years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Dominikaaninen tasavalta on Karibianmeren toiseksi suurin valtio. Maa on kuuluisa huikean upeasta luonnostaan. Miltä tuntuisi asua saarella, jolla sijaitsee Karibian korkein vuori ja syvin laakso, reheviä sademetsiä ja aavikoita, sokerinvalkoisia hiekkarantoja ja taivaansinistä merta?

Dominikaaninen tasavalta on yksi AFS:n yli 10 Latinalaisen Amerikan kohdemaasta yhdessä ArgentiinanPerunKolumbianBrasilian, Chilen ja muidein maiden kanssa. Kaikki AFS:n espanjankieliset kohdemaat löydät täältä.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Isäntäperhe
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Koulukyydit
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihtoon Dominikaaniseen tasavaltaan

Millaista on opiskella Dominikaanisessa tasavallassa?

Vaihto Dominikaanisessa tasavallassa on erinomainen mahdollisuus kokea jotain täysin uutta. Vaihto-oppilas sukeltaa syvälle dommarien kulttuuriin. Hän on osa paikallista perhettä ja pääsee tutustumaan maan tapoihin, perinteisiin ja kieleen. Kuten muissakin AFS:n kohdemaissa koulu valitaan nuorelle isäntäperheen asuinpaikan mukaan. Se voi olla joko yksityinen tai julkinen, riippuen siitä, missä perhe asuu ja missä koulussa perheen muut lapset käyvät. Useimmissa Dominikaanisen tasavallan kouluissa annetaan lähiopetuksen ohella etäopetusta. Kouluviikko kestää yleensä maanantaista perjantaihin.

Oppilas voidaan sijoittaa mihin päin Dominikaanista tasavaltaa tahansa, pienistä kylistä isoihin kaupunkeihin. Voit olla varma siitä, että isäntäperheesi suhtautuu sinuun ja sisaruksiisi suojelevasti ja lämpimästi. Paikalliseen tapaan perheeksi lasketaan myös isovanhemmat, tädit, sedät ja serkut.

Miksi vaihtoon Dominikaaniseen tasavaltaan?

AFS-oppilaat valitsivat Dominikaanisen tasavallan vaihtokohteekseen mm. seuraavista syistä:

“Halusin oppia uuden kielen ja espanjankielinen maailma kiinnosti.”

“Halusin päästä Euroopan ulkopuolelle ja Dominikaaninen tasavalta vaikutti juuri sopivalta.”

“Tärkeä asia oli päästä tutustumaan johonkin täysin erilaiseen kulttuuriin ja voin sanoa, että sellaisen myös löysin!”

Espanjankielisen ympäristön lisäksi Dominikaaninen tasavalta huokuu aidosti ystävällisiä ja vieraanvaraisia ihmisiä. Upea arkkitehtuuri tuo tuulahduksen vanhan maailman charmia ja luonnonkauniin merenguen maan elämänilo tarttuu.

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 18 vuotta 5 kuukautta vanha. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Oppilaiden kokemuksia Dominikaanisesta tasavallasta

Dominikaanisessa tasavallassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta. 

Vaihto-oppilaaksi Dominikaaninen tasavalta

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.” Isäntäperheiden lisäksi vaihto-oppilaiden arjessa ovat vahvasti läsnä myös paikallinen AFS-toimisto sekä kohdemaan paikalliset vapaaehtoiset. He järjestävät nuorille leirejä, ohjelmaa ja retkiä, sekä vaihtavat kuukausittain kuulumisia nuorten kanssa.

Miten hakea Dominikaaniseen tasavaltaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×