years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Tulevaisuuden supervoima: kiinan kielen taito?

Käy festareilla, vaella vuoristopoluilla, vieraile show’ssa, temppelissä tai muurien ympäröimässä kylässä. Pienelle kaistaleelle puristunut miljoonakaupunki tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia. Tunnissa ehtii lähes kaikkialle.

Hongkongissa on korkeuksiin kurkottavia futuristisia pilvenpiirtäjiä, valtavia ostoskeskuksia ja trendiravintoloita. Niiden vastapainona kaupungista löytyy kiinalaisia perinteitä kunnioittavia temppeleitä, vanhoja käsityöläiskatuja ja vaatimattomia nuudelikojuja. Rauhaa ja vehreyttä kaipaavalle Hongkongissa on yllättävän paljon vaihtoehtoja, sillä metsät, puistot ja vuoret peittävät noin 60 % alueen pinta-alasta. 

Lähde vaihtoon Hongkongiin ja opi kiinaa! Kiinan kielen taito saattaa olla supervoima, josta on sinulle hyötyä tulevaisuudessa. 

Lue lisää elämästä Hongkongissa!

Lisätietoja

Tässä vaihto-ohjelmassa on lisäkustannuksia jotka eivät sisälly ohjelmahintaan. Tarkemmat tiedot toimistoltamme. Lisäkustannuksia voivat olla esim koulupuku, tietokone koulua varten, koulutarvikkeet.

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Hongkongissa?

Millaista on opiskella Hongkongissa?

AFS:n partnerikoulut ovat Hongkongin huippukouluja, joten opiskelu saattaa olla vaativaa ja kilpailuhenkistä. Lukuvuosi kestää syyskuusta heinäkuuhun, ja koulua käydään maanantaista perjantaihin klo 8–16.

Hongkongin kouluissa on käytössä koulupuvut, ja oppilaitoksissa on joitakin pukeutumista ja ulkoasua koskevia rajoituksia. Oppilaalla ei saa olla näkyviä tatuointeja eikä lävistyksiä; tämä kielto koskee myös kielilävistyksiä. Värjättyjä hiuksia ei Hongkongin kouluissa hyväksytä, vaan oppilaita kehotetaan säilyttämään hiustensa luonnollinen väri.

Jotkut oppilaitokset saattavat vaatia oppilaita osallistumaan aktiviteetteihin tai lisätunneille lauantaisin ja sunnuntaisin, mutta tämä ei ole viikoittaista. Kaikkien oppilaiden odotetaan kuuluvan vähintään yhteen koulun kerhoon tai ottavan osaa ainakin yhteen koulun järjestämään toimintaan.

Hongkongiin vaihtoon: hyvä tietää

Hongkongiin vaihtoon: hyvä tietää

Lähtiessäsi vaihtoon Hongkongiin sinun on hallittava englannin kielen alkeet (taso A1), mutta kiinaa ei tarvitse osata.

Vegaanit tai keliakiasta kärsivät eivät valitettavasti voi lähteä vaihtoon Hongkongiin, sillä liha ja gluteeni ovat kiinalaisen keittiön olennaisia ainesosia. 

Otathan huomioon, ettemme suosittele Hongkongia sellaiselle nuorelle, jolla on astma tai allergiasta johtuva nuha.

Kouluissa käytetään koulupukua. 

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

5 syytä lähteä vaihtoon Hongkongiin

5 syytä lähteä vaihtoon Hongkongiin

 1. Kiinankielinen ympäristö
 2. Kiinnostava yhdistelmä vanhaa ja uutta
 3. Kiehtova idän ja lännen kohtauspaikka
 4. Aivan uudenlainen ympäristö, jossa ripaus jotakin tuttua
 5. Mahdollisuus kokea unohtumaton vuosi

Pyydä lisätietoa Hongkongin vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa