Turkki sijaitsee Euraasiassa, ja se ulottuu Kaakkois-Euroopasta Lounais-Aasiaan. Turkkilaiset ovat ylpeitä kehittyvästä taloudestaan, ja Turkki parantaa koko ajan suhteitaan Eurooppaan. Ympäristö vaihtelee välimerellisistä rannoista rosoisiin vuoriin, ja turkkilaiset ihmiset ovat tunnettuja ystävällisyydestään ja vieraanvaraisuudestaan. Turkista tunnetaan maailmalla eksoottiset mausteet, vahva kahvi ja Istanbulin näyttävät monumentit.

Turkki on muslimimaa, mutta valtio ja lainsäädäntö pidetään tarkasti erillään uskonnosta. Turkissa on esimerkiksi useissa kouluissa kiellettyä käyttää hijabia hiusten peittona.

Turkissa puhutaan turkin kieltä, jolla on muutamia rakenteellisia yhtäläisyyksiä suomen kielen kanssa, mikä ehkä auttaa kielen omaksumisessa.

Useimmissa turkkilaisissa kouluissa oppilaat voivat valita matematiikan, luonnontieteiden tai reaaliaineiden painotuksen opinnoissaan. Yleensä tarjolla on myös valinnaisia aineita ja koulua on maanantaista perjantaihin.

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on

Ruoka

Turkkilaiset ateriat sisältävät välimeren ja Lähi-Idän vaikutteita ja ovat melko runsaita ja vaihtelevia. Munakoiso on tärkeä vihannes ja se tarjoillaan yleensä lihan ja kebabin kanssa. Ruoka paistetaan usein oliiviöljyn ja yrttien kanssa länsiosassa maata, kun taas itäisellä puolella ruoat voivat olla hyvin mausteisia ja lihaisia. Lammas, pihvi ja riisi ovat yleisiä ainesosia ja merenelävät ovat yleisiä rannikolla. Jos pidät makeasta olet onnekas, sillä Turkki on tunnettu jälkiruoistaan. Baklava (makea leivos) ja maitovanukas ovat suosittuja Turkissa.

TUR

Turkkilaiset kyläilevät mielellään toistensa luona teehetken merkeissä!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×