years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Klassikkokohde Kiina: tuhatvuotisen historian ja nykypäivän kohtauspaikka. Mystinen Kiina on yksi maailman kiehtovimmista kohteista. Monimuotoinen maa tarjoaa äärimmäisiä vastakohtia: satumaisia keisarillisia palatseja ja temppeleitä sekä moderneja kaupunkeja pilvenpiirtäjineen ja ostoskatuineen. Jättiläismäiseen Kiinaan mahtuu monia luontotyyppejä Himalajan vuoristosta Gobin autiomaahan sekä etelän trooppiseen kuumuuteen.

Kiina on yksi AFS:n Aasian kohdemaista yhdessä Japanin, Etelä-Korean, Malesian, Hongkongin, Filippiinien ja Intian kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihto-oppilaaksi Kiinaan AFS

Millaista on opiskella Kiinassa?

Vaihto-oppilaana käyt Kiinassa lukiota, ja sinulle laaditaan oma lukujärjestys. Tämä tarkoittaa sitä, että keskityt koulupäiväsi ensimmäisellä puoliskolla yleensä kiinan kielen, kulttuurin, historian, taiteen ja musiikin opiskeluun usein muiden vaihto-oppilaiden kanssa. Loppupäivän kursseille osallistut yhdessä kiinalaisten oppilaiden kanssa. Kiinassa kouluviikko kestää maanantaista perjantaihin klo 7.30–16.30. Vanhemmat ovat tiiviisti mukana lastensa elämässä ja koulutuksessa. Koulu ja opiskelu ovatkin etusijalla vapaa-ajan harrastuksiin nähden.

Paikallisessa lukiossa edellytetään koulupukujen käyttöä. Oppitunnit pidetään luentotyyliin, ja pakollisia ovat mandariinikiinan, Kiinan virallisen kielen, sekä matematiikan, kemian ja fysiikan kurssit. Vaikka opiskelu on Kiinassa raskasta, koulun jälkeinen toiminta on hyvin monipuolista.

Miksi vaihtoon Kiinaan?

AFS-oppilaat valitsivat Kiinan vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin kokea jotain aivan erilaista verrattuna suomalaiseen elämään ja kulttuuriin!”

Itseä kiinnosti lähteä mahdollisimman kauas kotoa ja halusin oppia minulle täysin uuden kielen.”

“Kiinassa on paljon nähtävää ja koettavaa, mitä ei Euroopasta löydy. Tämä kiehtoi minua. Halusin myös kokea täysin uudenlaisen kulttuurin.”

Erilaisuuden ja ainutlaatuisuuden lisäksi Kiinassa kiinnostaa ihmisten harmoniset sosiaaliset suhteet, joissa vältetään konflikteja, vieraanvaraiset ihmiset, jotka arvostavat perinteitään ja Kiinan värikäs, tuhansia vuosia vanha historia ja kulttuuri. 

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 6 kuukautta, jotta vaihto Kiinassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihtoon Kiinaan AFS

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Kiinaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×