Future Leaders on aktiiviseen kansalaisuuteen ja johtajuuteen keskittyvä ohjelma, jonka tarkoituksena on edistää Suomen ja Yhdysvaltain välistä oppilasvaihtoa sekä antaa suomalaisille nuorille mahdollisuus tutustua amerikkalaiseen yhteiskuntaan pintaa syvemmältä. Suomalaiset nuoret ovat viettäneet 6 viikkoa Washington DC:ssä ja vastavuoroisesti Suomeen on vuosittain saapunut 15 amerikkalaisnuorta, jotka vierailivat mm. suomalaisissa yrityksissä.

Suomen AFS on järjestänyt Future Leaders -ohjelman vuodesta 2017. Ohjelmaan on tullut vuosittain satoja hyviä hakijoita, joista vain murto-osa on tullut valituksi mukaan. 

If there is a will there is a way!

Vuosina 2020 ja 2021 ohjelma jouduttiin perumaan COVID-19 -pandemian takia. Vuoden 2020 ohjelma siirrettiin kesälle 2021 ja korona-pandemian pitkittyessä rahoittajat päättivät toteuttaa sekä vuoden 2020 että 2021 ohjelmat virtuaalisena Future Changemakers -ohjelmana. 

Tiistaina 18.5.2021 yhteensä 60 suomalaista ja amerikkalaista nuorta aloittavat ohjelmassa. Sen pohjana on AFS:n ja arvostetun IVY-League yliopiston, University of Pennsylvanian, luoma Global You Changemaker -ohjelma. Nuoret osallistuvat 12 viikon ajan ohjelmaan omaehtoisen opiskelun ja fasilitoitujen yhteissessioiden puitteissa. Koronatilanteen salliessa syksyllä 2021 suomalaisille stipendiaateille päästään toivottavasti järjestämään myös lähitapahtuma Helsingissä. 

Toivotamme onnistuneita kohtaamisia ja iloista opiskelua kaikille stipendiaateille!

Anja Kahri
Toiminnanjohtaja
AFS Intercultural Programs Finland ry

AFS:n Global You Changemaker -ohjelma on avoin kaikille

Global You Changemaker on 12 viikon virtuaalinen vaihto-ohjelma, jossa opetellaan sosiaalisen vaikuttamisen taitoja yhdessä muiden ympäri maailmaa tulevien 15-17 vuotiaiden nuorten kanssa. Ohjelma sisältää 18 moduulia, sekä itseopiskelua että viisi fasilitoitua live-tapaamista. Ohjelman järjestää AFS sekä yksi maailman parhaista yliopistoista, IVY League -koulu University of Pennsylvanian School of Social Policy & Practice -osasto. Ohjelman suorittamisen jälkeen oppilas saa järjestäjiltä osallistumistodistuksen. 

Seuraava ryhmä alkaa 1.6.2021 (muut vuoden 2021 ryhmät: 7.9.2021 ja 2.11.2021). Ohjelman hinta on 490 USD (n. 410 euroa). Lisätietoa ohjelmasta, sen sisällöstä, aikatauluista ja ilmoittautumislinkin löydät täältä.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×