Etelä-Korean ja suljetun Pohjois-Korean erot ovat kasvaneet vuosikymmen vuosikymmeneltä valtaviksi. Etelä-Korean talous on Aasian neljänneksi suurin, laajakaistoja henkilöä kohden on toiseksi eniten maailmassa ja maan viihdeteollisuus on suorastaan valtaisa.

Suurin osa eteläkorealaisista asuu kaupungeissa, ja viljelykelpoista maata on vähän. Koreassa syödään kimchiä – kiinankaalista tehtyä hapankaalia muistuttavaa salaattia – aina ja kaikkialla, mutta myös sushi on suosittua.

Korean kieltä puhutaan lähinnä vain Korean niemimaan alueella, ja sillä ei ole sukukieliä, vaikka siinä viliseekin lainasanoja englannista ja kiinasta. Koreaa kirjoitetaan ns. hangul-kirjoitusjärjestelmällä, jossa kirjaimet vastaavat äänteitä eivätkä sanoja niin kuin vaikkapa kiinan kielessä. Etelä-Koreassa käytetään myös jonkin verran kiinan kirjoitusmerkkejä lähinnä nimien kirjoittamiseen.

K-pop on jo vähintään Aasiassa tunnettu käsite, ja sen edustajista kansainvälisesti kuuluisin on ehkä Psy, Gangnam stylen esittäjä.

A post shared by AFS Vlaanderen (@afsvlaanderen) on

Koulu

Korean koulutusjärjestelmä on melko kilpailullinen ja todella vaativa. Etelä-Korean koulutusjärjestelmä on teknisesti hyvin kehittynyt. Kouluvuosi alkaa helmikuussa ja loppuu joulukuussa. Normaalisti päivä alkaa 8.00 ja loppuu 17.00, mutta suurin osa oppilaista jää kouluun opiskelemaan vielä sen jälkeenkin, jopa 23 asti. Koulussa opetetaan yleensä korean historiaa, musiikkia, matematiikkaa, tiedettä ja muita aineita, mutta voit myös opiskella korean kieltä. Oppilaat pitävät koulupukua ja auttavat koulun siivoamisessa tunnin loputtua.

Korea

Ruokakulttuuri

Tyypillinen korealainen ruoka koostuu riisi- tai nuudelikulhosta, keittokulhosta tai padasta ja lisukkeista. Lisukkeet ovat usein vihanneksia, höyrytettyjä tai keitettyjä, paistettua lihaa, uppopaistettuna tai pannulla paistettuna. Yksi suosituimmista lisukkeista on kimchi, joka on mausteinen säilötty kaali. Korealainen ruoka on tavallisesti hyvin mausteista. Monissa korealaisissa perheissä aamiainen tarjoillaan ja syödään kotona. Lounas syödään koulussa ja illallinen syödään yleensä ulkona ravintolassa tai koulussa. Ruokaillessa jokainen saa oman kulhonsa riisiä ja lisukkeet jaetaan muiden kanssa pöydän keskeltä.

Löydä oma ohjelmasi

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×