Koronapandemian vaikutus isäntäperheohjelmiin

Odottaako oppilasta karanteeni ennen koulun aloitusta? Miten varmistetaan, että oppilas saapuu Suomeen terveenä?

isäntäperhe AFS

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koronopandemian vaikutuksista isäntäperheohjelmiin. Vaihto-ohjelmista ja koronapandemiasta löydät lisätietoa täältä.

Etkö löytänyt kysymystäsi täältä? Ota yhteyttä:

Susanna Taskinen
ohjelmapäällikkö
044 739 3606
[email protected]

Ymmärrämme, että tämä huolestuttaa. AFS:n tärkein prioriteetti on osallistujiemme turvallisuus: kaikki AFS-oppilaat noudattavat kotimaansa matkustusohjeita sekä Suomessa vallitsevia määräyksiä ja suosituksia. Suomen sisällä isäntäperheensä luo matkustaville oppilaille jaamme kasvomaskeja matkaa varten.

Edellytämme, että oppilaat käyvät koronatestissä vähän ennen Suomeen matkustamista ja tuovat negatiivisen testituloksen mukanaan.

Kysymyksiä isäntäperheeksi ryhtymisestä

Lisää isäntäperheille tarkoitettua tietoa löydät täältä

Lomakkeen täyttäminen ei vielä sido perhettänne toimintaan: päätös isäntäperheeksi ryhtymisestä tehdään, kun mielestänne sopiva vaihto-oppilas on löytynyt.

Kun päätätte ryhtyä isäntäperheeksi, perheenne sitoutuu tarjoaamaan ulkomaalaiselle nuorelle kodin, ruoan ja oikeuden olla täysivaltainen perheenjäsen.

Vaihto-oppilaas ei ole vieras jota tulisi passata tai viihdyttää. Tarkoitus on elää tavallista arkea, johon kuuluu ilot ja surut.