years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Perinteisin vaihtokohde Yhdysvallat on nyt monipuolisempi kuin koskaan!

Suomen AFS:n uudessa USA Global Choice-ohjelmassa pystyt esittämään aluetoiveen siitä minne päin Yhdysvaltoja haluat vaihtoon. Voit toivoa niin tiettyä aluetta, yhtä tai useampia osavaltioita aina Washingtonin havumetsistä Floridan aurinkorannoille Havaijia lukuunottamatta. The Choice is Yours!

Yhdysvaltojen lisäksi englannin kieltä voi opiskella AFS:n kohdemaista Kanadassa, IrlannissaWalesissaEtelä-AfrikassaIntiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Löydät lisätietoa AFS:n englanninkielisistä kohdemaista täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

  • Lennot edestakaisin
  • Isäntäperhe
  • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
  • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
  • 24/7 Hätäpäivystys
  • Apu hakuprosessissa
  • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
  • Lähtöorientaatioleiri
  • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
  • Paluuorientaatioleiri

USA Global Choice-vaihtoehdot

USA Global Choice-ohjelmassa voit esittää toiveen siitä, minne päin Yhdysvaltoja haluaisit! Havaijia lukuunottamatta voit toivoa sijoitusta mihin tahansa osavaltioon tai viidelle eri alueelle. Lisämaksusta voit toivoa omaa huonetta, nopeampaa sijoitusta tai isäntäperhettä yli 30 000 asukkaan kaupungista! Alla olevasta esittelystä näet kaikki vaihtoehdot, joiden perusteella myös USA Global Choice-ohjelman hinta muodostuu.

USA Global Choice-ohjelmassa voit tehdä lisämaksullisia toiveita esimerkiksi siitä, mille alueelle sinut sijoitetaan.  Alue- ja lisätoiveet laskutetaan vasta niiden varmistuttua. Jos alue- tai lisätoivetta ei pystytä toteuttamaan, ei toivetta myöskään laskuteta.

USAGC2

Regional Request

Regional Request | + 1 050 €

Regional Request on alueellinen toive. Voit tehdä toiveen siitä, mille viidestä alla esitellystä alueesta sinut sijoitetaan. Tällöin sijoituksesi voi olla missä tahansa osavaltiossa mainitun regionin alueella.

Region 1: Northeast – Cincinnati, Delaware, Maine, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia,
Washington D.C.
Region 2: South – Alabama, Arkansas, Etelä-Carolina, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Länsi-Virginia, Pohjois-Carolina, Tennessee.
Region 3: Southwest – Arizona, Colorado, Kalifornia, Nevada, New Mexico, Oklahoma, Teksas, Utah.
Region 4: Midwest – Etelä-Dakota, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska, Pohjois-Dakota, Wisconsin.
Region 5: Northwest – Alaska, Idaho, Montana, Oregon, Washington, Wyoming.

san-212249_1280

State Request

State Request | +1 400 € (ei sisällä Floridaa, Massachusettsia tai Kaliforniaa.)
State Request | + 1 700 € (sisältäen Floridan, Massachusettsin tai Kalifornian).

Onko toiveissasi joku tietty osavaltio? Havaijia lukuunottamatta voit esittää aluetoiveen mistä tahansa Yhdysvaltojen osavaltiosta!

chicago-5347435_1280

Three State Request

Three State Request | + 1 200 € (Ei sisällä Floridaa, Kaliforniaa tai Massachusettsia.)
Three State Request | + 1 700 €
(Sisältäen Floridan, Kalifornian tai Massachusettsin.)

Three State Requestissa voit esittää toiveen kolmesta osavaltiosta, mihin toivot sijoittamistasi. Aluetoiveesi toteutuessa sinut sijoitetaan johonkin näistä kolmesta osavaltiosta. Lisämaksusta voit toivoa sijoitusta myös Floridaan, Kaliforniaan tai Massachusettsiin..

pexels-michalmarek-1774389

Five State Request

Five State Request | + 1 100 € (Ei sisällä Floridaa, Kaliforniaa tai Massachusettsia.)
Five State Request | + 1 700 €
(Sisältäen Floridan, Kalifornian tai Massachusettsin.)

Five State Requestissa voit esittää toiveen viidestä osavaltiosta, mihin toivot sijoittamistasi. Aluetoiveesi toteutuessa sinut sijoitetaan johonkin näistä kolmesta osavaltiosta. Lisämaksusta voit toivoa sijoitusta myös Floridaan, Kaliforniaan tai Massachusettsiin.

seattle-2426307_1280

Lisämaksulliset toivomukset

Single Room | + 900 €
Urban | + 1 400 €
Early Placement | + 1 400 €

Single Room – toiveessa sinut pyritään sijoittamaan perheeseen, missä sinulla on oma huone.
Urban – toiveessa sinut pyritään sijoittamaan yli 30 000 asukkaan kaupunkiin.
Early Placement – toiveessa sijoittamistasi isäntäperheeseen pyritään kiirehtimään, ja sinulle pyritään löytämään isäntäperhe 31.7.2025 mennessä.

Miten USA Global Choice toimii?

USA Global Choice-ohjelma järjestetään yhdessä Pan Atlantic Foundation-järjestön kanssa. Pan Atlantic Foundation on AFS Internationalin ja Suomen AFS:n hyväksymä yhteistyökumppani. Pan Atlantic pyrkii toteuttamaan oppilaan esittämät alue- ja lisätoiveet. Ohjelmassa oppilas sijoitetaan isäntäperheeseen ja hän käy julkista koulua.

USA Global Choice-ohjelmaan hakiessasi sinun on valittava vähintään yksi mahdollisista yllä mainituista alue- tai lisätoiveista. (Regional Request, State Request, Three State Request, Five Star Request, Lisämaksulliset toiveet.) Pystyt valitsemaan joko Regional Requestin tai yhden kolmesta eri osavaltiotoiveista. Näiden lisäksi voit tehdä lisämaksullisia toiveita. (Single Room, Urban, Early Placement.)

Jos alue- ja/tai lisätoiveesi toteutuu, sinulta laskutetaan tämän toiveen mukainen summa yllä mainitun esittelyn mukaisesti. Jos toivettasi ei pystytä toteuttamaan, vaihto-ohjelmasi toteutetaan tästä huolimatta Yhdysvalloissa, mutta ilman alue- tai lisätoivettasi.

Oppilaiden kokemuksia Yhdysvalloista

Yhdysvalloissa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

USAGCSF

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Tämän ohjelman toteutuksessa Yhdysvalloissa Suomen AFS tekee yhteistyötä Pan Atlantic Foundationin (AFS:n hyväksymä järjestö) kanssa. AFS edellyttää, että kaikki hyväksytyt järjestöt noudattavat AFS:n laatuvaatimuksia yhteisissä ohjelmatoiminnoissamme. AFS-USA ei ole mukana tämän ohjelman toiminnassa ja tukemisessa. Paikallista tukea Yhdysvalloissa tarjoaa Pan Atlantic Foundation. Lisätietoa Pan Atlantic Foundationista löydät täältä.

Miten hakea Yhdysvaltoihin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×