Suomen AFS seuraa koronavirustilannetta sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Prioriteettimme on aina AFS-yhteisömme turvallisuus, mukaan lukien vaihto-oppilaat, isäntäperheet, vapaaehtoiset ja henkilökunta.

Tiedotamme  sidosryhmiämme ensisijaisesti henkilökohtaisesti aina tarpeen tullen. 

 AFS:llä on vankka kokemus turvallisten vaihto-oppilasohjelmien toteuttamisesta. Järjestöllämme on yli 70 vuoden kokemus nuorisovaihtojen organisoimisesta. Tukenamme on erittäin kokenut riskien hallintaan, tuen tarjoamiseen ja kriisitilanteisiin erikoistunut tiimi.  Aikaisemmin vastaavanlaisia tilanteita on hoidettu esimerkiksi H1N1- ja SARS-epidemioiden keskellä sekä Venezuelan ja Egyptin poliittisten kriisien aikana.

Kun teemme osallistujien turvallisuuteen liittyviä päätöksiä, seuraamme paikallisten viranomaisten, ulkoministeriön, THL:n ja Maailman terveysjärjestön (WHO) ohjeistuksia. 

Maailmalla olevat suomalaiset vaihto-oppilaat:

Tähän mennessä AFS-ohjelma on jouduttu  keskeyttämään Kiinassa, Hongkongissa, Italiassa ja Norjassa. Jokainen AFS maa tekee päätökset tukeutuen viranomaisten ohjeistuksiin ja määräyksiin. Ohjelma keskeytyy, mikäli  vaihto-oppilasohjelma ei voi kyseisissä oloissa toteutua tai osallistujien turvallisuuden nähdään olevan uhattuna.   

Maailmalle vuonna 2020 lähdössä olevat vaihto-oppilaat:

Järjestelyt etenevät normaalisti. Olemme tiedottaneet ja tiedotamme henkilökohtaisesti mahdollisista muutoksista tilanteen edetessä.

Vaihto-oppilasohjelmiin tai kielikurssille hakevat nuoret ja infotilaisuudet:

Hakemuksia muutamiin syksyn 2020 ohjelmiin ja kaikkiin 2021 alkaviin ohjelmiin otetaan vastaan ja käsitellään normaalisti.

Infotilaisuudet järjestetään, mutta niihin on mahdollista osallistua vain virtuaalisesti. 

Isäntäperheet ja Suomessa olevat vaihto-oppilaat:

Tällä hetkellä vaihto- ja isäntäperheohjelmat Suomessa pyörivät normaalisti.  Olemme kuitenkin tehneet rajoituksia oppilaiden matkustussääntöihin viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Kehotamme AFS:n viestien lisäksi seuraamaan paikallisia tiedotteita ja vaihto-oppilaan koulun viestintää. 

Kesällä ja syksystä lähtien toteutettaviin isäntäperheohjelmiin voi (ja kannattaakin!) jo  ilmoittautua.

Paikallisyhdistykset, vapaaehtoiset ja leiritoiminta:

Olemme suositelleet kasvokkaisten tapaamisten perumista ja tarjonneet digitaalisia työkaluja virtuaalisiin kohtaamisiin. Toukokuulle suunniteltujen leirien suhteen teemme päätöksen myöhemmin.

Vapaaehtoiset voivat seurata kaikkia tiedotteita WorkPlacessa

Täältä löydät Suomen AFS:n yhteystiedot

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×