years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Alankomaat eli Hollanti on monen mielestä yksi Euroopan mielenkiintoisimmista ja sympaattisimmista kohteista. Pohjanmereen, Belgiaan ja Saksaan rajautuvassa pienessä maassa on lähes 17 miljoonaa asukasta eli väestötiheys on melkoinen. Välimatkat ovat maassa lyhyitä, ja kaikkialle pääsee paikalliseen tapaan kaksipyöräisellä.

Hollanti on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Saksan, Belgian, Ranskan, Itävallan, Sveitsin, Italian ja muiden maiden kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Alankomaissa?

Millaista on opiskella Alankomaissa?

AFS:n vaihto-oppilaat käyvät valtion koulua yhdessä hollantilaisten oppilaiden kanssa. Hollanti ja englanti ovat pakollisia oppiaineita. Koulupäivä on yleensä klo 8.30–16. Oppilaitos ei järjestä opetuksen ulkopuolista toimintaa. Voit osallistua iltapäivisin tai iltaisin itsenäisesti esimerkiksi urheiluseura- tai kulttuuritoimintaan ja saada siten uusia ystäviä koulun ulkopuoleltakin.

Alankomaissa oppivelvollisuus kestää 10 vuotta, mutta moni jatkaa kouluttautumista sen jälkeenkin. Useimmat koulut ovat valtion omistamia, mutta maassa on myös monenlaisia yksityisiä oppilaitoksia.

Miksi Alankomaihin vaihtoon?

AFS-oppilaat valitsivat Alankomaat vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Olin kauan miettinyt, että olisi kiva lähteä vaihtoon oppimaan uutta kieltä ja kulttuuria, sekä ylipäätään kokemaan uutta.”

“Hollanti on tosi pieni maa ja vaihdon aikana ehtii nähdä paljon paikkoja.”

Tämän lisäksi Hollannissa kiinnostaa sen kauniit maisemat, meren läheisyys, maan erinomaiset pyöräilymahdollisuudet,  yhdeksän Unescon maailmanperintökohdetta, paikallinen ruoka, mm. hollantilainen juusto ja maan rikas väestöpohja ja kulttuurinen monimuotoisuus.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 9 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Alankomaihin vaihtoon: hyvä tietää

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Alankomaihin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×