years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

18+ vaihto-ohjelmat ovat ainutlaatuinen mahdollisuus lähteä puoleksi vuodeksi tai koko vuodeksi oppimaan itsestään. Tarjolla on erilaisia kouluja, joissa voi opiskella taideaineita, tärkeitä tulevaisuuden taitoja, yhteiskunnallisia aiheita sekä urheiluun ja luontoon liittyviä kursseja. Nämä ohjelmat toteutetaan Tanskassa paikallisen Folk College konseptin mukaisesti ja ohjelmiin voi osallistua aina 30 ikävuoteen asti.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

  • Majoitus
  • Koulupaikka
  • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
  • 24/7 Hätäpäivystys
  • Global Competence Certificate
  • Maailmanlaajuinen kokemus
Vaihtoon yli 18 vuotiaana AFS

Miksi vaihtoon yli 18-vuotiaana?

Tämä on oivallinen tilaisuus pitää välivuosi muuten hektisestä arjesta ja kehittää sinua kiinnostavia taitoja sekä selventää tulevaisuuden suuntaa. Tarjolla on erilaisia kouluja, joissa voi opiskella taideaineita, tärkeitä tulevaisuuden taitoja, yhteiskunnallisia aiheita sekä urheiluun ja luontoon liittyviä kursseja. Vaihto-ohjelman avulla kehität omaa englannin kielen taitoasi ja kasvatat itsetuntemusta. Opit millainen ihminen olet ja mitä haluat tulevaisuudessa tehdä. Laajennat tietoa ja taitojasi laajalla alueella sinua kiinnostavien teemojen parissa. Kehität ihmissuhteita ja kulttuurienvälisiä kompetensseja opiskelemalla yhdessä tanskalaisten ja kansainvälisten oppilaiden kanssa.

Vaihto-oppilaat asuvat kampuksella, missä majoitus tapahtuu jaetuissa huoneissa. Ohjelmaan sisältyy kolme ateriaa päivässä. Vaihto-oppilailla on myös mahdollisuus päästä tutustumaan paikalliseen perheeseen ja viettää siellä muun muassa viikonloppuja.

Mikä on Folk College? 

Tanskalainen Folk College on ainutlaatuinen koulukonsepti, jossa vaihto-oppilailla on mahdollisuus oppia taitoja, joita ei kirjoja lukemalla opi! Tanskalaisittain tätä konseptia kutsutaan myös “elämän kouluksi”. Ohjelma ei ole muiden AFS-ohjelmien tapaan akateeminen kokonaisuus, vaan sen tarkoituksena on kehittyä erityisesti henkilökohtaisella tasolla. Oppilaat elävät perhemäisessä yhteisössä kampuksella, jossa jokainen voi olla oma itsensä, kehittää valitsemiaan taitoja ja oppia niin itsestään kuin kansainvälisyydestäkin.

Vaihtoon voi lähteä jos on täyttänyt 18 vuotta. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 30 vuotta 0 kuukautta, jotta vaihto Tanskan Folk Collegessa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Kouluvaihtoehdot

Brenderup Folk College

Oppilaan tulee olla vähintään 17 vuotta 6 kuukautta vanha. Brenderup Folk Collegessa oppilaat ympäri maailmaa kokoontuvat opiskelemaan kansainvälisyyttä ja erilaisia taideaineita. Vaihto-oppilas on osa kansainvälistä luokkaa, jossa käsitellään tärkeitä tulevaisuuden globaaleja teemoja. Tämän lisäksi oppilaat pääsevät osallistumaan erilaisiin käytännön työpajoihin liittyen taiteeseen, käsitöihin, musiikkiin ja urheiluun. Koulussa voi opiskella myös tanskan kieltä.

Lue lisää koulusta

Nordjyllands Sports Folk College

Oppilaan tulee olla vähintään 17 vuotta 6 kuukautta vanha. Nordjyllands Sports Folk College on urheilu- ja yleisurheilukoulu, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia ​​urheilulajeja. Vaihto-oppilailla on valitsemiaan urheilulajeja 15 tuntia viikossa. Tämän lisäksi kansainvälisellä luokalla tutustutaan tanskalaiseen kulttuuriin muun muassa nuorisokulttuurin, pedagogiikan ja tanskalaisen demokratian muodossa. 

Lue lisää koulusta

Snoghøj Folk College

Oppilaan tulee olla vähintään 17 vuotta 6 kuukautta vanha. Snoghøjissä vaihto-oppilaat opiskelevat kulttuuriin liittyviä teemoja ja kehittävät esiintymistaitojaan. Oppilaat näkevät läheltä millaista on teatterin teko ja mitä sen kokoisten kokonaisuuksien hallitseminen vaatii. Oppilailla on myös mahdollisuus kokeilla omien näytelmien tuottamista ja esittämistä. Valinnaisia ​​aineita löytyy taiteen ja urheilun eri aloilla. Tanskan oppitunteja on tarjolla kansainvälisille opiskelijoille.

Lue lisää koulusta

Vestjylland Folk College

Oppilaan tulee olla vähintään 17 vuotta 6 kuukautta vanha. Vestjylland Folk College keskittyy ekologiaan ja kestävään kehitykseen. Aiheita ovat mm. kestävät elämäntavat, ekologinen yrittäjyys sekä urheilu/ulkoilu. Tämän lisäksi oppilaat voivat valita valinnaisia aineita mm. tanssin, musiikin, laulun, teatterin, ruoanlaiton, kirjoittamisen, filosofian, politiikan ja tanskan kielen joukosta.

Lue lisää koulusta

Vrå Folk College

Oppilaan tulee olla vähintään 17 vuotta 6 kuukautta vanha. Vrå Højskole oppilailla on mahdollisuus opiskella erilaisia luovia aineita. Voit opiskella keramiikan tekemistä, valokuvausta, tekstiilisuunnittelua, kudontaa, neulomista sekä musiikin tekemistä. Kaikki työtilat ovat avoinna myös iltaisin jolloin voit keskittyä omien projektien tekemiseen.

Lue lisää koulusta

Bornholms Folk College

Oppilaan tulee olla vähintään 17 vuotta 6 kuukautta vanha. Bornholm Folk College sijaitsee kauniilla Bornholmin saarella noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Kööpenhaminasta. Koulu tarjoaa laajan valikoiman aineita mm. taideteollisia aineita, ulkoaktiviteetteja, kestävä maatalous sekä kokonaisvaltaista kehon ja mielen hyvinvointia.

Lue lisää koulusta

Brandbjerg Folk College

Oppilaan tulee olla vähintään 17 vuotta 6 kuukautta vanha. Brandbjerg Folk College sijaitsee luonnonkauniilla alueella koskemattomien metsien ympäröimänä. Koulun pääaineita ovat kestävä kehitys, projektin hallinta, henkilökohtainen kasvu ja kehitys ja erilaiset ulkoaktiviteetit. Koulussa on mahdollista opiskella myös tanssia ja musiikkia, hiihtoa ja yleisurheilua sekä taidetta.

Lue lisää koulusta

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihtoon Tanskaan 18vaihto-ohjelmiin

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat osallistujille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat osallistujille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa.

Miten hakea 18+ vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×