KIITOS ISÄNTÄPERHEET

Me Suomen AFS:llä olemme äärettömän kiitollisia niille tuhansille suomalaisille perheille, jotka ovat avanneet kotinsa ulkomaalaiselle vaihto-oppilaalle. Erityiskiitos menee heille, jotka ovat tehneet sen korona-aikana; osa ekaa kertaa. Kymmeniä ulkomaalaisia nuoria on tullut Suomeen syksyllä 2020, ja he asuvat isäntäperheissä ympäri Suomen, Espoosta Rovaniemelle, Karvialta Jyväskylään.

Kiitos kuuluu myös sadoille AFS:n vapaaehtoisille ja koulujen rehtoreille ja opettajille, jotka pyyteettömästi näkevät vaivaa sen eteen, että tänäkin vuonna monen nuoren ja perheen unelma kansainvälistymisestä toteutuu. On lämmittävää huomata, että vaikka rajat ovat kiinni ja kotiin käpertyminen uusi normaali, niin moni kantaa kortensa kekoon kansainvälistymisen edistämiseksi poikkeus aikoina. Ulkomaalainen ei ole uhka, ulkomaalainen on lähimmäinen ja lahja.

On mielettömän upeaa saada seurata, että monelle perheelle uuden perheenjäsenen saaminen korona-vuonna on ollut yksi hienoimmista asioista, joka heille on tapahtunut. Sydämessäni läikähtää myös kaiho niiden perheiden puolesta, joilla vaihtarin saapuminen peruuntui koronan takia. Monesta esim. Aasian ja Latinalaisen Amerikan maasta vaihtovuotta Suomessa suunnitelleet nuoret joutuivat perumaan matkansa esim. sen takia, etteivät saaneet viisumia tai muuta lähtölupaa kotimaastaan.

Maine on kiirinyt – Suomi kiinnostaa

Suomi on kiinnostava maa ulkomaalaisille vaihto-oppilaille. Saamme olla ylpeitä loistavasta koulujärjestelmästämme ja maailman parhaista ja koulutetuimmista opettajistamme. Poliittinen vakautemme sekä myös tapa, jolla Suomi on hoitanut pandemiaa, tunnistetaan globaalisti.

Suomeen saapuu tammikuussa 16-18 -vuotiaita nuoria ympäri maailman; he ovat Suomessa puoli vuotta eli kesäkuuhun 2021 asti. Suurimmalle osalle on perhe löydetty, mutta muutama isäntäperhe on vielä hakusessa. Olisiko juuri teidän perhe kiinnostunut?

Kesäkuussa 2021 Suomeen saapuu 30 amerikkalaista nuorta kuudeksi viikoksi Washington DC:n alueelta. Elokuussa 2021 Suomeen saapuu 150 nuorta ympäri maailman, sekä puoleksi vuodeksi että koko kouluvuodeksi.

Vaihto-oppilastoimintaa vastuullisesti

Kutitteleeko mahdollisuus kansainvälistyä kotona ja liittyä globaaliin AFS verkostoon? Tule mukaan kuulemaan isäntäperheenä toimimisesta ilmaiseen webinaariimme 8.12. klo 17.00. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: https://www.afs.fi/2020/11/isantaperheiden-infotilaisuus/

Lisätietoa löydät myös täältä: https://www.afs.fi/isantaperheeksi/. Kansainvälistymistyötä jatketaan vastuullisesti, ja kaikilla toiminnassa mukana olevilla on koko yli 100 vuotta vanhan organisaation vankka osaaminen, tuki ja turva – myös poikkeusaikoina.

 

Anja Kahri

Toiminnanjohtaja

AFS Intercultural Programs Finland ry

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×