AFS on seurannut tarkasti eri maiden viranomaisten ja asiantuntijoiden tiedotteita koronaviruksen (COVID-19) leviämisestä. Maailman terveysjärjestö WHO on luokitellut koronan pandemiaksi ja useat maat ovat asettaneet erilaisia rajoituksia liittyen matkustamiseen, koulujen aukioloon, ulkona liikkumiseen  ja isojen tapahtumien järjestämiseen. 

Näiden arvioiden pohjalta kansainvälinen AFS on tehnyt päätöksen keskeyttää käynnissä olevat vaihto-oppilasohjelmat ja palauttaa kaikki vaihto-oppilaat kotimaihinsa. Olemme kaikkiin huoltajiin ja vaihto-oppilaisiin yhteydessä henkilökohtaisesti ja teemme matkajärjestelyjä tapauskohtaisesti. Tuki ja muut palvelut jatkuvat kohdemaissa  normaalisti niiden oppilaiden osalta, jotka eivät pysty matkustamaan ja jäävät isäntäperheeseen, kunnes matkustaminen kotimaahan on mahdollista.

USA:ssa olevien oppilaiden osalta päätöstä ohjelman jatkamisesta ei ole tehty.

Olemme sitoutuneet palauttamaan oppilaat kotiin mahdollisimman turvallisesti. Uskomme, että näinä epävarmoina aikoina on  vaihto-oppilaiden parhaaksi palata kotimaahan oman perheen luokse. Paluumatkajärjestelyissä otetaan huomioon saatavilla oleva viranomaistieto, kiireellisyysaste ja turvallisuus. Kaikki oppilaat, joiden kohdalla matkustaminen ei ole turvallista tai mahdollista (johtuen esimerkiksi matkustusrajoituksista tai oppilaan terveydentilasta), asuvat isäntäperheessä kunnes matkustaminen on jälleen mahdollista. AFS:n henkilökunta on normaalisti tavoitettavissa ja  tuki- ja muut palvelut toimivat normaalisti kotiinpaluuseen saakka.  

Päätös on ollut vaikea ja raskas, eikä sitä ole tehty kevyin perustein. AFS on kuitenkin vakuuttunut, että tässä tilanteessa vaihto-ohjelmien keskeyttäminen on paras vaihtoehto. Oppilaiden, isäntäperheiden ja vapaaehtoisten turvallisuus on aina ensisijainen prioriteettimme. Ymmärrämme vaihto-oppilaskokemuksen merkityksen niin nuorelle, perheille kuin vapaaehtoisille. Olemme teidän kaikkien puolesta pahoillamme, että tämä kokemus päättyy odottamasti ja ennen aikojaan. 

Kotiinpalanneita pyydämme noudattamaan paikallisten viranomaisten ohjeita karanteenin ja muiden määräysten suhteen.

Jatkamme kesän ja  syksyn 2020 ja vuoden 2021 ohjelmien valmistelua normaalisti. AFS:lla on yli 70 vuoden kokemus ja olemme  sitoutuneet missioomme kulttuurienvälisen oppimisen ja ymmärryksen puolesta. Mikäli olet hakenut tai sinut on hyväksytty johonkin kyseisistä ohjelmista ja sinulla on jotakin kysyttävää, ole rohkeasti yhteydessä. 

AFS toimisto vastaa kyselyihin 9-16 välillä arkisin. 

  • Yhteystiedot
  • AFS:n päivystäjän tavoittaa akuuteissa hätäasioissa vuorokauden ympäri numerossa 050 376 6650. 
  • Mediaa pyydämme olemaan yhteydessä ensijaisesti toiminnanjohtajaan tai puheenjohtajaan.

Anja Kahri, toiminnanjohtaja: [email protected]  040 544 2346

Anni Siltanen, hallituksen puheenjohtaja: [email protected]  044 562 5991

Pyydämme kärsivällisyyttä, mikäli emme pysty vastaamaan yhteydenottoosi heti.

Olisimme vilpittömästi toivoneet, että vaihto-ohjelmia olisi pystytty jatkamaan normaalisti. Olemme kiitollisia kaikille vaihto-oppilaille ja perheille luottamuksesta ja osallistumisesta AFS-ohjelmaan.  Olette osa 500 000 AFS-alumnin joukkoa.

Kiitämme ymmärryksestä tässä nopeasti muuttuvassa vaikeassa tilanteessa.

Suomen AFS

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×