Korona-vuosi on koetellut poikkeuksellisen paljon lapsia ja nuoria, mutta se on ollut rankkaa myös opettajille ja rehtoreille. Etäkoulu, rajoitukset ja jatkuvat muutokset ovat haastaneet kaikkia kouluissa olevia: henkilökuntaa ja oppilaita.

Koronasta huolimatta suuri osa Suomen lukioiden rehtoreista on halunnut pitää kansainvälistymisen lippua yllä mm. ottamalla lukioon ulkomaalaisen vaihto-oppilaan, tukemalla häntä ja ottamalla hänet osaksi yhteisöä. Lukuisat opinto-ohjaajat, kielten-ja aineopettajat ovat pyytäneet Suomeen palanneita vaihto-oppilaita kertomaan omista vaihtokokemuksistaan virtuaalisille Teams ja Zoom-tunneille. Suomen AFS esittää sydämellisen kiitoksen kaikille opettajille ja rehtoreille. 

Nuorten kansainvälistyminen ei odota

ja se on tärkeämpää tänään kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Maapallomme yhteiset haasteet aina ilmastonmuutoksen ratkaisemisesta alkaen tehdään kansainvälisessä yhteistyössä. Tulevaisuus on nuorten. Avoin, kansainvälinen ja omaa kulttuuriaan arvostava Suomi on meidän kaikkien etu. Koulujen rooli Suomen kansainvälisenä pitämisessä on keskeinen. 

Suomen AFS jakaa tänä vuonna AFS Active Global Citizen -stipendin 40 lukioon annettavaksi oman valinnan mukaan yhdelle oppilaalle, joka on korona-aikanakin osoittanut empatiaa ja myötätuntoa monimuotoisuutta kohtaan, osoittanut kykyä ja halua rakentavasti ottaa kantaa itselle merkityksellisiin asioihin, puuttunut epätasa-arvoiseen käyttäytymiseen, ollut aktiivinen toimija omassa yhteisössään ja on myönteinen ja kiinnostunut eri kulttuureista. Stipendit on lähetetty lukioihin tällä viikolla.

Stipendi on virtuaalinen viiden viikon vaihto-oppilasohjelma

Global You Adventurer (arvo 315 USD) , jossa nuori saa opiskella noin 25. eri puolilta maapalloa tulevan muun nuoren kanssa:

  • Kuinka ottaa kantaa heille merkityksellisiin asioihin.
  • Kuinka osallistua ja vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin globaalina kansalaisena.
  • Mikä tekee kulttuurieroista niin tärkeitä ja kiehtovia.
  • Miksi meidän kaikkien tulee kehittää empatiakykyämme.
  • Kuinka välttää nopeita johtopäätöksiä. Kuinka toimia, kun kohtaa epätasa-arvoa.

Opettajina toimivat AFS:n asiantuntijat, joilla on vankka osaaminen kansainvälisyystaidoista. Ohjelma perustuu AFS:n yli 100 vuoden kokemukseen vaihto- ja koulutusohjelmien järjestämisestä yli 60 maassa. Ohjelmaan voi ilmoittautua myös kuka tahansa riittävän englannin kielen taidon omaava kansainvälisyydestä kiinnostunut 14-17 -vuotias. Lisätietoa ja ilmoittautuminen ohjelmaan löytyy täältä.

Lisätietoa AFS:n Active Global Citizen -stipendistä

AFS Intercultural Programs Finland ry
Anni Siltanen / Hallituksen puheenjohtaja
Anja Kahri / Toiminnanjohtaja

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×