years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Anna Puolan yllättää: värikästä kulttuuria ja monivaiheista historiaa upeissa puitteissa

Puola on yksi Keski-Euroopan suurimmista maista. Sen rajojen sisään mahtuu mm. hienohiekkaisia rantoja, jäätiköiden kovertamia järvialueita, mahtavia metsiä ja vaikuttavia vuoria. Puolalaiset pitävät aktiivisesta elämästä. Maan monimuotoinen luonto tarjoaa loistavat puitteet esimerkiksi pyöräilyyn, patikointiin, uintiin ja lasketteluun. 

Puola voi ylpeillä rikkaalla kulttuuriperinnöllään, jossa sekoittuvat itäiset ja läntiset vaikutteet. Kiinnostavia retkikohteita riittää sekä maaseudulla että kaupungeissa: ihaile keskiaikaisia linnoja, käy suolakaivoksessa tai tutustu vaikka marsalkka Mannerheimin kantakahvilaan Varsovassa.

Lue lisää elämästä Puolassa

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Puolassa?

Millaista on opiskella Puolassa?

Puolassa käydään koulua maanantaista perjantaihin. Oppitunnit kestävät 45 minuuttia, ja niiden välissä on 5–10 minuutin taukoja sekä 20–30 minuutin lounastauko. Lounaat ovat puolalaisissa kouluissa maksullisia.

Oppitunnit pidetään tavallisesti aamusta (klo 8–9) klo 14–15:een, mikäli koulu toimii yhdessä vuorossa. Jotkut puolalaiset koulut, varsinkin isommat, saattavat kuitenkin antaa opetusta kahdessa vuorossa. Tällöin tunnit alkavat hieman myöhemmin (klo 11–12) ja jatkuvat klo 18 asti. Suurin osa puolalaisista oppilaitoksista toimii yhdessä vuorossa.

Puolalaiset koulut tarjoavat monia opetuksen ulkopuolisia ​​harrastuskerhoja (mm. matematiikka, journalismi ja draama), jotka ovat ilmaisia. Oppilaitoksissa järjestetään myös maksullista toimintaa (tanssikerho, jalkapalloseura ja karatetunnit), johon voit halutessasi osallistua.

Puolalaisissa kouluissa on käytössä seuraava 6-portainen arvosteluasteikko: 

6 = erinomainen
5 = todella hyvä
4 = hyvä
3 = tyydyttävä
2 = välttävä
1 = hylätty.

Puolaan vaihtoon: hyvä tietää

Puolaan vaihtoon: hyvä tietää

Lähtiessäsi Puolaan vaihtoon sinun tulisi osata englantia B1-tasoisesti.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Puolaan

Viisi syytä lähteä vaihtoon Puolaan

 1. Rikas kulttuuri ja monivaiheinen historia 
 2. Värikäs taide-elämä
 3. Sydämelliset ja vieraanvaraiset ihmiset, joilla on hyvä huumorintaju 
 4. Monipuolinen luonto
 5. Mahdollisuus kokea unohtumaton vuosi

Pyydä lisätietoa Puolan vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa