years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Hongkongissa on korkeuksiin kurkottavia futuristisia pilvenpiirtäjiä, valtavia ostoskeskuksia ja trendiravintoloita. Niiden vastapainona kaupungista löytyy kiinalaisia perinteitä kunnioittavia temppeleitä, vanhoja käsityöläiskatuja ja vaatimattomia nuudelikojuja. Rauhaa ja vehreyttä kaipaavalle Hongkongissa on yllättävän paljon vaihtoehtoja, sillä metsät, puistot ja vuoret peittävät noin 60 % alueen pinta-alasta. 

Hongkong on yksi AFS:n Aasian kohdemaista yhdessä Japanin, Kiinan, Etelä-Korean, MalesianFilippiinien ja Intian kanssa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Hongkongiin AFS

Millaista on opiskella Hongkongissa?

AFS:n partnerikoulut ovat Hongkongin huippukouluja, joten opiskelu saattaa olla vaativaa ja kilpailuhenkistä. Lukuvuosi kestää syyskuusta heinäkuuhun, ja koulua käydään maanantaista perjantaihin klo 8–16.

Hongkongin kouluissa on käytössä koulupuvut, ja oppilaitoksissa on joitakin pukeutumista ja ulkoasua koskevia rajoituksia. Oppilaalla ei saa olla näkyviä tatuointeja eikä lävistyksiä; tämä kielto koskee myös kielilävistyksiä. Värjättyjä hiuksia ei Hongkongin kouluissa hyväksytä, vaan oppilaita kehotetaan säilyttämään hiustensa luonnollinen väri.

Jotkut oppilaitokset saattavat vaatia oppilaita osallistumaan aktiviteetteihin tai lisätunneille lauantaisin ja sunnuntaisin, mutta tämä ei ole viikoittaista. Kaikkien oppilaiden odotetaan kuuluvan vähintään yhteen koulun kerhoon tai ottavan osaa ainakin yhteen koulun järjestämään toimintaan.

Miksi vaihtoon Hongkongiin?

AFS-oppilaat valitsivat Hongkongin vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin kokea jotain aivan erilaista verrattuna suomalaiseen elämään ja kulttuuriin!”

“Hongkong on moderni ja samalla myös hyvin perinteikäs ja kulttuurillinen. Tämän halusin itse kokea.”

“Halusin lähteä mahdollisimman kauas kotoa ja halusin oppia minulle täysin uuden kielen.”

Kiinankielisen ympäristön lisäksi Hongkong kiinnostaa maan ainutlaatuisuuden vuoksi – Hongkong on suomalaisille aivan uudenlainen yhdistelmä vanhaa ja uutta – Kiehtova idän ja lännen kohtauspaikka. 

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 0 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia

Vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihto-oppilaaksi Hongkongiin AFS

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Hongkongiin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×