years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Lähde kokemaan erilainen vaihtovuosi värikkäässä ja kulttuurillisesti rikkaassa Intiassa. Intian koulujärjestelmä on yksi maailman suurimmista! Paikallisten lisäksi Intiassa opiskelee myös paljon kansainvälisiä oppilaita niin lukiossa kuin yliopistossakin.

Intiaan on mahdollista lähteä vaihtoon kahteen eri vaihto-ohjelmaan, AFS:n perinteiseen vaihto-ohjelmaan, jossa oppilas majoittuu isäntäperheeseen tai ohjelmaan, jossa viikot asutaan ja opiskellaan oppilaan itse valitsemassa sisäoppilaitoksessa.

Vaihto-ohjelmaan sisältyy

 • Lennot edestakaisin
 • Majoitus
 • Koulupaikka
 • Oma yhdyshenkilö kohdemaassa
 • Kattava sairaus- ja tapaturmavakuutus
 • 24/7 Hätäpäivystys
 • Apu hakuprosessissa
 • Viisumimaksu ja apu viisumin anomisessa
 • Lähtöorientaatioleiri
 • Orientaatioleirit vaihtovuoden aikana
 • Paluuorientaatioleiri
Vaihto-oppilaaksi Intiaan

Millaista on opiskella sisäoppilaitoksessa Intiassa?

Tänä päivänä monet perheet Intiassa lähettävät lapsensa opiskelemaan sisäoppilaitokseen. Intialaiseen tapaan tässäkin ohjelmassa vaihto-oppilas asuu viikot sisäoppilaitoksessa ja viikonloppuisin ja loma-aikoina isäntäperheessä. 

Vaihto-oppilas sijoitetaan 11. luokalle ja koulut tarjoavat yleensä neljä eri suuntaa joista oppilas voi itse valita: Non-medical: Oppilaat opiskelevat fysiikkaa, kemiaa, matematiikkaa, englantia, tietotekniikkaa ja liikuntaa. Medical: Oppilaat opiskelevat fysiikkaa, kemiaa, biologiaa, englantia, tietotekniikkaa ja liikuntaa. Commerce: Oppilaat opiskelevat liiketaloutta, laskentatoimea, kansantaloutta, matematiikkaa, englantia ja tietotekniikkaa. Humanities: Oppilaat opiskelevat historiaa, maantietoa, psykologiaa ja taideaineita. 

Lue lisää

Miksi vaihtoon Intiaan?

Vaihtoon voi lähteä aikaisintaan peruskoulun jälkeen. Vaihdon alkaessa oppilas voi olla enintään 17 vuotta 5 kuukautta, jotta vaihto intialaisessa sisäoppilaitoksessa on mahdollinen. Suosittelemme aloittamaan haun noin vuotta ennen suunniteltua vaihtoon lähtöä.

Kouluvaihtoehdot

The Lawerance School

Lawrence-koulu sijaitsee Lovedalen kylässä Etelä-Intiassa. Tämä koulu tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja urheilusta taiteeseen. Vaihto-oppilaiden toivotaankin osallistuvan ainakin yhteen tai useampaan aktiviteettiin koulussa ollessaan. Urheilu: Yleisurheilu, koripallo, sulkapallo, kriketti ja jääkiekko. Taideaineet: Tanssi, musiikki, instrumentit, laulutaide, kutominen, käsityö jne. Vuosien varrella Lawrence School -koulusta on tullut yksi Intian arvostetuimmista taidekouluista. Erinomaisen akateemisen koulutuksen lisäksi tästä koulusta valmistuu poikkeuksellisen lahjakkaita taiteilijoita ja käsityöläisiä.

Lue lisää koulusta

RKK Public School

Rajmata Krishna Kumari -koulu sijaitsee Pohjois-Intiassa, Intian Thar autiomaan laidalla, Jodhpurin kaupungissa. RKK-koulussa on miellyttävä ja dynaaminen oppimisympäristö, jossa jokainen uskoo yhteistyöhön ja itsensä haastamiseen. Myötätunto on yksi koulun tärkeimmistä arvoista ja jokaiselle oppilaalle annetaan tilaa olla luova ja kulkea omaa elinikäistä oppipolkua. Koulussa voi opiskella myös ranskan kieltä vieraana kielenä ja harrastustoimintaa on paljon. Vaihto-oppilaat oppivat lisää Intian kulttuurista ja perinnöstä muun muassa retkien kautta, toimimalla yhdessä erilaisten yhteisöjen kanssa ja käymällä elokuvissa.

Lue lisää koulusta

Sunbeam School

Sunbeam-koulu sijaitsee Varanasin kaupungissa, Gangesjoen varrella, Koillis-Intiassa. Koulu on tunnettu erityisesti kulttuurienvälisestä oppimisesta ja monikulttuurisista kokemuksista. Harrastusmahdollisuuksia on myös monia: Lentopallo, koripallo, taekwondo, sulkapallo, shakki, perintöklubi, tietokilpailut, taide ja askartelu, ankkurointi, jooga, valokuvaus, itsepuolustus jne. Koulu pyrkii opettamaan nuoria arvostamaan erilaisuutta ja tarjoaa neuvonantajia ymmärtämään paremmin erilaisia yhteisöjä.

