Future Leaders kesävaihto 2019

Future Leaders on kuuden viikon stipendiohjelma, jota rahoittavat Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö sekä Opetushallistus (OPH). Ohjelman teema on aktiivinen kansalaisuus ja johtajuus.

Ohjelman tarkoituksena on edistää Suomen ja Yhdysvaltain välistä oppilasvaihtoa ja antaa suomalaisille nuorille mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen yhteiskuntaan pintaa syvemmältä. Vastavuoroisesti Suomeen saapuu 15 amerikkalaisnuorta, jotka vierailevat mm. innovatiivisissa yrityksissä sekä osallistuvat erilaisiin työpajoihin.

Isäntäperheeksi amerikkalaiselle nuorelle kesällä 2019?

Kesällä Suomeen tulee 15 amerikkalaista Future Leaders -stipendiaattia. Etsimme näille oppilaille isäntäperheitä heinä-elokuuksi (29.6.-9.8.2019) Kiinnostuitko? ota yhteyttä: [email protected]  /  044 230 3647

Future Leaders -ohjelma jakautuu kahteen osaan:
1. 28.6. – 28.7.2019 Isäntäperheissä asuminen (koko Suomi)
2. 28.7. – 9.8.2019 Isäntäperheissä asuminen + järjestetty ohjelma (pk-seutu)

Koko Suomessa Future Leaders -vaihtaria voi isännöidä ensimmäisen osan aikana ja pääkaupunkiseudulla koko ohjelman ajan tai vain toisen osan ajan. Nuorille järjestetään 29.7. – 9.8. johtajuuteen ja aktiiviseen kansalaisuuteen keskittyvää ohjelmaa Helsingissä ja lähiympäristössä.

future leaders 2018

Tietoa ohjelmasta

Ohjelma kestää kuusi viikkoa. Lähtö Helsingistä on 19.6.2019 ja paluu Helsinkiin 1.8.2019.

Ohjelmaan valitut nuoret asuvat isäntäperheissä Washington DC:n ympäristössä. Yhdysvalloissa ollessaan nuoret pääsevät tutustumaan alueen nähtävyyksiin ja hallintorakennuksiin, tapaavat eri alojen vaikuttajia ja vierailevat paikallisissa oppilaitoksissa.

Ohjelmaan kuuluu stipendienjakotilaisuus Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä Helsingissä sekä vierailu Suomen Washingtonin suurlähetystöön.

Hakuaika vuodelle 2019 on päättynyt.

2018 stipendiaattien blogi
image1

Kuka voi hakea

Voit hakea ohjelmaan, jos

 • opiskelet syksyllä 2018 lukiossa (tai teet kaksoistutkintoa)
 • olet ohjelman aikana 16-17-vuotias (synt. 1.8.2001-19.6.2003)
 • keskiarvosi on vähintään 7,5

Eduksesi haussa luetaan:

 • Kiinnostus ja motivaatio oppia kulttuurivaihdon kautta aktiivisesta kansalaisuudesta ja johtajuudesta
 • Aiempi kokemus ja näyttö aktiivisesta kansalaisuudesta (kuten harrastukset tai vapaaehtoistyö)
 • Kiinnostus ja motivaatio lähteä kulttuurivaihtoon ja isäntäperheessä asumiseen

Hakuaika vuodelle 2019 alkaa 1.10.2018.  Voit hakea ohjelmaan AFS:n nettisivuilla. Aloita luomalla itsellesi käyttäjätunnus. Sen jälkeen pääset täyttämään hakemusta. Haku on auki 8.11. klo 23.59 saakka. Sen jälkeen tulleita hakemuksia ei enää oteta huomioon haussa.

Hakemus koostuu hakulomakkeesta ja siihen liitettävästä video- tai esseehakemuksesta.

Liitä hakemukseen JOKO max 2 minuutin pituinen videotiedosto TAI max 350 sanan essee, jossa vastaat englanniksi kysymykseen:

“How do I contribute to creating a better world?”

Please tell about you as an active citizen and how you see yourself as a leader in your community. In what areas do you want to contribute as a citizen and a leader? How do you intend to develop your leadership skills? Why did you apply for the program? Please give concrete examples from your hobbies or other activities.

Essee- tai videohakemus on merkittävässä roolissa valintaprosessissa, joten teethän sen huolella. Tarkemmat ohjeet liitteiden jättämiseen löytyvät hakulomakkeen liitteet -kohdasta. Kannattaa käydä katsomassa ne ennen kuin lähdet työstämään omaa hakudokumenttiasi. Pääset katsomaan hakulomakkeen sisällön luomalla itsellesi käyttäjätunnuksen ja pystyt muokkaamaan hakulomaketta aina siihen asti omilla tunnuksillasi, kunnes lähetät sen eteenpäin.

Hakemusten perusteella kutsumme haastatteluun marraskuussa 2018 enintään 40 nuorta. Haastatteluja järjestetään usealla paikkakunnalla ympäri Suomea. Ohjelmaan valitaan 15 nuorta. Lopullisessa valinnassa korostetaan motivaatiota kulttuurivaihtoon ja ohjelman teemaan sekä halua oppia aktiivisesta kansalaisuudesta ja johtajuudesta.

Klikkaa hakemukseen!
orientation

Stipendi

Ohjelmaan valitut nuoret saavat stipendin, joka kattaa:

 • edestakaiset matkat Suomen kotipaikkakunnaltasi isäntäperheeseen
 • valmennustilaisuuden Helsingissä keväällä 2019 sekä edestakaiset matkat Helsinkiin. Samassa yhteydessä järjestetään stipendienjakotilaisuus Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä
 • valmennustilaisuuden Yhdysvalloissa, jossa pääsee tapaamaan myös amerikkalaiset stipendiaatit
 • asumisen isäntäperheessä. Isäntäperheille ei makseta korvausta.
 • teeman mukaisen ohjelman Yhdysvalloissa mm. vierailut, pääsymaksut, kuljetukset
 • AFS:n kirjallisen valmennusmateriaalin
 • AFS:n tuen ennen ohjelmaa ja ohjelman aikana

Stipendi ei sisällä:

 • AFS:n kansainvälistä sairaus- ja tapaturmavakuutusta, joka maksaa noin 200 euroa. Vakuutus on pakollinen ja kattaa sairaus- ja tapaturmakulut 1 000 000 Yhdysvaltain dollariin asti.
 • mahdollisia viisumikuluja, noin 300 euroa.

Lisätietoa

Future Leaders -ohjelmasta voi kysyä lisätietoa AFS-toimistosta:
Asta Salmela
ohjelmakoordinaattori
044 230 3647
[email protected]