years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Koe erilainen Pohjoismaa! Pieni Islanti sijaitsee Grönlanninmeren ja Pohjois-Atlantin valtameren välissä. Tämä alle 400 000 asukkaan saarivaltio on Euroopan läntisin maa, ja sen pääkaupunki Reykjavik on maailman pohjoisin pääkaupunki. 

Islanti on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaasta yhdessä Tanskan, Ruotsin, Norjan, Latvian, Saksan, Alankomaiden ja muiden maiden kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Islantiin

Millaista on opiskella Islannissa?

Vaihtovuosi Islannissa on uniikki kokemus! Lukiot muistuttavat tavoiltaan ja opetustyyliltään hyvin paljon suomalaisia lukioita. Oppilaille annetaan vapautta, mutta heidän myös odotetaan kantavan vastuuta omasta oppimisesta. Nuorten toivotaankin olevan itsenäisiä ja oma-aloitteisia opiskelun suhteen. Juuri niinkuin Suomessakin. Löydät AFS-oppilaiden kokemuksia islantilaisesta koulusta alta.

AFS-ohjelmissa koulu määräytyy isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Islannissa tämä voi olla missä päin saarta tahansa: pienessä kylässä, pääkaupungissa Reykjavikissa tai pienellä saarella. Nuoren on täten hyvä varautua siihen, ettei isäntäperhe välttämättä asu suuressa kaupungissa.

Miksi vaihtoon Islantiin?

AFS-oppilaat valitsivat Islannin vaihtokohteeksi mm. seuraavista syistä:

“Halusin täysin uniikin vaihtokokemuksen jossain todella kauniissa paikassa.”

“Minua kiinnosti erityisesti Pohjoismaa, luonto, vanha ja minulle uusi kieli sekä tietynlainen eristäytyneisyys.” 

“Halusin oppia täysin uuden kielen.”

Islannissa kiinnostaa myös sen kuumat lähteet, uskomaton luonto, viikingit ja mahdollisuus tutustua hieman erilaiseen Pohjoismaahan.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 6 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Islannista

Islannissa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihto-oppilaana Islannissa

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Islantiin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×