years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Tanska on AFS:n suosituin pohjoismainen vaihtokohde, sillä se on sijainniltaan lähellä Suomea, mutta silti vahvasti osa eurooppalaista kulttuuriperintöä. Returneiden mukaan erityisesti ihmisten rentous ja avoimuus tekee Tanskasta unohtumattoman vaihtokohteen!

Jos sinua kiinnostaa vaihto Tanskassa, niin olethan meihin yhteydessä mahdollisimman pian. Paikkoja on vain vähän ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! Yhteydenotto ei vielä sido sinua mihinkään.

 

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Tanskaan by World Mappers_@world_mappers-medium

Mitä Tanskan vaihtoon kuuluu?

Tanskan vaihto-ohjelman aikana pääset asumaan tanskalaiseen isäntäperheeseen, käymään muiden nuorten mukana tanskalaista koulua ja opit tanskaa paikallisen verkoston ympäröimänä. Isäntäperheestä riippuen kotisi voi olla joko Tanskassa, Färsaarilla tai Grönlannissa. Sijainnista riippumatta vaihto Tanskassa on ainutlaatuinen kokemus löytää uusia ympäri maailmaa ja kasvaa modernissa pohjoismaassa.

AFS:n isäntäperheet ovat mukana toiminnassa vapaaehtoisesti, eli heille ei makseta tästä korvausta. Tämän vuoksi perheet ovat erittäin motivoituneita näyttämään nuorelle tanskalaista kulttuuria ja arkea, sekä oppivat tietenkin mielellään myös nuoren omasta kulttuurista. Kansainvälisyys on kaikille AFS-perheille lähellä sydäntä.

Vaihtoon Japaniin hinta – AFS

Mitä vaihto Tanskassa maksaa?

AFS on voittoa tavoittelematon järjestö, joten se ei tee voittoa Tanskan vaihto-ohjelmilla. Kuten viereisestä kuvasta näkee, Tanskan vaihto-ohjelman hinta kattaa ohjelmasta aiheutuvat kulut. Tähän sisältyy mm. ylläpitokulujen ja isäntäperheasumisen lisäksi koulukirjojen ja -matkojen kustannukset, vaihtoa tukevat valmennukset ja erittäin kattava vakuutus.

Mitä vaihto Tanskassa sitten maksaa? Hinnat löytyvät sivun oikeassa reunassa näkyvässä “Vaihtoon Tanskaan” -palkissa.

Aloita haku Tanskan vaihto-ohjelmaan!

Lähde vaihtoon Tanskaan
Tanskaan vaihtoon – AFS

Millaista vaihto Tanskassa on?

Tanskan vaihtokokemuksia

“Paras kokemukseni vaihdossa oli ehdottomasti joulu. Koko perhe vietti sitä yhdessä ja tunnelma oli katossa. Oli juuri sellainen olo, että tänne minä kuulun.” – Inka

Tule kuuntelemaan Inkan ja muiden vaihto-oppilaiden kokemuksia AFS:n ilmaisiin Vaihtoinfo-webinaareihin! Mukana myös AFS-tiimi, joka antaa vinkkejä vaihtohakuun liittyen.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin

5 syytä miksi kannattaa lähteä vaihtoon Tanskaan?

 1. Lähellä Suomea, mutta helpot yhteydet Keski-Eurooppaan
 2. Kulttuuri aika lähellä Suomen kulttuuria, ei pahempaa kulttuurishokkia
 3. Ruotsin kieli auttaa oppimaan tanskaa nopeasti
 4. Suhteellisen helppo maa olla vege/vegaani
 5. Hygge <3

Ei tarvitse. AFS:llä ei vaihtohaun kriteerinä ole tanskan kieli. Koska Tanskassa pärjää hyvin perus englannin kielitaidolla (basic English skills), on hyvä osata englantia, kun lähtee vaihtoon. Ruotsin alkeet auttavat myös oppimaan tanskaa nopeasti. Toki suosittelemme, että vaihdossa ollessa kannattaa opetella ja käyttää tanskan kieltä koulussa ja perheen kanssa. Kielitaito karttuu yllättävän nopeasti keskellä paikallista kulttuuria.

Hyvä tietää Tanskasta ennen vaihtoa!

Vaihto Tanskassa © Daniel Villadsen-medium

Tanska vaihtokohteena

Oletko jo käynyt Kööpenhaminassa tai kuullut Tanskan rennosta “hyggeilystä”? Tämä moderni ja rento maa on hyvin lähellä suomalaista kulttuuria ja erityisesti ruotsin kieli auttaa tanskan kielen nopeassa oppimisessa.

Lue lisää Tanskasta
Tanskan vaihto ©Michael Fiukowski and Sarah Moritz-medium

Returneiden vinkit Tanskaan

AFS-returneet kertovat omista kokemuksistaan lisää AFS:n Instagramissa @afsfinland. Ota some-tili seurantaan niin näet mitä Tanskan vaihtareille tällä hetkellä kuuluu. Kohokohdista löytyy myös aikaisemmat Tanska-vinkit.

Lue lisää vinkkejä