Oletko 16–17-vuotias lukiolainen? Oletko kiinnostunut maailmaan vaikuttamisesta ja johtajuudesta? Haluaisitko lähteä kesällä 2019 oppimaan näistä teemoista USA:n politiikan sydämeen, Washingtoniin?

Future Leaders on Opetushallituksen ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittama stipendiohjelma.  Future Leaders stipendiohjelmaa kuuluu yhtenä osana erilaiset vierailut ja tapaamiset aktiivinen kansalaisuus ja johtajuus -teeman ympärillä. Ohjelmassa on edellisinä vuosina vierailtu esimerkiksi Capitol Hillissä, World Bankissa sekä White Housessa ja stipendiaatit ovat päässeet tapaamaan paikallisia vaikuttajia.

Ohjelmaan valitut stipendiaatit pääsevät kokemaan amerikkalaisen kulttuurin asumalla isäntäperheissä. Kulttuurivaihto, jossa eletään paikallisen tavoin on todella matka myös itseensä. Yksi viime vuoden stipendiaateista kuvaa matkaa seuraavasti:

“Olen oppinut itsestäni niin hurjasti, että olen vieläkin pää pyörällä siitä, mitä tapahtuu, kun menen kotiin. Sitä ei tiedä, ennen kuin sen kokee, mutta siitä olen varma, että samanlaisena en ole takaisin menossa. Aion olla rohkea, luottavainen omiin kykyihini ja lähteä eteenpäin toteuttamaan omia unelmiani, jotka ovat selkeytyneet matkan aikana.”

Lisää tunnelmia ja kokemuksia vaihdosta voit käydä lukemassa viime vuoden maailmalle.net blogista.

Oletko siis rohkea ja valmis ja oppimaan uusia asioita johtajuudesta ja itsestäsi? Kuvaa itsestäsi hakemusvideo tai kirjoita hakuessee ja laita hakemus ohjelmaan 8.11. mennessä. Ohjelmaan valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella 15 stipendiaattia, joita odottaa ikimuistoinen kokemus Washingtonin kesässä. Lisätiedot ohjelmasta ja hakemuksesta löydät täältä.

Future-Leaders-juliste

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×