years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Costa Rica sijaitsee Keski-Amerikassa Tyynen valtameren ja Karibianmeren välissä. Pikkuruinen maa tarjoaa isoja elämyksiä: vehreitä sademetsiä, villiä viidakkoa, mahtavia tulivuoria sekä upeita rantoja surffailuun ja snorklailuun. Costa Rica on yksi AFS:n Latinalaisen Amerikan kohdemaista yhdessä Argentiinan, Uruguayn, Kolumbian, Perun, Panaman, Meksikon ja muiden maiden kanssa. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Huomaathan, että Costa Ricaan voi lähteä vaihtoon myös keväällä! Tämän lisäksi AFS järjestää keväällä alkavia ohjelmia Chilessä, Argentiinassa, Uruguayssa, Saksassa, Italiassa ja Japanissa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihto-oppilaaksi Costa Ricaan

Millaista on opiskella Costa Ricassa?

Costa Rica panostaa vahvasti koulutukseen. Maa on yksi kaikille avoimen koulujärjestelmän edelläkävijöistä Latinalaisessa Amerikassa. Kouluvuosi kestää helmikuun puolivälistä joulukuun puoliväliin. Lukuvuosi on jaettu kolmeen osaan, joista jokaiseen sisältyy lomajakso: kesäloma (joulukuun puolivälistä helmikuun puoliväliin, 2 kuukautta), pääsiäisloma (maalis- tai huhtikuussa, 1 viikko) ja välikausiloma (heinäkuun alussa, 2 viikkoa). 

AFS:n vaihto-oppilas ei yleensä voi valita akateemisen tai ammatillisen koulun välillä, koska tämä määräytyy isäntäperheen asuinalueella sijaitsevien koulujen mukaan. Costa Rican kouluissa kaikilla saman ryhmän oppilailla on samat oppitunnit ja lukujärjestys. Ammatillisten koulujen AFS:n oppilailla saattaa joskus olla mahdollisuus valita oma erityisalansa.

Miksi vaihtoon Costa Ricaan?

AFS-oppilaiden syitä lähteä vaihtoon Costa Ricaan ovat olleet mm.

“Tykästyin espanjan kieleen ja lattarikulttuuriin. Se vei mennessään!”

“Valitsin randomilla maan, josta en ollut kuullut koskaan aikaisemmin ja se osoittautui ihan super hyväksi päätökseksi.”

“Mietin ensin USA:ta, mutta halusin sittenkin vaihtoon mahdollisimman lämpimään maahan!”

Tämän lisäksi Costa Rica on oppilaiden keskuudessa suosittu, sillä ihmiset koetaan todella avoimiksi ja vieraanvaraisiksi, espanjan kieltä pääsee käyttämään paljon ja Costa Ricassa on todella monipuolinen luonto. 

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 0 kuukautta, jotta vaihto Costa Ricassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Kevättalvella vaihtoon lähtevät AFS-oppilaat voidaan ilmoittaa 9., 10. tai 11. luokalle. Syksyllä vaihtoon lähtevät, eli keskellä paikallista lukuvuotta saapuvat AFS:n oppilaat, aloittavat opiskelunsa yleensä 9. tai 10. luokalla. Jokaisella koululla on valtuudet päättää, mille tasolle AFS:n oppilas on mahdollista ilmoittaa. Useimmiten nuori opiskelee ikänsä perusteella määräytyvällä, lähimmällä saatavilla olevalla tasolla.

Oppilaiden kokemuksia Costa Ricasta

Costa Ricassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihtoon Costa Ricaan

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Costa Ricaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×