Terve kaikille!

Minun nimeni on Orsi, olen Unkarista kotoisin ja olin vaihto-oppilaana vuonna 2012/13 Suomessa, Pietarsaaressa. Opiskelen turkin kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten laitoksella Budapestissä. Ja minä olen Suomen AFS toimiston ensimmäinen EVS vapaaehtoinen!

EVS (European Voluntery Service) tarjoaa Euroopan maissa nuorille vapaaehtoistyömahdollisuuksia, jotta kaikki halukkaat pääsisivät mukaan kansainvälistymään. Erilaiset yhdistykset, kuten AFS:kin on ryhtynyt tähän toimintaan mukaan. Nyt on jo mahdollista tulla Suomen AFS toimistolle EVS-vapaaehtoiseksi tai hakea Suomesta toisiin AFS maiden toimistoille.

EVS-vapaaehtoinen on yleensä päivisin töissä yhdistyksessä. EVS:n kautta on mahdollista viettää 2-12 kuukauden pituisia vapaaehtoistyöjaksoja *.Tämän jakson aikana vapaaehtoinen ei saa varsinaista palkkaa, mutta lennot kohdemaahan, työmatkat ja ruoka työpäivinä maksetaan, lisäksi maksetaan kielikurssi nuorelle. EVS jakson aikana on myös mahdollista asua isäntäperheen luona. Näin pääsee paljon lähemmältä tutustumaan kohdemaan kulttuuriin.

Idea tulla takaisin Suomeen EVS vapaaehtoisena iski päähän reilu vuosi sitten.

Halusin kokeilla jotain uutta ja kokeilla jotain sellaista työtä, jossa saisin puhua niitä kieliä, joita yliopistolla opiskelen. Olin myös kovasti kiinnostunut siitä, miltä tämä vaihto-oppilas toiminta näyttää ”kulisseissa”, eli toimistolla.

Tänä kesänä sain oikein hyvän mahdollisuuden tekemään kaikkea niitä! Olen ollut kesäkuusta syyskuuhun AFS toimistolla. Vaikka kolme kuukautta ei ole niin pitkä aika, tähänkin on mahtunut vaikka mitä!

Tämän jakson aikana olen oppinut todella paljon uutta Suomesta ja muista kulttuureista, kulttuurien kohtaamisesta ja myös itsestäni.

Mun työtehtävien suurin osa liittyi kesäohjelmiin, minkä kautta sain todella uuden näkökulman kulttuurivaihdosta. Kesäohjelmista mulla ei ollut aiemmin mitään kokemuksia ja oli tosi mielenkiintoista nähdä, miten parin viikon pituiset ohjelmat toimii ja mitä kesäoppilaat Suomessa tekee. Kesäohjelmissa auttamisen aikana olen myös oppinut paljon sellaisia käytännön asioita, joita yliopistolla ei varmaan koskaan olisi voinut oppia!

* Toim. Huom: Syksystä lähtien EVS muuttuu Euroopan solidaarisuusjoukoiksi:  “Euroopan solidaarisuusjoukot tarjoaa nuorille mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön tai työ- tai harjoittelupaikkaan Euroopassa. Euroopan solidaarisuusjoukkojen tarkoituksensa on vahvistaa kaikkien nuorten osallisuutta ja auttaa nuoria työelämään. Solidaarisuusjoukot vastaa yhteiskunnallisiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, ja edistää eurooppalaista yhteistyötä.” Lue lisää CIMOn sivuilta. 

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×