years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Vaihto Ecuadorissa tuo tuulahduksen lämpöä ja vieraanvaraisia ihmisiä elämään. Ecuador, yhdessä muiden AFS:n Latinalaisen Amerikan kohdemaiden kanssa, on suosittu sen eksoottisen kulttuurin ja ilmiömäisen luonnon takia. AFS-oppilaiden suosikkeja ovat Ecuadorin lisäksi mm. Argentiina, Uruguay, Kolumbia, Meksiko, Chile ja Costa Rica. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Ecuadoriin

Millaista on opiskella Ecuadorissa?

Ecuadorin rannikolla ja Galapagossaarilla lukuvuosi kestää toukokuusta helmikuuhun, kun taas vuorilla ja itäisissä maakunnissa syyskuusta kesäkuuhun. Lukuvuosi on jaettu kahteen viiden kuukauden lukukauteen ja jaksojen välillä on 15 päivän tauko. Ecuadorissa oppilaat opiskelevat paikallisten tavoin oppiaineita, joita kutsutaan “yhteisiksi aineiksi”. Näitä ovat muun muassa fysiikka, matematiikka, biologia, kemia, yhteiskuntatieteet ja englanti.

Koulut ovat pääosin julkisia muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Vaihto-oppilaan koulu määräytyy isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Jos perheessä on muita lapsia niin nuori pyritään samaan perheen muiden lapsien kanssa samaan kouluun. Tämä ei kuitenkaan aina ole mahdollista.

Miksi Ecuadoriin vaihtoon?

AFS-oppilaat valitsivat Ecuadorin vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin maahan, jossa voi opetella espanjaa, mutta Espanja oli liian lähellä.”

Olin päättänyt, että haen vaihtoon niin kauas kun pääsen ja halusin oppia täysin uuden kielen.

Tämän lisäksi Ecuadorissa kiinnostaa sen monipuolinen maantiede, majesteettiset Andien vuoret, trooppinen rannikkotasanko ja rehevät sademetsät. Maahan kuuluvat Galapagossaaret ovat ainutlaatuinen nähtävyys.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 6 kuukautta, jotta vaihto Ecuadorissa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Latinalaisesta Amerikasta

Latinalaisessa Amerikassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihto-oppilaaksi Ecuadoriin

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Ecuadoriin vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×