years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Valtavia aavikoita, kauniita rantoja, vehreitä laaksoja, Andien lumihuippuisia vuoria ja Tulimaan hyisiä jäätiköitä – elämyksiä löytyy laidasta laitaan. Chilessä voit nähdä vilauksen flamingosta tai vastaan saattaa tepastella pingviiniparvi. Chile on yksi AFS:n Latinalaisen Amerikan kohdemaista yhdessä Argentiinan, Uruguayn, Kolumbian, Perun, Meksikon, Costa Rican ja muiden maiden kanssa. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Huomaathan, että Chileen voi lähteä vaihtoon myös keväällä! Tämän lisäksi AFS järjestää keväällä alkavia ohjelmia Argentiinassa, Uruguayssa, SaksassaItaliassa ja Japanissa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihto-oppilaaksi Chileen

Millaista on opiskella Chilessä?

Chilen kouluvuosi kestää maaliskuusta joulukuuhun. Koulua käydään maanantaista perjantaihin, mutta joissakin kouluissa saattaa olla aamuluentoja lauantaisin. Kaikilla vuosikursseilla on kiinteä opetussuunnitelma, johon sisältyvät luonnontieteet (biologia, kemia ja fysiikka), historia ja maantiede (maailma ja chileläiset), matematiikka, espanja ja kirjallisuus, vieraat kielet, yhteiskuntaoppi ja taloustiede, liikuntakasvatus, musiikki ja taide, filosofia ja teknologia. Oppilaiden on valittava 3-4 kurssia edellä mainituista oppiainekokonaisuuksista.

Chilessä on kolmenlaisia kouluja. Julkiset koulut: valtion rahoittamia ja paikallishallinnon ylläpitämiä. Yksityiset koulut: yksityisten omistamia tai säätiöiden, yritysten tai uskonnollisten seurakuntien ylläpitämiä. Tuetut koulut: valtion rahoittamia, mutta yksityisesti ylläpidettyjä. Kuten muissakin AFS:n kohdemaissa koulu valitaan nuorelle isäntäperheen asuinpaikan mukaan.

Miksi vaihtoon Chileen?

AFS-oppilaat kertovat miksi he päättivät lähteä juuri Chileen vaihtoon:

“Halusin niin kauas kuin pääsen. Eurooppa tuntui liian lähellä olevalta ja USA oli liian perus. Halusin myös oppia puhumaan uutta kieltä sujuvasti.”

“Olin ollut vuoden syömättä punaista lihaa ja muissa Etelä-Amerikan maissa tämä tuntui hankalammalta toteuttaa kuin Chilessä.”

Se oli minusta ihanaa, että perhe on iso ja sen kesken vietetään paljon aikaa. Ihmisiin pääsee tutustumaan helposti ja espanjaa saa käyttää arjessa paljon.”

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 6 kuukautta, jotta vaihto Chilessä on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Chilestä

Chilessä vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Chile isäntäperhe

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Chileen vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×