years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Hae vaihtoon Tanskaan

Mukavan lähellä Suomea sijaitseva Tanska on AFS:n suosituin pohjoismainen kohde. Returneiden mukaan erityisesti tanskalainen rentous ja avoimuus tekevät maasta unohtumattoman vaihtopaikan!

 

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Tanskaan by World Mappers_@world_mappers-medium

Mitä Tanskan vaihtoon kuuluu?

Vaihto-ohjelman aikana asut tanskalaisessa isäntäperheessä, käyt muiden nuorten kanssa tanskalaista koulua ja opit tanskan kieltä turvallisessa ympäristössä, paikan päällä. Uusi kotisi voi sijaita missä päin maata hyvänsä: mantereella, Färsaarilla tai Grönlannissa tms. Varmaa on se, että Tanskan vaihto on sinulle ainutlaatuinen kokemus. Voit löytää uusia ystäviä eri puolilta maailmaa ja opiskella modernissa Pohjoismaassa.

AFS:n isäntäperheet ovat mukana toiminnassa vapaaehtoisesti; heille ei makseta korvausta. Tämä takaa sen, että perheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Isäntäperheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut tanskalaisen kulttuurin saloihin. Kansainvälisyys on lähellä kaikkien AFS-perheiden sydäntä. 

“Paras kokemukseni vaihdossa oli ehdottomasti joulu. Koko perhe vietti sitä yhdessä ja tunnelma oli katossa. Oli juuri sellainen olo, että tänne minä kuulun”. – Inka, AFS-vaihtari Tanskassa

Tanskaan vaihtoon: hyvä tietää

Tanskaan vaihtoon: hyvä tietää

Tanskaan vaihtoon: hyvä tietää

Tanskassa puhutaan tanskan kieltä ja vaihto-oppilaalta odotetaan kielen oppimista ja käyttöä. Vaihtoon lähtiessäsi sinun ei tarvitse osata tanskaa lainkaan. Englantia tulisi sen sijaan hallita A1-tasoisesti, jotta vaihdossa pärjäisi.

Monissa tanskalaisissa kodeissa on lemmikkejä, esimerkiksi koiria ja kissoja. Niille vaihto-oppilaille, joilla on eläinallergia, saattaa olla vaikeampi löytää isäntäperhettä. Tämä ei kuitenkaan ole este vaihtoon lähtemiselle.

Vaihto Tanskassa © Daniel Villadsen-medium

Tanska vaihtokohteena

Oletko jo käynyt Kööpenhaminassa tai kuullut rennosta hyggeilystä? Tämän modernin ja rennon maan kulttuuri on suhteellisen lähellä omaamme. Ruotsin kieli auttaa tanskan kielen oppimisessa.

Lue lisää Tanskasta
Tanskan vaihto ©Michael Fiukowski and Sarah Moritz-medium

Returneiden vinkit Tanskaan

AFS-returneet kertovat omista kokemuksistaan lisää AFS:n Instagramissa @afsfinland. Ota some-tili seurantaan, jotta näet, mitä Tanskan vaihtareille kuuluu tällä hetkellä. Kohokohdista löydät myös aikaisemmat Tanska-vinkit.

Lue lisää vinkkejä

AFS toimii vapaaehtoisten voimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Vaihtoon Japaniin hinta – AFS

Mitä vaihto Tanskassa maksaa?

Kuten viereisestä kuvasta näkyy, Tanskan vaihto-ohjelman hinta kattaa ohjelmasta aiheutuvat kulut. AFS:lle maksettavaan summaan sisältyvät mm. ylläpitokulujen ja isäntäperheasumisen lisäksi koulukirjoista ja -matkoista koituvat kustannukset, vaihtoa tukevat valmennukset ja erittäin kattava vakuutus.

Mitä vaihto Tanskassa sitten maksaa? Hinnat löytyvät sivun oikeassa reunassa näkyvässä “Vaihtoon Tanskaan” -palkissa.

Tanskaan vaihtoon – AFS

Millaista vaihto Tanskassa on?

Tanskan vaihtokokemuksia

“Paras kokemukseni vaihdossa oli ehdottomasti joulu. Koko perhe vietti sitä yhdessä ja tunnelma oli katossa. Oli juuri sellainen olo, että tänne minä kuulun”. – Inka

AFS:n ilmaisissa Vaihtoinfo-webinaareissa kuulet Inkan sekä muiden vaihto-oppilaiden kokemuksista. Mukana on myös AFS-tiimi, joka antaa sinulle vinkkejä vaihtohakuun liittyen. Tule kuulolle!

Ilmoittaudu mukaan webinaariin

5 syytä lähteä vaihtoon Tanskaan

 1. Maa sijaitsee lähellä Suomea, hyvät yhteydet Keski-Eurooppaan
 2. Kulttuuri melko lähellä suomalaista, ei luvassa pahempaa kulttuurishokkia
 3. Ruotsin kieli helpottaa tanskan oppimista
 4. Suhteellisen helppo maa olla kasvissyöjä/vegaani
 5. Hygge <3

Voit lähteä Tanskaan vaihtoon 15–18-vuotiaana. Haku kannattaa aloittaa mahdollisimman pian, sillä paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Älä siis jätä vaihtohakua viime tippaan.

Pyydä lisätietoa Tanskan vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa