years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Tuhansien saarten Filippiinien upea luonto säväyttää! Yli sadan miljoonan asukkaan Filippiinit on Kaakkois-Aasiassa sijaitseva saaristovaltio. Ilmasto on pääosin trooppinen ympäri vuoden, mutta sademäärä vaihtelee suuresti alueellisesti. Filippiineillä on kylmimpäänkin aikaan mukavan lämmintä, sillä lämpötila pysyttelee yleensä 20 asteen yläpuolella.

Filippiinit on yksi AFS:n Aasian kohdemaista yhdessä Japanin, Kiinan, Etelä-Korean, Malesian, Hongkongin ja Intian kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Filippiineille AFS

Millaista on opiskella Filippiineillä?

Oppilaat voivat filippiiniläisissä lukioissa valita aineita kiinnostuksen kohteensa ja sen mukaan, millaisiin korkeakouluihin tai yliopistoihin he aikovat pyrkiä. Oppilaitoksissa on mahdollista osallistua opetuksen ulkopuolisiin aktiviteetteihin, esimerkiksi koulutoimikuntaan, glee-kerhoon tai partioon.

Miksi vaihtoon Filippiineille?

AFS-oppilaat valitsivat Filippiinit vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin kokea jotain aivan erilaista verrattuna suomalaiseen elämään ja kulttuuriin!”

“Halusin oppia puhumaan paremmin englantia. Muita syitä oli lämmin ilmasto.”

“Halusin lähteä mahdollisimman kauas kotoa ja halusin oppia minulle täysin uuden kielen.”

Englanninkielisen ympäristön lisäksi Filippiinit kiinnostavat erityisesti maan trooppisen ilmaston (lämpötilan laskee todella harvoin alle 20 °C:n) ja moni-ilmeisen luonnon vuoksi. Kulttuurissa näkyvät sekä itämaiset että länsimaiset vaikutteet.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 0 kuukautta. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihto-oppilaaksi Filippiineille AFS

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Filippiineille vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×