Covid-19 pandemia kurittaa vielä maailmaa monella tavalla. AFS jatkaa kuitenkin sinnikkäästi työtään missionsa eteen ja vaihto-ohjelmia toteutuu jo useassa kohdemaassa.

Vaihto-ohjelmat AFS-verkostossa syksyllä 2020

Tällä hetkellä AFS-oppilaita on yli 500 lukiossa yli 20 maassa. Osallistujiemme turvallisuus ja hyvinvointi on meille ykkösprioriteetti nyt ja aina. Vaihto-ohjelmat toteutuvat vain maissa, joissa maan terveys- ja turvallisuustaso on sellainen, että se täyttää AFS:n riskienhallintaosaston määrittelemät kriteerit.

Vaihto-oppilas 2021

AFS seuraa jatkuvasti jokaisen kohdemaan tilannetta. Turvallisuustason on oltava olla hyvä ja opiskelijaviisumien hakeminen ja saaminen mahdollista. AFS:n asiantunteva henkilökunta ja koulutettu vapaaehtoisverkosto tarkkailevat tilannetta kaikissa AFS-maissa.

Tarkan analyysin ja harkinnan jälkeen, AFS on päättänyt jatkaa vaihto-ohjelmia seuraavissa kohteissa:

Itävalta, Belgia, Tsekki, Tanska, Ecuador, Egypti, Suomi, Saksa, Kreikka, Unkari, Islanti, Irlanti, Latvia, Alankomaat, Norja, Portugali, Serbia, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Tunisia, Turkki, Uruguay ja 14 Yhdysvaltojen osavaltiota. 

Näillä näkymin vaihto-ohjelmat voidaan käynnistää useammassa maassa myöhemmin syksyllä ja lähes kaikissa kohdemaissa vuonna 2021.

Uusia digituulia ohjelmavalikoimassa

Näinä poikkeuksellisina aikoina vaihto-ohjelmaan osallistuminen ei ole kaikille perheille ja nuorille mahdollista tai mieleistä. AFS onkin lanseerannut uusia ohjelmavaihtoehtoja heille jotka eivät pääse tai ole halukkaita tänä vuonna lähtemään.

Virtuaalinen vaihto-ohjelma: Aina ei tarvitse matkustaa minnekään tutustuakseen uusiin ihmisiin maailmalta. AFS Global You Adventurer on uudenlainen virtuaalinen vaihto-ohjelma, jossa tutustuu uusiin ystäviin maailmanlaajuisesti ja oppii tärkeitä kansainvälisyystaitoja. Kurssista saa todistuksen, jotai voi hyödyntää esimerkiksi työnhaussa.

Vuoden 2021 vaihto-ohjelmiin voi hakea normaalisti. Ilmoittaudu infowebinaariin

AFS:n Covid-19 toimet tähän asti

Kun WHO julisti COVID-19 globaaliksi pandemiaksi, AFS:n oli tehtävä vaikea päätös ja kotiuttaa kaikki vaihto-oppilaat maailmanlaajuisesti välittömästi.

Työntekijämme ja vapaaehtoisemme työskentelivät kellon ympäri koko verkoston 60 maassa, kotiuttaakseen turvallisesti lähes 7 000 lukiolaista ennätysajassa.

AFS:n henkilökunta, isäntäperheet ja vapaaehtoiset pysyivät tukena oppilaille, joiden kotiinpalua ei voitu välittömästi järjestää. Isäntäperheet ja vapaaehtoiset huolehtivat näistä oppilaista kunnes matkustaminen oli taas mahdollista ja turvallista – joissain maissa tämä tilanne jatkui jopa kuukausia.

AFS kehitti nopealla aikataululla virtuaalisen oppimisohjelman nuorille, jotka joutuivat palaamaan vaihdosta ennenaikaisesti. Ohjelma pohjautui AFS Global Competence -diplomiin ja sen tavoite oli auttaa oppilaita purkamaan yllättäen puhjennutta maailmantilannetta ja evakuoinnin aiheuttamia tunteita. Ohjelmassa käsiteteltiin mm. kriisistä selviytymisen taitoja, epävarmuuden käsittelemistä ja resilienssin kehittymistä haastavissa tilanteissa.

Maailmanlaajuisesti yli 650 webinaariin osallistui 5 862 oppilasta. Ohjelmaa tuki 77 vapaaehtoista 33 eri maasta. Tämä AFS -ohjelma on ehdolla arvostetulle PIEoneer of the Year -palkinnon saajaksi.  Konsepti on otettu käyttöön mm. IIE:n, Cultural Vistasin, Malesian ja Uuden Seelannin oppiministeriöiden toimesta osaksi heidän toimintaansa.

Lue lisää kuinka jatkamme työtä pandemian aikana ja toimista joilla varmistamme osallistujiemme turvallisuuden täältä.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×