaa Suomesta hyvin paljon, on vaihtovuosi Japanissa kokemuksena todella ainutlaatuinen. Tämän vuoksi Japaniin on aina tunkua, joten haku kannattaa aloittaa ajoissa. Huom! Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Japani vaihto ja koulu – AFS

Mitä Japanin vaihtoon kuuluu?

Vaihto-oppilaana Japanissa olet osa japanilaista kulttuuria paikallisessa isäntäperheessä ja käyt koulua perheen asuinalueella, olisi se sitten yksityinen tai julkinen. Pääset matkustamaan, opit lisää uudesta kulttuurista ja kielestä, sekä ymmärrät paremmin millaista elämä toisella puolella maailmaa on. Vaihtovuoden aikana oppii myös tärkeitä tulevaisuuden taitoja, joista on hyötyä niin koulussa kuin työelämässäkin.

AFS toimii vapaaehtoisten voimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurien välisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi heidän perheeseensä. Heille ei makseta tästä korvausta. Erityisesti tämä tekee perheistä motivoituneita ja avoimia uusille näkökulmille ja erinomaisia arjen opettajia Japanin kulttuurin ja kielen saloihin. AFS-oppilaiden mukaan etenkin perheiden peli-illat ovat erinomainen mahdollisuus oppia käyttämään arkista japania. 

Japanin vaihtoon – AFS-min

Japanin paikalliseen AFS-toimintaan kuuluu yli 75 paikallisyhdistystä vapaaehtoisineen, jotka toimivat oppilaiden tukena koko vaihto-ohjelman ajan. He järjestävät aktiviteetteja, joiden kautta löytää helposti ystäviä ja pääsee syvemmälle japanin kulttuurin perinteisiin ja käytäntöihin. Kiehtovinta AFS-oppilaiden mukaan Japanin vaihtokokemuksessa on ollut koulujen tarjoamat harrastukset, kuten teeseremoniat, taistelulajit ja muut koulun jälkeen järjestettävät kerhot.

Vaihtoon Japaniin hinta – AFS

Mitä vaihtovuosi Japanissa maksaa?

Koska AFS on voittoa tavoittelematon järjestö, ei sen tarkoitus ole tuottaa voittoa Japanin vaihto-ohjelmilla, vaan kattaa ohjelmasta aiheutuvat kulut. Japanin vaihto-ohjelmien hinnat on listattu sivun oikeassa reunassa näkyvässä “Vaihtoon Japaniin” -palkissa.

Hintaan sisältyy ohjelman ylläpitokulujen ja isäntäperheasumisen lisäksi myös koulukirjojen ja -matkojen kustannukset, sekä muut vaihtoa tukevat valmennukset, kuten orientaatiot ja vaihto-oppilaan digitaalinen oppimispolku. Kattavan vakuutuksen lisäksi tärkeimpänä hinta kaattaa AFS:n arvostetut tukipalvelut, joiden avulla varmistamme sen, että nuori on maailmalla turvassa, lähellä luotettavia aikuisia ja saa aina apua tarvittaessa.

5 syytä miksi lähteä vaihtoon Japaniin

AFS-oppilaiden mukaan 5 tärkeintä syytä lähteä Japaniin vaihto-oppilaaksi ovat:

 1. Kulttuuri & kieli eroavat tosi paljon länsimaalaisesta
 2. Elämä japanilaisessa perheessä auttaa oppimaan kielen nopeasti
 3. Arvokas kokemus tulevaisuuden työelämässä
 4. Japanissa on paljon nähtävää ja koettavaa eri vuodenaikoina
 5. Japanissa oppii taatusti uusia harrastuksia, kuten teeseremoniat, kendo, Iaido ja jodo

Pyydä lisätietoa Japanin vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa
Vaihto-oppilaaksi Japaniin – AFS. min

Vaihtokokemuksia Japanissa

“Vaihdon kivoihin hetkiin on kuulunut tottakai kirsikankukkakausi maaliskuussa, mutta kirsikankukkien edelle menee kuitenkin ihmiset. Parhaimpia hetkiä ovat olleet ne hetket, kun hyppäät kunnolla pois mukavuusalueelta ja alat puhua tuntemattomille.” – Saku 2021

Returneiden kokemuksia pääsee kuuntelemaan AFS:n ilmaisissa Vaihtoinfo-webinaareissa! Ennen vaihtoon lähtöä järjestetään myös Japani-maaryhmä, missä Japanista palanneet vaihto-oppilaat jakavat vinkkejä vaihtoon lähtöön ja kertovat omakohtaisia kokemuksiaan.

Ilmoittaudu webinaariin

Japaniin vaihtoon - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Oppilaan tulee olla 15-17 vuotta päästäkseen Japaniin vaihtoon AFS:n kautta.

Mitä minun olisi hyvä tietää Japanista ennen vaihtoani?

eea-ikeda-yb7JaoBxuYc-unsplash

Japani kohdemaana

Ennen varsinaista kohdemaan valintaa kannattaa myös tutustua AFS Returneiden kertomuksiin Japanin kulttuurista, kielestä ja koulusta Japani-sivulla.

Lue lisää Japanista
Hosting 11

Returneiden vinkit Japaniin

Ota seurantaan AFS:n Instagram (@afsfinland), missä returneet antavat vinkkejä Japaniin liittyen suoraa Japanista! Kurkkaa kohokohdista myös aikaisemmat Japani-vinkit.

Selaa Japani-vinkkejä

Oletko valmis aloittamaan Japanin vaihtohaun?

Aloita haku