Ystävällisyys, auttavaisuus ja mielen maltti ovat asioita, joita Thaimaassa arvostetaan. Buddhalaisuus on Thaimaan valtauskonto, ja Buddha-patsaat sekä buddhalaismunkit näkyvät kaikkialla katukuvassa. Thaimaa on myös Etelä-Aasian vierailluin maa muun muassa henkeäsalpaavien maisemien, muinaisen kuningaskunnan raunioiden ja vahvan keittiökulttuurin ansiosta.

Thaimaalaisissa kouluissa opettajien kunnioittaminen on normi, josta ei poiketa. Oppilaat käyttävät koulupukuja, ja esimerkiksi liian erikoisia hiustyylejä ei suvaita.  Valinnaisuutta kurssien suhteen on melko paljon, ja monet vaihto-oppilaat opiskelevat kulttuuriaineita kuten tanssia, miekkailua, nyrkkeilyä, musiikkia, ruoanlaittoa, kädentaitoja, historiaa, uskontoa ja meditaatiota.

Thaimaassa puhutaan thain kieltä, mutta kukaan ei oleta, että maahan vasta saapuva vaihto-oppilas osaisi sitä.

Ihmiset ja yhteisö

Useissa perheissä on monia sukupolvia asumassa yhdessä ja on yleistä, että sukulaiset eri puolilta maata käyvät kylässä. Perheet myös nauttivat yhdessä vietetyistä viikonlopuista kotona. Sinun täytyy aina pyytää lupa isäntäperheeltäsi, jos haluat lähteä ulos. Thaimaalaiset tervehtivät toisiaan wailla (painavat kämmenensä yhteen samalla kun kumartavat/niiaavat) osoittaakseen kunnioitusta. Thaimaalaiset yrittävät elää “jai yen”, eli ns. viileällä sydämellä, joten et todennäköisesti tule näkemään heidän ilmaisevan voimakkaita tunteita.

Koulu

Kouluvuosi alkaa toukokuussa ja loppuu helmikuussa ja koulupäivä on yleensä klo 7.30-15.30. Lokakuussa on pieni loma. Kouluissa pidetään koulupukuja. Thaimaalaisissa kouluissa opetetaan paljon kulttuurellisia aineita kuten thaikieli, tanssi, miekkataistelua, musiikkia, kokkausta, taidetta, historiaa, buddhalaisuutta ja meditaatiota. On myös monia erilaisia kerhoja, kuten akateemisia, urheilu ja viihdekerhoja.

A photo posted by Raquel Martinez (@rademark) on

Ruoka

Thaimaalainen keittiö koostuu riisistä, currysta, kalasta ja vihanneksista sekoitettuna mausteisiin pippuri ja maapähkinäkastikkeisiin. Normaalisti ateriat koostuvat porsaanlihasta, kanasta ja laajasta valikoimasta hedelmiä ympäri vuoden. Monissa thaimaalaisissa perheissä syödään iltapala yhdessä. Perheet syövät yleensä niin, että jokainen saa oman kulhon riisiä ja lisukkeet ovat pöydän keskellä, jotta ne voidaan jakaa yhdessä muiden kanssa. Suosituimmat lisukkeet ovat “pad thai” eli pannulla paistettuja nuudeleita, “yam” eli maustettu salaatti ja “tom yum kung” eli sitruunalla maustettu katkarapukeitto.

Ohjelma Kesto Alku/loppu Osallistumismaksu Paikkatilanne Ikäraja
Vuosiohjelma, syksy 2018 Noin 11 kk Heinäkuu 2018 – Toukokuu 2019 8 990 € Haku käynnissä 15 vuotta – 17 vuotta 11 kk
Vuosiohjelma, syksy 2017 Noin 11 kk Heinäkuu 2017 – Toukokuu 2018 Kysy AFS-toimistosta Haku päättynyt 15 vuotta – 17 vuotta 11 kk
Hae nyt!

Explore the Programs Available in Thaimaa

Temple of Emerald Buddha, Raquel Martinez

Thaimaa ohjelmat

  • DestinationThaimaa
  • Durations8 kuukautta tai enemmän
  • Cost8 990€
  • Program Dates
    • Jul 2017 - May 2018
    • Jul 2018 - May 2019