Tanska on yhdistelmä pohjoismaalaisuutta ja mannereurooppalaisuutta. Tanskaan kuuluu suurin osa Jyllannin niemimaasta ja lähes 500 saarta. Myös Grönlanti ja Färsaaret kuuluvat Tanskalle. Tanska on sekoitus ihastuttavia pikkukaupunkeja, maaseutua, viikinkitarinoita, historiallisia kirkkoja, linnoituksia ja monumentteja sekä rannikkomaisemia, jotka vaihtelevat pitkistä hiekkarannoista kauniisiin lahdenpoukamiin ja vuonoihin. Kuuluisia tanskalaisia ovat muun muassa elokuvaohjaajat Lars von Trier ja Susanne Bier, satusetä Hans Christian Andersen ja kirjailija Karen Blixen.

Tanskalaisissa kouluissa opettajien ja oppilaiden välit ovat epämuodolliset, ja oppilailta odotetaan kypsyyttä, vastuuntuntoisuutta ja itsenäisyyttä. Opetus perustuu usein ennemminkin keskusteluun kuin luennointiin.

Tanskan kieli omituisuuksineenkin muistuttaa paljon ruotsia varsinkin kirjoitusasultaan, joten pienikin ruotsin taito auttaa kielen omaksumisessa.

 

Family members❤️💜💙💚 #kobenhavn #肖畅的丹麦生活 #hugge #boat

A photo posted by ChangXiao (@lettyshaw233) on

Isäntäperhe ja yhteisö

Tanskalaiset kaupungit ovat lähekkäin toisiaan ja julkinen liikenne on helppokäyttöinen. Perheet ovat hyvin läheisiä ja monet tykkäävät kokata illallista yhdessä joka ilta. Seuraa host-sisaruksiesi esimerkkiä, ole itsenäinen, tee kotiläksysi ja auta kotitöissä.

Ruoka

Tanskalainen ruoka sisältää suuren valikoiman lihaa ja vihanneksia. “Smorrebrod” eli voileipä on yleinen lounas Tanskassa. Illallinen on monesti päivän tärkein ateria ja silloin perhe keskustelee päivän tapahtumista yhdessä. Tanskalaiset pitävät säilötyistä silakoista ja salmiakista.

repost from @laurazibordi 😍Ma new crush😍 -Danish hot dog #instarepost20

A post shared by AFS Denmark / AFS Danmark (@afs_den) on

Löydä oma ohjelmasi

Gilda Bruno Denmark 2015-16 Netherlands 2015-16 DSC_2977

Tanska ohjelmat

  • KohdemaaTanska
  • Ohjelman kesto8-11 kuukautta
  • Osallistumismaksu8 290 €
  • Ohjelman kesto
    • Aug 2019 - Jul 2020