Koronapandemian vuoksi tälle kesälle suunniteltu Future Leaders -stipendiohjelma siirtyy vuodella eteenpäin.

Mukaan valitulle stipendiaattijoukolle halutaan tarjota mahdollisuus osallistua ohjelmaan kesällä 2021. Syksyllä joukko kasvaa vielä uuden hakukierroksen stipendiaateilla!

Kesäkuussa 2021 aiempaa suurempi joukko Future Leaders -stipendiaatteja huikkaa hyvästit perheelleen ja suuntaa seikkailulle Yhdysvaltain pääkaupunkiin Washington D.C.:hen.

Tuolloin edessä on kuusi viikkoa elämää paikallisessa isäntäperheessä, tutustumista Yhdysvaltoihin pintaa syvemmältä ja perehtymistä johtajuuden ja aktiivisen kansalaisuuden teemoihin. 

Viisitoista stipendiaattia on valittu mukaan jo syksyllä 2019. Koronapandemian vuoksi heidän lähtönsä viivästyy vuodella, mutta mukaan saadaan myös uusia stipendiaatteja syksyn 2020 hakukierrokselta. Ohjelmaan tulee osallistumaan siis enemmän nuoria kuin milloinkaan aikaisemmin.*

Stipendiohjelma täyttää 10 vuotta!

Poikkeuksellisesta tilanteesta vielä erityisemmän tekee se, että tänä vuonna Future Leaders -ohjelma täyttää kymmenen vuotta. Vuosien aikana Opetushallituksen ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittama ohjelma on lähettänyt jo noin 300 yhdysvaltalais- ja suomalaisnuorta tutustumaan toistensa kotimaihin.

Juhlavuoden kunniaksi OPH, Yhdysvaltain suurlähetystö, aiemmin ohjelmaa koordinoinut YFU ja nykyinen koordinaattori AFS selvittävät, minkälaisia vaikutuksia ohjelmalla on ollut stipendiaattien elämään vielä ohjelman jälkeen. Tulokset julkaistaan syksyllä 2020. 

future leaders stipendi

Vuoden 2019 stipendiaatit valmiita lähtemään kesällä 2020

Ohjelman siirtyminen vuodella eteenpäin ei ole vähentänyt mukaan valittujen nuorten intoa lähteä matkaan. Kaikki mukaan valitut ovat ilmoittaneet innokkuutensa osallistua ohjelmaan vuoden kuluttua.

Suuri määrä uusia hakijoita on odotettavissa mukaan myös tämän syksyn hakukierroksella. Vuoden 2019 hakukierros olikin kaikkien aikojen suosituin 263 hakemuksella. Tuosta joukosta viisitoista nuorta erottui edukseen niin hakemuksillaan kuin hakijahaastatteluissakin. Onkin ilo tarjota näille nuorille mahdollisuus osallistua ohjelmaan tämän vuoden poikkeusoloista huolimatta! 

*Syksyn 2020 hakukierroksen tarkkaa ajankohtaa ja mukaan valittavien stipendiaattien lukumäärää ei ole vielä vahvistettu. Nämä tiedot päivitetään AFS:n verkkosivuille ja some-kanaviin viimeistään syyskuussa.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×