years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Kiinassa on kaikkea: itämaista mystiikkaa ja moderneja elämäntapoja

Mystinen Kiina on yksi maailman kiehtovimmista kohteista. Monimuotoinen maa tarjoaa äärimmäisiä vastakohtia: satumaisia keisarillisia palatseja ja temppeleitä sekä moderneja kaupunkeja pilvenpiirtäjineen ja ostoskatuineen. Jättiläismäiseen Kiinaan mahtuu monia luontotyyppejä Himalajan vuoristosta Gobin autiomaahan sekä etelän trooppiseen kuumuuteen.  

Perinteiset tavat ja kulttuuri elävät Kiinassa rinnan nykypäivän kanssa. Kymmenien keksintöjen maassa riittää kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Kiinnostaisiko sinua kungfu-näytös, paikallinen käsityökerho, pyöräily riisipeltojen täyttämällä maaseudulla vai dim sum -ateria katukeittiössä – Kiinassa kaikki tämä on mahdollista. Samalla opit kiinan kielen, joka avaa sinulle tulevaisuudessa lukuisia ovia.

Lue lisää elämästä Kiinassa

Lisätietoja

Tässä vaihto-ohjelmassa on lisäkustannuksia jotka eivät sisälly ohjelmahintaan. Tarkemmat tiedot toimistoltamme. Lisäkustannuksia voivat olla esim koulupuku, tietokone koulua varten, koulutarvikkeet.

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Kiinassa?

Millaista on opiskella Kiinassa?

Vaihto-oppilaana käyt Kiinassa lukiota, ja sinulle laaditaan oma lukujärjestys. Tämä tarkoittaa sitä, että keskityt koulupäiväsi ensimmäisellä puoliskolla yleensä kiinan kielen, kulttuurin, historian, taiteen ja musiikin opiskeluun usein muiden vaihto-oppilaiden kanssa. Loppupäivän kursseille osallistut yhdessä kiinalaisten oppilaiden kanssa. Kiinassa kouluviikko kestää maanantaista perjantaihin klo 7.30–16.30. Vanhemmat ovat tiiviisti mukana lastensa elämässä ja koulutuksessa. Koulu ja opiskelu ovatkin etusijalla vapaa-ajan harrastuksiin nähden.

Paikallisessa lukiossa edellytetään koulupukujen käyttöä. Oppitunnit pidetään luentotyyliin, ja pakollisia ovat mandariinikiinan, Kiinan virallisen kielen, sekä matematiikan, kemian ja fysiikan kurssit. Vaikka opiskelu on Kiinassa raskasta, koulun jälkeinen toiminta on hyvin monipuolista. 

Kiinaan vaihtoon: hyvä tietää

Kiinaan vaihtoon: hyvä tietää

Kasvisruokavalion noudattaminen Kiinassa saattaa olla hieman haastavaa, sillä lihaa käytetään usein maun vahvistamiseen, vaikka sitä ei olisikaan lautasella. Gluteenitonta ruokavaliota voi Kiinassa olla erittäin vaikea noudattaa, ja vakava maapähkinäallergia on ehkä sitäkin hankalampi. Näitä asioita kannattaa miettiä Kiinaan vaihtoon lähtiessä.

Suosittelemme, että otat rokotuksen A- ja B-hepatiittia vastaan ennen kuin matkustat Kiinaan. 

Sinun ei tarvitse osata kiinaa entuudestaan, mutta olisi toivottavaa, että tutustuisit hiukan kieleen ennen vaihtoon lähtöäsi. Mikäli et osaa kiinaa, sinun täytyy hallita englannin kieltä riittävän hyvin (englanti B1).

AFS toimii vapaaehtoisten voimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

5 syytä lähteä vaihtoon Kiinaan

5 syytä lähteä vaihtoon Kiinaan

 1. Harmoniset sosiaaliset suhteet, joissa vältetään konflikteja
 2. Vieraanvaraiset ihmiset, joilla arvostavat perinteitään
 3. Värikäs, tuhansia vuosia vanha historia ja kulttuuri
 4. Kiinankielinen ympäristö
 5. Mahdollisuus kokea uskomaton vuosi

Pyydä lisätietoa Kiinan vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa