years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Opi ranskaa upeiden luontoelämysten lomassa! Kanada on ulkoilun ystävän ja luontoharrastajan paratiisi. Valtavaan maahan mahtuu upeita järviä ja tiheitä metsiä, karuja kalliovuoria ja mykistäviä merinäkymiä. Monikasvoinen Kanada tarjoaa elämyksiä laidasta laitaan, joten maahan kannattaa tutustua provinssi kerrallaan. Kulttuuritarjonta vaihtelee suuresti alueittain maan rikkaan väestöpohjan ansiosta. 

Ranskan kieltä voit opiskella AFS:n kohdemaista Kanadan lisäksi Ranskassa ja Belgiassa. Kanadaan voi lähteä myös englanninkieliseen Global Choice -ohjelmaan.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Ranskankielisen Kanadan vaihtoohjelmat

Millaista on opiskella Kanadassa?

Tässä ohjelmassa vaihto-oppilaat sijoitetaan Kanadan ranskankieliseen Quebecin provinssiin. Vaihtosi aikana opit ranskan kielen, johon saat paikalliselta isäntäperheeltäsi höysteeksi pohjoisamerikkalaisen aksentin. Monien vaihto-oppilaiden uusi koti on esikaupunkialueilla tai maaseudulla. Missä tahansa asutkaan, voit varma siitä, ettei tapahtumista ole pulaa. Oman paikkakuntasi monet aktiviteetit piristävät viikonloppujasi kaikkina vuodenaikoina.

Kaikki tähän ohjelmaan valitut oppilaitokset ovat ranskankielisiä, ja niiden oppiainetarjonta eroaa toisistaan.  Jokaisessa koulussa sinulla on mahdollisuus saada uusia ystäviä, liittyä urheilujoukkueisiin tai koulun jälkeen järjestettäviin kerhoihin. Pääset kokemaan monia elämäsi huippuhetkiä, esimerkiksi juhlimaan valmistujaisia ja nauttimaan tanssiaisista.

Miksi vaihtoon ranskankieliseen Kanadaan?

AFS-oppilaat valitsivat ranskankielisen Kanadan vaihtokohteeksi mm. seuraavista syistä:

“Halusin oppia ranskaa ja lähteä vaihtoon jonnekin kauas, missä en ollut ennen käynyt.”

“Quebecissä yhdistyy amerikkalainen ja eurooppalainen kulttuuri ja se kiehtoi minua todella paljon.”

Ranskan kielen lisäksi Kanadan Quebec kiinnostaa sen upean luonnon, turvallisen ja vieraanvaraisen ympäristön sekä värikkään kulttuurin takia.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 5 kuukautta, jotta vaihto ranskankielisessä Kanadassa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Kanadasta

Kanadassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihtoon Quebeciin

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia ja tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Kanadaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×