years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Tutustu uuden ja vanhan kiehtovaan liittoon Serbiassa!

Serbia on reilun 8 miljoonan asukkaan maa Balkanin sydämessä. Maasto vaihtelee pohjoisen tasangoista etelän upeisiin vuoristonäkymiin. Myrskyisästä historiastaan huolimatta Serbia on nykyisin vakaa maa, jossa riittää näkemistä ja kokemista. Kulttuurisesti monimuotoisessa maassa on keskiaikaisia linnoja ja luostareita sekä vilkkaita kaupunkeja, jotka ovat kuuluisia mm. musiikkifestivaaleistaan. Maan pääkaupunkia, Belgradia, kutsutaan monesti ”Balkanin Berliiniksi”, eikä syyttä. 

Serbialaiset ovat tunnettuja lämpimyydestään, sosiaalisuudestaan ja vieraanvaraisuudestaan. Nuoret viettävät usein vapaa-aikaansa maan lukuisissa kahviloissa tai puistoissa. Koulun jälkeen on tarjolla monia aktiviteetteja, esimerkiksi kansantanssia, urheilua ja kielikursseja.

Lue lisää elämästä Serbiassa

Lisätietoja

AFS:n ohjelmahinnat sisältävät myös lennon kohdemaahan. Ohjelmien 2024-25 hinnoittelu on tehty kevään 2023 hintatiedoin. Lento kohdemaahan varataan vasta, kun isäntäperhe on löytynyt ja matkustuspäivä on varmistunut. Mikäli matkustusajankohdan lennon hinta poikkeaisi merkittävästi hinnoitteluajankohdan tiedoista, noudatamme Osallistumissopimuksen ehtoja.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Millaista on opiskella Serbiassa?

Millaista on opiskella Serbiassa?

Serbiassa opiskellaan 8 vuotta peruskoulussa ja sen jälkeen 4 vuotta lukiossa. Valtaosa serbialaisista kouluista on julkisia, mutta maassa on myös yksityisiä oppilaitoksia. Kouluviikko kestää maanantaista perjantaihin. Monissa kouluissa opiskellaan kahdessa vuorossa: puolet oppilaista menee kouluun aamulla (klo 8–14), puolet taas iltapäivällä (klo 14–20). Opiskelijat voivat vaihtaa vuoroja viikoittain tai kuukausittain. Oppitunnit kestävät 45 minuuttia. Tuntien välissä pidetään aina 5 minuutin tauko, ja päivässä on yksi 20 minuutin tauko yleensä toisen tai kolmannen oppitunnin jälkeen.

Serbialaisissa kouluissa opiskellaan keskimäärin 15 ainetta koulutyypin ja opiskeluvuoden mukaan. Yleensä saman aineen opetusta annetaan 2-3 tuntia viikossa. Kaikki oppiaineet ovat pakollisia. Koulun kanssa voidaan kuitenkin sopia siitä, että vaihto-opiskelija osallistuu vain tiettyjen aineiden tunneille ja opiskelee serbiaa tai osallistuu johonkin muuhun koulun toimintaan muilla tunneilla. Oppiaineita ovat serbia, englanti ja muu vieras kieli (ranska, saksa, venäjä, italia, espanja), historia, maantiede, taide, musiikki, filosofia, sosiologia, psykologia, matematiikka, fysiikka, kemia ja biologia.

Käytössä on seuraava arvosteluasteikko: erinomainen = 5, erittäin hyvä = 4, keskiarvo: 3, heikko = 2, hylätty = 1.

Serbiaan vaihtoon: hyvä tietää

Serbiaan vaihtoon: hyvä tietää

Vaikka Serbiassa puhutaan serbiaa, vaihto-opiskelijan ei tarvitse osata kieltä ennen vaihtoon lähtöä. Vaihto-opiskelijalta vaaditaan kuitenkin englannin alkeiden hallintaa (englanti A1).

Vaihto-opiskelija voi saada isäntäperheen mistä päin Serbiaa tahansa, joko pääkaupungista tai maaseudulta.

AFS toimii vapaaehtoisvoimin

AFS:llä isäntäperheet ovat vapaaehtoisesti mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja toivottamassa sinut tervetulleeksi perheeseensä. Korvauksia ei perheille makseta. Tämä takaa sen, että isäntäperheet haluavat aidosti tutustua sinuun ja ovat kiinnostuneita kotimaastasi. Perheet toimivat erinomaisina arjen opettajina, jotka perehdyttävät sinut oman kulttuurinsa saloihin.

Viisi syytä lähteä vaihtoon Serbiaan

Viisi syytä lähteä vaihtoon Serbiaan

 1. Moderni maa, jolla on rikas historia ja kulttuuri
 2. Kaunis, vaihteleva luonto 
 3. Avoimet, sydämelliset ja vieraanvaraiset ihmiset
 4. Tilaisuus oppia uusi vieras kieli
 5. Mahdollisuus kokea uskomaton vuosi

Pyydä lisätietoa Serbian vaihto-ohjelmasta

Pyydä lisätietoa