years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Anna aurinkoisen Meksikon viedä mennessään: uusia ystäviä sekä uskomattomia elämyksiä. Noin 128 miljoonan asukkaan Meksiko on maailman espanjankielisin valtio. Aurinkoinen maa on kuuluisa ystävällisestä ihmisistään, rikkaasta kulttuuristaan ja omaperäisistä perinteistään. 

Meksiko on yksi AFS:n yli kymmenestä Latinalaisen Amerikan kohdemaasta yhdessä ArgentiinanPerun, KolumbianBrasilian, Chilen ja muiden maiden kanssa. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Meksiko

Millaista on opiskella Meksikossa?

Vaihto Meksikossa on erinomainen mahdollisuus kokea jotain täysin uutta. Vaihto-oppilas sukeltaa syvälle Meksikon kulttuuriin. Hän on osa paikallista perhettä ja pääsee tutustumaan meksikolaisiin tapoihin, perinteisiin ja maan kieleen.

Vaihto-oppilaat opiskelevat joko julkisissa tai yksityisissä kouluissa riippuen isäntäperheen asuinpaikasta. Usein perheen toiset lapset käyvät tiettyä koulua ja oppilas pyritään saamaan samaan kouluun sisarusten kanssa.

Miksi Meksikoon vaihtoon?

AFS-oppilaat valitsivat Meksikon vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin maahan, jossa voi opetella espanjaa, mutta Espanja oli liian lähellä.”

Olin päättänyt, että haen vaihtoon niin kauas kun pääsen ja halusin oppia täysin uuden kielen.

Olin kuullut toiselta vaihto-oppilaalta, joka oli Meksikossa, että siellä on ihania ihmisiä ja paljon nähtävää.

Tämän lisäksi Meksikossa kiinnostaa sen rikas tuhatvuotinen historia ja ystävälliset ihmiset. Myös meksikolainen luonto ja ruoka ovat olleet AFS-oppilaiden mieleen.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 9 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Latinalaisesta Amerikasta

Latinalaisessa Amerikassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihtoon Meksikoon

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Meksikoon vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×