years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Tanska on yksi AFS:n suosituimmista pohjoismaisista kohdemaista. Muita pohjoismaita ovat Ruotsi, Islanti ja Latvia. AFS-oppilaiden mukaan erityisesti tanskalainen rentous ja avoimuus tekevät maasta unohtumattoman vaihtokohteen.

Sinulla on kaksi mahdollisuutta lähteä vaihtoon Tanskaan. AFS:n perinteinen lukuvuosiohjelma, jonka aikana asutaan paikallisessa isäntäperheessä ja käydään tanskalaista koulua sekä ei-akateeminen Folk College -ohjelma, jossa oppilaat asuvat kampuksella jaetuissa huoneissa. Tässäkin ohjelmassa oppilailla on mahdollisuus päästä tutustumaan paikalliseen perheeseen ja viettää siellä muun muassa viikonloppuja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Tanskaan vaihtoon: hyvä tietää

Tanskan perinteinen vaihto-ohjelma

Vaihto-ohjelman aikana asut tanskalaisessa isäntäperheessä ja käyt muiden nuorten kanssa tanskalaista koulua. AFS-ohjelmissa koulu määräytyy isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Tanskassa tämä voi olla missä päin maata tahansa: mantereella, Färsaarilla tai Grönlannissa jne. Varmaa on, että Tanskan vaihto on sinulle ikimuistoinen kokemus.

“Paras kokemukseni vaihdossa oli ehdottomasti joulu. Koko perhe vietti sitä yhdessä ja tunnelma oli katossa. Oli juuri sellainen olo, että tänne minä kuulun”. – Inka, AFS-vaihtari Tanskassa.

Tanskaan vaihtoon yli 18 vuotiaille

Tanskan Folk College -ohjelma

Tanskalainen Folk College on ainutlaatuinen koulukonsepti, jossa vaihto-oppilailla on mahdollisuus oppia taitoja, joita ei kirjoja lukemalla opi! Tanskalaisittain tätä konseptia kutsutaan myös “elämän kouluksi”. Ohjelma ei ole muiden AFS-ohjelmien tapaan akateeminen kokonaisuus, vaan sen tarkoituksena on kehittyä erityisesti henkilökohtaisella tasolla. Oppilaat elävät perhemäisessä yhteisössä kampuksella, jossa jokainen voi olla oma itsensä, kehittää valitsemiaan taitoja ja oppia niin itsestään kuin kansainvälisyydestäkin.

Tarjolla on erilaisia kouluja, joissa voi opiskella taideaineita, tärkeitä tulevaisuuden taitoja, yhteiskunnallisia aiheita sekä urheiluun ja luontoon liittyviä kursseja. Folk College -ohjelman avulla kehität omaa englannin kielen taitoasi ja kasvatat itsetuntemusta. Opit millainen ihminen olet ja mitä haluat tulevaisuudessa tehdä.

Miksi vaihtoon Tanskaan?

AFS-oppilaat valitsivat Tanskan vaihtokohteeksi mm. seuraavista syistä:

“Minua kiinnosti erityisesti Pohjoismaa, luonto, vanha ja minulle uusi kieli sekä tietynlainen eristäytyneisyys.” 

“Halusin oppia täysin uuden kielen.”

Tanskassa kiinnostaa myös sen sijainnin vuoksi. Maa on lähellä Suomea ja sieltä on hyvät yhteydet Keski-Eurooppaan. Kulttuuri melko lähellä suomalaista, joten luvassa ei ole suurta kulttuurishokkia. Suomessa opittu ruotsin kieli helpottaa tanskan oppimista. Hygge <3

Perinteinen vaihto-ohjelma:
Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Folk College -ohjelmat:
Egå Ungdomshøjskole on tarkoitettu nuorille jotka ovat 16 vuotta 6 kuukautta – 18 vuotta 11 kuukautta ohjelman alkaessa.

Ribe Ungdomshøjskole on tarkoitettu nuorille jotka ovat 16 vuotta 6 kuukautta – 18 vuotta 11 kuukautta ohjelman alkaessa.

Oppilaiden kokemuksia Tanskasta

Tanskassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Tanskaan vaihtoon – AFS

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Tanskaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×