Future Leaders on aktiiviseen kansalaisuuteen ja johtajuuteen keskittyvä stipendiohjelma, jota rahoittavat Yhdysvaltain Suomen suurlähetystö ja Opetushallitus. Kuuden viikon mittaisen ohjelman tarkoituksena on edistää Suomen ja Yhdysvaltain välistä oppilasvaihtoa sekä antaa suomalaisille nuorille mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen yhteiskuntaan pintaa syvemmältä. Vastavuoroisesti Suomeen saapuu ryhmä amerikkalaisnuoria, jotka vierailevat mm. suomalaisissa yrityksissä ja järjestöissä sekä osallistuvat erilaisiin työpajoihin.

Suomen FL 2019 USA(2) (1)

Ilmoittaudu Future Leaders Isäntäperheeksi!

Amerikkalaiset Future Leaders -stipendiaatit ovat Suomessa 2.7.-13.8.2021.

Ohjelman ensimmäiset neljä viikkoa oppilaat elävät tavallista arkea tai kesälomailevat isäntäperheensä kanssa. Kaksi viimeistä viikkoa heillä on päivisin järjestettyä ohjelmaa pääkaupunkiseudulla.

Voit ryhtyä Future Leaders -oppilaan isäntäperheeksi ensimmäiseksi neljäksi viikoksi (2.7.-31.7.) missä päin Suomea tahansa. Jos asut pääkaupunkiseudulla, voit majoittaa Future Leaders -oppilaan joko kaksi viikkoa 31.7.-13.8. tai koko vaihdon ajan 2.7.-13.8.2021.

Kaikki amerikkalaiset Future Leaders -oppilaat tulevat Washington DC:stä tai sen lähialueilta. Oppilaskuvauksissa oppilaan ikä on ilmoitettu sen mukaan, mikä se on ohjelman alkaessa kesällä 2021.

Tutustu Future Leaders -stipenditaatteihin
Tolani

Kuusi viikkoa Washington DC:ssä

Hakuaika kesän 2021 ohjelmaan on päättynyt. Hakijoiden joukosta valitaan 40 haastatteluihin marraskuun aikana ja heistä 15 itse ohjelmaan.

Ohjelma kestää kuusi viikkoa ja se toteutetaan 22.6.—3.8.2021. Ohjelmapäiviin saattaa tulla pieniä muutoksia riippuen mm. lentojen saatavuudesta.

Ohjelmaan valitut lukiolaiset asuvat isäntäperheissä Washington DC:n ympäristössä. Yhdysvalloissa ollessaan nuoret pääsevät tutustumaan alueen nähtävyyksiin ja hallintorakennuksiin, tapaavat eri alojen vaikuttajia ja vierailevat paikallisissa oppilaitoksissa.

Kesällä 2021 matkaan lähtevät niin vuoden 2019 kuin vuoden 2020 hakukierroksella valitut stipendiaatit. 

Ohjelmaan kuuluu stipendienjakotilaisuus Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä Helsingissä sekä vierailu Suomen Washingtonin suurlähetystöön. Syksyllä stipendiaateille järjestetään palautetilaisuus Helsingissä.

2019 stipendiaattien blogi
orientation

Stipendi

Ohjelmaan valitut nuoret saavat stipendin, joka kattaa:

  • edestakaiset matkat Suomen kotipaikkakunnaltasi isäntäperheeseen
  • valmennustilaisuuden Helsingissä keväällä 2021 sekä edestakaiset matkat Helsinkiin. Samassa yhteydessä järjestetään stipendienjakotilaisuus Yhdysvaltain Suomen suurlähetystössä
  • valmennustilaisuuden Yhdysvalloissa, jossa pääsee tapaamaan myös amerikkalaiset stipendiaatit
  • asumisen isäntäperheessä. Isäntäperheille ei makseta korvausta.
  • teeman mukaisen ohjelman Yhdysvalloissa, mm. vierailut, pääsymaksut, kuljetukset
  • AFS:n kirjallisen valmennusmateriaalin
  • AFS:n tuen ennen ohjelmaa ja ohjelman aikana

Stipendi ei sisällä:

  • AFS:n kansainvälistä sairaus- ja tapaturmavakuutusta, joka maksaa noin 220 euroa. Vakuutus on pakollinen ja kattaa sairaus- ja tapaturmakulut 1 000 000 Yhdysvaltain dollariin asti.
  • Viisumikuluja, jotka ovat noin 160 dollaria

Lisätietoa

Future Leaders -ohjelmasta voi kysyä lisätietoa AFS-toimistosta:
Eeva Link
ohjelmakoordinaattori
040 455 7039
[email protected]