years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Vietä vuosi tuulimyllyjen maassa ja tutustu hollantilaiseen elämänmenoon pyöräillen

Alankomaat eli Hollanti on monen mielestä yksi Euroopan mielenkiintoisimmista ja sympaattisimmista kohteista. Pohjanmereen, Belgiaan ja Saksaan rajautuvassa pienessä maassa on lähes 17 miljoonaa asukasta eli väestötiheys on melkoinen. Hollanti on tasainen maa, jonka maa-alasta noin kolmannes sijaitsee merenpinnan tason alapuolella. Kanavat ja tilkkutäkkimäiset viljelysmaat hallitsevat maisemaa.

Vaihtosi aikana tutustut Hollantiin ehdottomasti parhaiten PYÖRÄILLEN. Välimatkat ovat maassa lyhyitä, ja kaikkialle pääsee paikalliseen tapaan kaksipyöräisellä. Herkuttele kahviloissa stroopwafeleilla (siirappivohveli), maistele paikallisia juustoja ja ihastele tulppaanipeltoja sekä ikonisia tuulimyllyjä. Retkiluistelu on yksi maan talvisista suosikkiharrastuksista.

Hollantilaiset ovat hyvin ystävällisiä, vieraanvaraisia ja avarakatseisia, mikä ei ole yllätys. Onhan Alankomaiden asukkaista useammalla kuin joka kymmenennellä juuret Euroopan ulkopuolella. Sinäkin voit luottaa siihen, että pääset hollantilaisen perheen tasavertaiseksi jäseneksi.

Lue lisää elämästä Alankomaissa

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Alankomaissa?

Millaista on opiskella Alankomaissa?

Alankomaissa oppivelvollisuus kestää 10 vuotta, mutta moni jatkaa kouluttautumista sen jälkeenkin. Useimmat koulut ovat valtion omistamia, mutta maassa on myös monenlaisia yksityisiä oppilaitoksia.

AFS:n vaihto-oppilaat käyvät valtion koulua yhdessä hollantilaisten oppilaiden kanssa. Hollanti ja englanti ovat pakollisia oppiaineita. Koulupäivä on yleensä klo 8.30–16. Oppilaitos ei järjestä opetuksen ulkopuolista toimintaa. Voit osallistua iltapäivisin tai iltaisin itsenäisesti esimerkiksi urheiluseura- tai kulttuuritoimintaan ja saada siten uusia ystäviä koulun ulkopuoleltakin.

Alankomaihin vaihtoon: hyvä tietää

Alankomaihin vaihtoon: hyvä tietää

Alankomaihin vaihtoon lähtevältä ei vaadita englannin tai hollannin kielen taitoa. Sinun on kuitenkin oltava kiinnostunut oppimaan hollannin kieltä vaihtovuotesi aikana.

Vaikka vegaanisuus/kasvissyönti on yleistymässä myös Alankomaissa, isäntäperheen löytäminen voi olla hankalaa nuorelle, joka ei syö lihaa, kalaa tai maitotuotteita. Ne ovat tärkeä osa paikallista ruokavaliota. Myös eläinallergia voi vaikeuttaa isäntäperheen löytymistä, sillä suurella osalla perheistä on kotieläimiä. Nämä rajoitteet eivät kuitenkaan välttämättä estä vaihtoon lähtemistä.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Alankomaihin

5 syytä lähteä vaihtoon Alankomaihin

 1. Kauniit maisemat
 2. PYÖRÄILY!
 3. Yhdeksän Unescon maailmanperintökohdetta
 4. Paikallinen ruoka, mm. hollantilainen juusto
 5. Rikas väestöpohja ja kulttuurinen monimuotoisuus

Pyydä lisätietoa Alankomaiden vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa