COVID-19 -pandemia vaikuttaa tällä hetkellä kaikkien elämään ympäri maailmaa ja paikalliset rajoitukset muuttuvat jatkuvasti. Sillä on ymmärrettävästi myös vaikutuksia AFS:n vaihto-oppilastoimintaan. 

Vaihto-oppilaiden ja isäntäperheiden turvallisuus on tärkein prioriteettimme. AFS Internationalin kansainvälinen riskienhallintaosasto johtaa ja ohjaa kaikkien AFS-maiden turvallisuutta pandemian aikana. Suomen AFS ja koko AFS:n maailmanlaajuinen verkosto ovat sitoutuneita toteuttamaan vaihto-oppilastoimintaa vastuullisesti korona-aikanakin

Tältä sivulta löydät lisätietoa korona-ajan vaihto-ohjelmien rajoituksista, mahdollisista muutoksista, rokotuksista ja vastauksia yleisesti kysyttyihin kysymyksiin.

Voiko vaihtoon lähteä korona-aikana?

AFS:n vaihto-ohjelmat toteutuvat maissa, joiden terveys- ja turvallisuustaso täyttää AFS:n riskienhallintaosaston määrittelemät kriteerit. Jokaisen kohdemaan tilannetta seurataan jatkuvasti ja niin kansainväliset suositukset kuin paikalliset rajoituksetkin määrittävät lopulta onko vaihto kyseisessä kohdemaassa mahdollinen vai ei.  

Vaikka kohdemaan turvallisuustaso olisikin hyvä, vaihto-ohjelman onnistumisen esteenä voi olla esim. vaikeus saada opiskelijaviisumi tai rokottamattomien maahantulorajoitteet. Jos vaihto-ohjelmiin tulisi koronasta johtuvia muutoksia, tiedotamme jo valittuja tai hakuprosessissa mukana olevia osallistujia muutoksista.

Lue lisää vaihtoehdoista
vaihto-oppilas_korona

Mistä tiedän voiko minua kiinnostavaan kohdemaahan lähteä?

Suomen AFS:n tiimi on tukenasi koko hakuprosessin ajan ja kertoo mihin kohdemaihin voi hakea ja mihin on mahdollisia rajoituksia. Viestimme hakuprosessin edetessä sekä ennen lähtöäsi, jos tilanne muuttuu, ja esimerkiksi lähtöpäivää joudutaan siirtämään alustavasti suunnitellusta. Jos sinulla on kohdemaihin tai koronaan liittyen kysyttävää missä tahansa vaiheessa, olethan yhteydessä meihin osoitteessa [email protected] tai soittamalla toimistollemme 09 666 644.

Miten AFS varmistaa osallistujien turvallisuuden?

AFS on maailmanlaajuinen järjestö, jolla on toimintaa yli 90:ssä maassa. Olemme säännöllisesti yhteydessä eri maiden AFS-toimistojen kanssa, ja arvioimme vallitsevia olosuhteita maakohtaisesti. Seuraamme tarkasti viranomaisten turvallisuus- ja matkasuosituksia sekä keräämme päivittyvää tietoa laajalta vapaaehtoisverkostoltamme. Olemme sitoutuneita vastaamaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja varmistamaan osallistujien turvallisuuden kaikissa olosuhteissa. 

Panostamme niin kansainvälisiin kuin paikallisiinkin tukipalveluihin (mm. 24h hätäpäivystys vaihdossa oleville oppilaille ja heidän perheilleen), jotka takaavat avun saannin ja viestinnän kulkemisen. Yksikään vaihto-oppilas ei jää AFS:lla mahdollisten haasteiden kanssa yksin. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

AFS:lla on yli 70 vuoden kokemus vaihto-oppilastoiminnan järjestämisestä sekä ammattiltaitoinen riskienhallintaosasto, jonka ohjeita kaikki AFS-maat noudattavat. Turvallisuutesi on meille kaikkein tärkeintä, ja olemme ottaneet lukuisia toimia turvallisuutesi takaamiseksi:

  • Vaihto-ohjelmat toteutetaan vain kohdemaihin, joihin on AFS Internationalin rakentaman ja hyväksymän liikennevalomallin mukaan turvallista matkustaa. Kohdemaan tulee olla ollut yhden (1) kuukauden ajan vihreällä, ennen kuin matkustaminen kyseiseen maahan on mahdollista.
  • AFS:n päätoimiston riskienhallintaosasto valvoo jatkuvasti tilannetta kaikissa AFS-maissa sekä tarvittaessa reagoi nopeasti muutoksiin.
  • Kaikki AFS- maat seuraavat ja noudattavat kansallisten viranomaisten sääntöjä ja ohjeita mm. mahdollisesta COVID-19 -testauksesta, karanteenista jne.
  • Jos osallistuja sairastuu COVID-19 -virukseen ohjelman aikana, AFS:n päivystäjä on tavoitettavissa ympäri vuorokauden kaikissa AFS-maissa. Päivystykseen voi soittaa vaihto-oppilas itse, isäntäperhe tai vanhemmat kotimaassa.
  • Vapaaehtoisverkosto tarjoaa paikallista tukea vaihdon aikana
  • AFS haastattelee kaikki isäntäperheet varmistaen, että he huolehtivat vaihto-oppilaasta yhtä hyvin kuin omasta lapsestaan.
Vaihto-oppilaaksi Japaniin – AFS. min

Nuoria on vaihdossa tälläkin hetkellä

Maailmalla koronan aikaan vaihdossa olevien oppilaiden kokemuksia pääset seuraamaan AFS:n Instagramin puolella, jossa nuoret kertovat rehellisesti millaista vaihto koronan aikana on ja kannattaako vaihtoon lähteä. Näet millaista arkea nuoret omissa kohdemaissaan tällä hetkellä elävät.

Lue muiden kokemuksista
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×