Suomen AFS juhlii tänä vuonna 70-vuotista taivaltaan. Kautta aikojen ensimmäiset suomalaiset vaihto-oppilaat lähtivät matkaan syksyllä 1948, ja juuri AFS:n kautta.

 

Tähän päivään mennessä lähes 10 000 suomalaista on osallistunut AFS:n tarjoamiin vaihto-ohjelmiin. . Samoin jo tuhannet suomalaiset perheet ovat avanneet ovensa ulkomailta tulleille nuorille.

Vaikka ulkomaille voi lähteä nykypäivänä opiskelemaan melkein milloin vain, on niin sanotut perinteiset lukiovuosina tehtävät vuosiohjelmat edelleen erittäin suosittuja.

Mikään muu tapa ei kasvata nuorta kansainvälisyyteen ja eri kulttuurien ymmärtämiseen niin perin pohjin kuin eläminen paikallisessa perheessä.

Ja kaupan päälle tulee vielä hyvä kielitaito. Toki näiden perinteisten vuosiohjelmien lisäksi tarjontaan on tullut vuosien varrella myös erilaisia lyhytohjelmia; kielikursseja ja stipendiohjelmia. Uusia ohjelmamahdollisuuksia kehitellään koko ajan.

Suomen vetovoima vain kasvaa. Suomen maine turvallisena maana sekä erinomaiset tulokset koulutusjärjestelmästämme ovat osaltaan kasvattaneet Suomeen tulevien AFS-vaihto-oppilaiden määrää vuosi vuodelta. Tällä hetkellä ”houstaamme” ennätysmäärän ulkomaalaisia vaihtareita, jotka ovat sijoittuneet ympäri Suomea.

AFS vaihto-oppilaita on niin Suomen suurimmissa kaupungeissa kuin aivan pienimmissä maaseutukylissäkin.

Suomen AFS:n arvot ovat pysyneet samoina vuosien saatossa. Toimintamme perusajatus on edelleen edistää maailmanrauhaa. Vapaaehtoistoiminta on toimintamme ytimessä – vapaaehtoiset ovat tämän järjestön sydän.

Sen lisäksi että ”sydän pumppaa verta” eli tekee kaiken tekemisen ja olemisen mahdolliseksi, se myös antaa sen vahvan tunteen ja merkityksen toiminnalle.

Haluamme juhlia tätä merkityksellistä 70-vuotista taivaltamme tämän vuoden aikana. Vuosi huipentuu Juhlaviikonloppuun 26. – 27.10.2018. Perjantaina aamupäivällä järjestämme Helsingissä, Kansallismuseon auditoriossa seminaarin ”Kansainvälisyys – Tietoa, taitoa ja asennetta”. Kutsut tähän tilaisuuteen postitetaan kevään aikana kaikille AFS:n toiminnassa tavalla tai toisella mukana olleille sekä tärkeille sidosryhmillemme. Viikonlopun aikana järjestetään myös oma tilaisuus returneille ja koulutuksia vapaaehtoisille.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×