Kanada on pinta-alaltaan maailman toiseksi suurin maa: sen ympäristö vaihtelee Kalliovuorista ja preerioista karuihin rannikkoihin ja hiekkarantoihin. 

 

Koulunkäynti on Kanadassa joustavaa, ja valinnaisuutta opiskeltavien aineiden suhteen on paljon. Vaihto-oppilaat pitävät yleensä siitä, että kanadalaisissa kouluissa on paljon erilaisia aktiviteetteja niin lounasaikaan kuin iltapäivälläkin. Myös mahdollisuutta harrastaa talviurheilua arvostetaan. Kanadassa ei ole samalla tavalla julkista liikennettä kuin Euroopassa, joten vaihto-oppilaat joutuvat pyytämään isäntäperheitään kyyditsemään heitä. Isäntäperheet ovat tottuneet tähän, mutta vaihto-oppilaille tämä on usein uutta.

 

Vaikka Kanada on kaksikielinen maa, vaihto-oppilaiden ympäristö ei ole kaksikielinen vaan pääosin ranskan- tai englanninkielinen. Kanada on ympäristönä varsin monikulttuurinen, sillä läsnä ovat brittien ja ranskalaisten jälkeläisten lisäksi inuiitti- ja kiinalaistaustaiset kanadalaiset. Kanadalaiset nuoret ovat usein mukana jossakin koulun järjestämässä kerhossa ja lisäksi usealla on työpaikka.

Isäntäperhe ja yhteisö

Saatat asua pienessä kaupungissa, maalla tai jopa farmilla. Kanadassa vanhemmat yleensä jakavat kotityöt ja lapset auttavat päivittäisissä askareissa ja ruoan valmistuksessa. Kanadalaiset perheet ovat hyvin erilaisia, joten saatat asua monien eri kulttuurien kanssa saman katon alla. Julkinen liikenne ei ole kovin luotettavaa, jonka takia perheet pitävät huolen että jokainen saa kyydin.

A photo posted by Pablo (@heyitspab) on

A photo posted by Nicole🙈 (@itsme.nicole) on

Koulu

Paikalliset koulut ovat hyvin kattavia ja kaikki koulutusta tarvitset kouluikäiset lapset yritetään saada samaan rakennukseen opiskelemaan.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, ranskankielinen, syksy 2018 Noin 11 kk Elokuu 2018 –

Heinäkuu 2019

17 490 € Haku käynnissä 16 vuotta – 17 vuotta 5 kk
Vuosiohjelma, englanninkielinen, syksy 2018 Noin 11 kk Elokuu 2018 –

Heinäkuu 2019

27 900 € Haku käynnissä 16 vuotta  – 17 vuotta 5 kk

Explore the Programs Available in Kanada

Canada_DennisJarvis

Kanada ohjelmat

  • DestinationKanada
  • Durations11 kuukautta
  • Cost17 490 € - 27 900 €
  • Program Dates
    • Aug 2018 - Jul 2019
    • Aug 2018 - Jul 2019