years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Koe vastakohtien Unkari: vilkasta kaupunkielämää ja idyllistä maaseutua

Unkari on vieraanvarainen Keski-Euroopan maa, jossa itäiset ja läntiset kulttuuripiirteet kohtaavat. Maan vilkas pääkaupunki Budapest, ”idän Pariisi”, on kuuluisa kauneudestaan. Näkemisen arvoisia ovat myös Unkarin idylliset pikkukaupungit viiniviljelyksineen. Mahtava Tonava, Balatonjärvi sekä pusta, tasangot ja kukkulat tekevät maisemista maalauksellisia.

Lue lisää elämästä Unkarissa

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Unkarissa?

Millaista on opiskella Unkarissa?

Kahteen lukukauteen jaettu lukuvuosi kestää Unkarissa syyskuun alusta kesäkuun alkuun. Koulupäivä alkaa yleensä aamukahdeksalta, ja päivään mahtuu noin 6-7 oppituntia. Yksi oppitunti kestää 45 minuuttia. Tuntien välissä pidetään 10–15 minuutin tauko.

Oppivelvollisuus on Unkarissa lain mukaan voimassa siihen asti, kun nuori täyttää 18 vuotta. Unkarin peruskoulu on 8-vuotinen, lukio 4-vuotinen ja korkeakoulussa opiskellaan 3–6 vuotta.

Unkarissa on erityyppisiä toisen asteen kouluja: gimnázium (eli lukio, jonka pääasiallisena tehtävänä on valmistaa opiskelijoita jatko-opintoja varten), szakközépiskola (tiettyyn alaan, esimerkiksi taloustieteeseen, mekaniikkaan, kauppaan, erikoistunut oppilaitos; valmistaa opiskelijoita työskentelemään valitulla erikoisalalla) ja szakmunkásképzõ (nelivuotinen ammattikoulu, joka kouluttaa työntekijöitä ammattiin).

Unkarin AFS sijoittaa vaihto-opiskelijat yleensä lukioihin, joissakin tapauksissa vaihto-oppilas voi käydä “szakközépiskolaa”.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 6 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Unkariin vaihtoon: hyvä tietää

Unkariin vaihtoon: hyvä tietää

Unkariin vaihtoon lähtijöille ei ole asetettu erityisiä kielivaatimuksia. Opiskelijan tulee kuitenkin olla kiinnostunut oppimaan unkarin kieltä vaihtonsa aikana.

Isäntäperheet voivat asua missä päin Unkaria tahansa. Vaihto-opiskelijan on otettava huomioon, että hänet saatetaan sijoittaa joko kaupunkiin tai maaseudulle. 

Suurimmalla osalla isäntäperheistä on kotonaan lemmikkejä. Koira- tai kissa-allergia voi siten hankaloittaa isäntäperheen saamista. Se ei kuitenkaan vaihtoon lähtemistä.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Unkariin

5 syytä lähteä vaihtoon Unkariin

 1. Maailman kuuluisimmat kylpylät
 2. Monipuolinen kulttuuritarjonta, lukuisat museot
 3. Kaunis luonto ja upea arkkitehtuuri
 4. Herkullinen ruoka
 5. Mahdollisuus kokea ainutlaatuinen vuosi

Pyydä lisätietoa Unkarin vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×