Paneelissa mukana

Paneelin juontavat AFS Intercultural Programs Finlandin nykyinen ja edellinen hallituksen puheenjohtaja, Mikko Salo ja Anni Siltanen.
Anders Adlercreutz

Anders Adlercreutz

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri 

Miksi kansainvälistyminen on sinun työsi kannalta tärkeää? Eurooppaministerin työ on Suomen ulkosuhteiden hoitamista ja keskinäisen ymmärryksen luomista eri maiden välillä. Mitä paremmin tuntee vastapuolen kulttuurin ja kielen, sitä helpompi on ymmärtää hänen näkökulmaansa ja sitä paremmat edellytykset on onnistua yhteisen näkemyksen rakentamisessa.

Lena Grenat

Lena Grenat, SAM

Toiminnanjohtaja, Suomi-Amerikka Yhdistysten Liitto

Miksi kansainvälistyminen on sinun työsi kannalta tärkeää? SAM perustajat (mm. Eljas Erkko, Alvar Aalto) ymmärsivät, että kasvaakseen ja kehittyäkseen, Suomi tarvitsee kansainvälisiä verkostoja sekä osaajia. Tämä on säilynyt ydintehtävänämme kautta vuosien: syventää kansojen välistä ymmärrystä ja lisätä tietoa maailmastamme.

Anja Kahri

Anja Kahri, AFS

Toiminnanjohtaja, AFS Finland

Miksi kansainvälistyminen on sinun työsi kannalta tärkeää? Kaikki merkittävät haasteet ilmastonmuutoksesta maailmanrauhaan ratkaistaan globaaleissa pöydissä – Suomen oltava mukana.

Kati Kaskeala, UPM Fibres

Kati Kaskeala, UPM Fibres

Vice President, Stakeholder Relations, UPM Fibres

Miksi kansainvälistyminen on sinun työsi kannalta tärkeää? Johtavan suomalaisen pörssiyrityksen sidosryhmäsuhteissa kansainvälisyys on itsestään selvää; toimimmehan maailmanlaajuisesti, kuudella eri mantereella. Sekä 17 000 työntekijäämme, asiakkaamme että kaikki muut meille tärkeät sidosryhmät toimivat kukin oman kulttuurinsa ja toimintaympäristönsä puitteissa, mutta samalla meille kaikille on tärkeää ymmärtää toisiamme ja pyrkiä tutustumaan entistä paremmin toistemme kulttuureihin ja kansainvälistyä.

Jaana Palojarvi AFS

Jaana Palojärvi, OKM

Kansainvälisten asiain johtaja, opetus- ja kulttuuriministeriö

Matteus Virtanen

Matteus Viitanen, AFS

AFS:n vaihto-oppilas 2022

Miksi kansainvälistyminen on sinun työsi kannalta tärkeää? Opiskelijoille kansainvälistyminen tarkoittaa tulevaisuutta rajattomilla mahdollisuuksilla!

Paneelin teemat

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Kulttuurien välinen yhteistyö ja Suomen säilyminen kansainvälisenä on meille tärkeää, etenkin nuorten tulevaisuuden kannalta. Tämän vuoksi keskitymme paneelissa etenkin seuraaviin teemoihin:

Kansainvälistymisen hyödyt ja esteet

Paneelissa pohdimme Suomen kansainvälistymisen hyötyjä ja esteitä eri toimijoiden näkökulmista.

Suomen kansainvälisyysaste

Kuinka kansainvälinen Suomi oikeasti on ja miten kansainvälisiä olemme verrattuna mm. muihin Euroopan suuvaltoihin. Onko meillä varaa jäädä kehityksestä jälkeen?

Nuorten kansainvälinen koulutus

Miltä näyttää nuorten tulevaisuus kansainvälistyvässä maailmassa? edistääkö suomalainen koulutus tulevaisuuden globaalia kuvaa vai ovatko meidän nuoret matkalla kohti oikeaa suuntaa?

Vapaaehtoisten rooli kansainvälistymisessä?

Pohdimme myös mikä on vapaaehtoistyön rooli kansainvälisyyden edistämisessä.

Globaali maailma

Mitä tarkoittaa globaali maailma eri toimijoiden näkökulmista ja mitä meiltä jää laajassa globaalissa skaalassa saavuttamatta, mikäli keskitymme liikaa ainoastaan Suomen rajojen sisäiseen toimintaan.

Tulevaisuuden työelämä

Miltä näyttää tulevaisuuden työelämä kansainvälisyyden näkökulmasta ja miten me voimme varmistaa, että nykyajan nuoret ovat valmiita näihin muutoksiin.

Nuorten kansainvälistyminen

AFS Intercultural Programs Finland ry

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Olemme vuosien saatossa lähettäneet Suomesta jo yli 10 000 nuorta maailmalle ja järjestömme kautta Suomeen tulee vuosittain reilut 130 nuorta ympäri maailmaa. Olemme vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa huolellisesti suunniteltuja kansainvälisiä kokemuksia. Verkostomme koostuu 98 partnerimaasta ja yli 50 000 vapaaehtoisesta. Vaihto-ohjelmamme ovat koulutussisällöiltään arvostettuja ja toimimme läheisessä yhteistyössä muiden muassa YK:n kasvatus-, tiede-, ja kulttuurijärjestön (UNESCO), eri suurlähetystöjen sekä Ivy League -koulujen kanssa (esim. University of Pennsylvania). Suomessa teemme tiivistä yhteistyötä monien Suomen koulujen kanssa.

Tue nuorten kansainvälistymistä!

Voit tukea suomalaisten nuorten kansainvälistymistä ja AFS:n missiota “World peace through intercultural learning” myös ryhtymällä AFS:n jäseneksi. Jäsenmaksut käytetään stipendeinä suomalaisten oppilaiden vaihto-ohjelmiin. Tämän ansioista yhä useampi nuori pääsee kansainvälistymään ja vaihtoon vanhempien tuloista riippumatta.

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×