years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Suklaan ja mutkikkaiden maisemareittien luvattu maa. Lähde vaihtoon Sveitsiin ja nauti aktiivisesta elämästä satumaisissa maisemissa. Jylhien vuorien, kirkasvetisten järvien, vehreiden metsien ja tiheästi asuttujen laaksojen maassa riittää ihasteltavaa.

Sveitsi on yksi AFS:n yli 20 Euroopan kohdemaista yhdessä Itävallan, Saksan, Belgian, Ranskan, Italian, Slovakian ja muiden maiden kanssa. Saksan kieltä voi opiskella kieltä voit opiskella Sveitsin lisäksi myös Saksassa ja Itävallassa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Sveitsiin

Millaista on opiskella Sveitsissä?

Sveitsin koulujärjestelmä on korkeatasoinen ja kilpailuhenkinen. Sveitsiläisissä kouluissa luotetaan siihen, että oppilas kantaa itse vastuunsa opinnoistaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei oppilaita kehoteta tekemään jotain, vaan heidän odotetaan perehtyvän itsenäisesti käsiteltäviin aiheisiin ja osallistuvan aktiivisesti oppitunneilla.

Sveitsi on erittäin tiheästi asuttu maa vuoristoisia alueita lukuun ottamatta. Valtaosaa opiskelijoista ei siksi sijoiteta Alpeille. Todennäköistä on, että isäntäperheesi asuu pienellä paikkakunnalla tai suuremman kaupungin esikaupunkialueella. Erinomaisen joukkoliikennejärjestelmän ansiosta kulttuuriaktiviteetit (esim. teatterit, museot ja musiikkitilat) löytyvät kohtuullisen matkan päästä.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Miksi vaihtoon Sveitsiin?

AFS-oppilaat valitsivat Ranskan vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Olin opiskellut saksaa ennen lähtöä koulussa ja halusin kehittää saksaa sujuvammaksi.”

“Sveitsissä kiinnosti erityisesti sen luonto sekä vuoret, joita meilläSuomessa ei ole.”

“Sveitsi on pinta-alaltaan aika pieni maa, joten vuoden aikana on mahdollista nähdä paljon paikkoja eri puolilla maata. Yhdenkin päivän aikana ehtii käydä päiväretkellä toisella puolella maata.”

Tämän lisäksi Sveitsissä kiinnostaa sen huippuluokan koulujärjestelmä, omaperäinen ruokakulttuuri sekä upea ja monipuolinen luonto.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Sveitsistä

Sveitsissä vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihto-oppilaaksi Sveitsiin

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Sveitsiin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×