Lue lisää koulusta

Chettinad Public School

Chettinad-koulu sijaitsee rauhallisessa Karaikudi-kunnassa, Etelä-Intiassa. Se pyrkii tarjoamaan oppilailleen kokonaisvaltaisen koulutuksen, joka auttaa nuoria kasvamaan “akateemisesti erinomaisiksi, emotionaalisesti vakaiksi ja sosiaalisesti vastuullisiksi globaaleiksi kansalaisiksi”. Koulun motto on “Learn today and lead tomorrow”. Koulu järjestää monipuolisia tulevaisuuden taitoja kehittäviä ohjelmia mm. Microsoftin, Trinity College of Music:n, University of New South Walesin kanssa. Tämän lisäksi Karaikudin alueella on rikas kulttuuriperintö ja lähellä on monia historiallisia kohteita, kuten Rameshwaram, Madurai, Tanjore ja Trichy.

Lue lisää

APSH Kadi

Kamlaben Amrutlal PSH Secondary & Higher Secondary English Medium Senior -koulu sijaitsee Kadin kylässä, Länsi-Intiassa. Koulu tarjoaa oppilailleen laadukasta koulutusta ja sosiaalista toimintaa kulttuurin parissa. Vaihto-oppilailla on mahdollisuus osallistua perinteisiin intialaisiin juhliin ja retkiin, joissa tulee tunnetuksi alueen historialliset kohteet. Koulun kautta voi myös osallistua yhteisöä tukeviin aktiviteetteihin. Tässä koulussa ei voi opiskella vieraita kieliä. Erilaisia harrastusmahdollisuuksia ovat mm. Rife-ammunta, ratsastus, lentopallo, kriketti, jalkapallo ja kabbadi.

Lue lisää koulusta

Yadavindra Public School

Yadavindra-koulu sijaitsee Patialan kaupungissa Pohjois-Intiassa. Koulua pidetään osavaltion maineikkaampana kouluna, sillä se on Round Square, IAYP, British Councilin ISA Award, Residential School ja Balance of Academics jäsen. Koulu on myös kansainvälisesti arvostettu. Vaihto-oppilailla on mahdollisuus opiskella espanjaa vieraana kielenä ja osallistua lukuisiin harrastusmahdollisuuksiin. Näitä ovat mm. ratsastus, kotitalous, shakki, kalligrafia, kirjakerhot, luontokerho, valokuvaus, puutarhanhoito, taide ja neulatyöt, musiikki, tanssi, drama jne. Tarjolla on myös runojen lausuntaa sekä väittely- ja tietokilpailuja.

Lue lisää koulusta

Oppilaiden kokemuksia Intiasta

Intiassa vaihdossa olleet oppilaat ovat jakaneet kokemuksiaan AFS:n Instagramin Takeovereissa. Löydät nämä Instagramin kohokohdista.

Tämän lisäksi AFS-oppilaat kertovat kokemuksistaan myös vaihtoinfo-webinaareissa. Pääset ilmoittautumaan webinaariin tämän linkin kautta.

Vaihtoon Intiaan

AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö, jolla on yli 75 vuoden kokemus oppilasvaihtojen järjestämisestä. Ohjelmat ovat koulutussisällöiltään arvostettuja sekä huolellisesti suunniteltujakansainvälisiä kokemuksia. Ne tarjoavat nuorille hauskoja, opettavaisia ja usein myös elämää mullistavia hetkiä. Järjestön taloudellisesti vakaa toiminta yhdessä kattavan kansainvälisen sidosryhmäverkoston kanssa, 24h päivystyksiä myöten, takaavat nuorille parhaat mahdolliset lähtökohdat ja tuen vaihtokokemuksen aikana.

Koska AFS on vapaaehtoistoimintaan perustuva voittoa tavoittelematon järjestö myös AFS:n isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, eikä heille makseta palkkaa. Suomalaisen vaihto-oppilaan äidin sanoin “minun mielestä on parempi ettei perheelle makseta, sillä en olisi halunnut lähettää omaa tytärtä perheeseen, joka olisi voinut ottaa hänet kotiinsa rahan takia.

Miten hakea Intiaan vaihtoon?

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut AFS-vaihdosta ja haluat lisätietoa tai sinulla on kysyttävää? Jätä yhteystietosi ja otamme sinuun yhteyttä. Tämä ei sido sinua mihinkään.

Pyydä lisätietoa

Täytä hakemus

Oletko jo valmis hakemaan? Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua vielä mihinkään. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, joten hakea voi niin kauan kun paikkoja riittää.

Hae vaihtoon
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×