years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Tuhansien saarten Filippiineillä itä kohtaa lännen

Yli sadan miljoonan asukkaan Filippiinit on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva saaristovaltio. Ilmasto on pääosin trooppinen ympäri vuoden, mutta sademäärä vaihtelee suuresti alueellisesti. Filippiineillä on kylmimpäänkin aikaan mukavan lämmintä, sillä lämpötila pysyttelee yleensä 20 asteen yläpuolella.

Maan yli 7400 saarta ovat jaettavissa kolmeen ryhmään: Luzoniin, Visayasiin ja Mindanaoon. Yksitoista suurinta saarta käsittää noin 94 % maan pinta-alasta. Suurin osa Filippiinien pinta-alasta on vuoristoista ja rannikkokaistale on usein kapea. Luzonin ja Mindanaon trooppisissa sademetsissä voi ihastella monenlaisia eksoottisia kasveja ja eläimiä, esimerkiksi satoja orkidea- ja lintulajeja sekä veikeitä kummituseläimiä eli tarsiereja. 

Filippiinien pääkaupungin, elämää kuhisevan Manilan sekä Cebun ja Davaon suurkaupunkialueilla on korkeita rakennuksia ja valtavia ostoskeskuksia. Pienemmät kaupungit eivät ole yhtä tiheästi asuttuja kuin Manila, ja niissä vallitsee rennompi ja rauhallisempi elämäntapa. Filippiinien valtti on kuitenkin ehdottomasti luonto, joka on omaa luokkaansa. Valkohiekkaiset rannat, ainutlaatuiset koralliriutat ja värikäs kalakanta tarjoavat elämyksiä mm. auringonpalvojille, surffaajille, snorklaajille ja sukeltajille. 

Filippiinit on historian saatossa kuulunut ensin espanjalaisille, sitten amerikkalaisille ja lyhyen aikaa japanilaisille, minkä huomaa monessa. Kun valloittajien tuomat vaikutteet yhdistyivät aasialaisuuteen, syntyi rikas ja mielenkiintoinen filippiiniläinen kulttuuri. 

Lue lisää elämästä Filippiineillä!

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Otathan huomioon, että tässä vaihto-ohjelmassa on lisäkustannuksia, jotka eivät sisälly ohjelmahintaan. Näitä ovat mm. koulupuku, koulukirjat ja muut koulutarvikkeet, jotka eivät kuulu koulun lukukausimaksuun. Lisätietoa ohjelmien hinnoista ja mahdollisista lisäkustannuksista saat AFS-toimistolta. 

 

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Filippiineissä?

Millaista on opiskella Filippiineillä?

Oppilaat voivat filippiiniläisissä lukioissa valita aineita kiinnostuksen kohteensa ja sen mukaan, millaisiin korkeakouluihin tai yliopistoihin he aikovat pyrkiä. Oppilaitoksissa on mahdollista osallistua opetuksen ulkopuolisiin aktiviteetteihin, esimerkiksi koulutoimikuntaan, glee-kerhoon tai partioon.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Filippiineihin vaihtoon: hyvä tietää

Filippiineihin vaihtoon: hyvä tietää

Englanti on filipinon ohella toinen maan virallinen kieli. Vaihtoon lähtiessään oppilaan tulisi hallita vähintään englannin kielen alkeet (taso A1).

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

5 syytä lähteä vaihtoon Filippiineille

5 syytä lähteä vaihtoon Filippiineille

 1. Englanninkielinen ympäristö; englanti on toinen Filippiinien virallinen kieli
 2. Kulttuurissa näkyvät sekä itämaiset että länsimaiset vaikutteet 
 3. Miellyttävä trooppinen ilmasto: lämpötilan laskee todella harvoin alle 20 °C:n
 4. Moni-ilmeinen luonto sekä rikas eläimistö
 5. Mahdollisuus oppia filippiiniä tai murteita, kuten cebua

Pyydä lisätietoa Filippiinien vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×