Paraguay on pienehkö sisämaavaltio, joka sijaitsee Paraguay-joen ympärillä. Maa on köyhä, ja suurin osa asukkaista elättää itsensä pienimuotoisella maanviljelyllä. Paraguay on maa, jossa on pitkät perinteet, intohimoinen suhtautuminen jalkapalloon ja paljon kiehtovaa luonnonkauneutta.

Suurin osa asukkaista on espanjalaisten ja guarani-intiaanien jälkeläisiä. Alkuperäisestä guarani-kulttuurista ei ole enää jäljellä kuin kieli, mutta sitä ymmärtää noin 90 prosenttia väestöstä. Espanja on hyvin laajalti puhuttu ja ymmärretty kieli Paraguayssa, mutta yleisin puhuttu kieli on kuitenkin jopará, joka on espanjasta ja guaranista muodostunut sekakieli.

Kaikenikäiset paraguaylaiset tanssivat mielellään, eikä ole harvinaista, että kotonakin järjestetään juhlia, joissa pääasia on tanssiminen. Paikalliset suhtautuvat vieraisiin avoimesti ja ystävälliseti ja esittelevät omaa kulttuuriaan mielellään. Paraguaylaiset teinit viettävät yleensä viikonloput suuressa porukassa pelaillen pallopelejä, istuen picnicillä ja tanssien puistoissa.

Suuri osa ihmisistä Paraquayssa ovat mestizoja, eli eurooppalaisten ja intialaisten sekoitusta. Monet puhuvat myös usempaa kieltä, espanjaa ja guarania. Ihmiset ovat yleisesti hyvin vieraanvaraisia ja nauttivat rauhallisesta ja kiireettömästä elämästä. Paraquaylaisia perinteitä ovat kansallistaide, käsityötaidot, musiikki, soittimet ja tanssiminen. Perheet ovat paraquaylaisen yhteisön keskipiste. Perheet ovat hyvin perinteellisiä ja suojelevia lapsiansa, erityisesti tyttäriänsä kohtaan. Monet tapahtumat, kuten lomat ja viikonloput vietetään yleensä perheen kesken.

Koulu

Yleensä koulupäivät loppuvat viimeistään kolmelta. Julkisissa kouluissa, koulupäivinä on kaksi vuoroa, 7.00-13.30 ja 13.30-18.30. Kouluissa pidetään koulupukua.

Ruoka

Paraquayssa syödään paljon lihaa, jota tuotetaan paikallisesti suuria määriä. Maissi, riisi, peruna ja vehnä ovat tärkeitä ruoanlähteitä, kuten myös kauden hedelmät. Suosituin annos on Sopa Paraquaya, joka on kananmunaan, maitoon, juustoon ja sipuliin tehty maissijauhekakku. Ateriat ovat perheenkeskeistä aikaa, erityisesti sunnuntaisin.

A photo posted by YuDuKa?? (@yuzukauchida) on

Katso lisää kuvia Paraguayn AFS:n Instasta!

View this post on Instagram

A post shared by AFS Paraguay (@afs_paraguay) on

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×