Oletko sinä tulevaisuuden muutostentekijä? Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä, vaikuttamisesta ja johtajuudesta?  Hae Future Leaders -stipendiohjelmaan ja vietä kuusi viikkoa Washingtonissa kesällä 2021!

Haku ohjelmaan alkaa keskiviikkona 23.9.2020 kello 10:00. Hakuaika sulkeutuu keskiviikkona 4.11. klo 16.00.

Future Leaders on aktiiviseen kansalaisuuteen ja johtajuuteen keskittyvä stipendiohjelma, jota rahoittavat Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö ja Opetushallitus. Kuuden viikon mittaisen ohjelman tarkoituksena on edistää Suomen ja Yhdysvaltain välistä oppilasvaihtoa sekä antaa suomalaisille nuorille mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen yhteiskuntaan pintaa syvemmältä. Vastavuoroisesti Suomeen on vuosittain saapunut 15 amerikkalaisnuorta, jotka vierailevat mm. suomalaisissa yrityksissä ja järjestöissä sekä osallistuvat erilaisiin työpajoihin.

Vuoden 2019 hakukierroksella ohjelmaan tuli ennätysmäärä hakemuksia, kun 15 stipendiaattia valittiin 263 hakemuksen joukosta. 

Kesällä 2021 matkaan lähtee tuplasti nuoria

Viisitoista stipendiaattia on valittu mukaan jo syksyllä 2019. Koronapandemian vuoksi heidän lähtönsä viivästyy vuodella ja kesällä 2021 matkaan lähtevät niin syksyn 2019 kuin syksyn 2020 hakukierroksilla valitut nuoret. Ohjelmaan tulee osallistumaan siis enemmän nuoria kuin aikaisemmin.

Kesäohjelma täyttää 10 vuotta!

Future Leaders – ja sitä edeltävä Young Ambassadors -ohjelma täyttää tänä vuonna yhteensä kymmenen vuotta. Future Leadersina ohjelma on tunnettu viisi vuotta. Vuosien aikana Opetushallituksen ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittama ohjelma on lähettänyt jo noin 300 yhdysvaltalais- ja suomalaisnuorta tutustumaan toistensa kotimaihin.

Juhlavuoden kunniaksi OPH, Yhdysvaltain suurlähetystö, aiemmin ohjelmaa koordinoinut YFU ja nykyinen koordinaattori AFS selvittävät, minkälaisia vaikutuksia ohjelmalla on ollut stipendiaattien elämään vielä ohjelman jälkeen. Tulokset julkaistaan myöhemmin syksyllä 2020. 

Kuka voi hakea ohjelmaan?

Voit hakea ohjelmaan, jos

  • Opiskelet syksyllä 2020 lukiossa tai teet kaksoistutkintoa
  • Olet ohjelman aikana 16-17 -vuotias (synt. 8/2003 – 6/2005)
  • Keskiarvosi on vähintään 7,5

Eduksesi haussa luetaan:

  • Kiinnostus ja motivaatio oppia kulttuurivaihdon kautta aktiivisesta kansalaisuudesta ja johtajuudesta
  • Aiempi kokemus ja näyttö aktiivisesta kansalaisuudesta, kuten harrastukset tai vapaaehtoistyö
  • Kiinnostus ja motivaatio kulttuurivaihtoon ja isäntäperheessä asumiseen

Lue lisää ohjelmasta ja hausta

 

 

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×