Juhlistamme synttäreitä erilaisin tapahtumin perjantaista lauantaihin 26-27.10.2018

Suomen AFS on Suomen vanhin vaihto-oppilasjärjestö. Tähän päivään mennessä lähes 10 000 suomalaista on osallistunut AFS:n tarjoamiin vaihto-ohjelmiin ja tuhannet suomalaiset perheet ovat avanneet ovensa ulkomailta tulleille nuorille. Juhlistamme merkkipaalua erilaisin menoin lokakuussa.

Merkkaa siis kalenteriin juhlaviikonlopun tapahtumat! 

Perjantaina 26.10

#GLOBAALISTIPÄTEVÄ -seminaari

Lauantaina 27.10

Vapaaehtoisten koulutuspäivä ja ylimääräinen kokous

Juhlaillallinen

Globaalistipätevä-banneri-photopea

#GLOBAALISTIPÄTEVÄ -seminaari Kansallismuseossa Helsingissä perjantaina 26.10 kello 8.30-14

Miten rauha syntyy ja miten voidaan rakentaa dialogia? Miten nuoresta kasvaa globaali aktiivinen kansalainen? Miten nuoret vaikuttavat? Mitä on kansainvälisyysosaaminen? Mitä ovat tulevaisuuden työelämän avaintaidot?

Seminaari  on suunnattu nuorille, kasvatusalan ammattilaisille, kansainvälisessä toiminnassa oleville vapaaehtoisjärjestöille ja yhdistyksille, nuorisojärjestöille, koulutus- ja kasvatuspoliittisille päättäjille ja yritysmaailman edustajille.

Katso seminaarin puhujakattaus alta.

Tapahtuman ohjelmaa kannattaa seurata myös AFS:n Twitterissä ja Facebookissa.

Seminaariin on vapaa pääsy mutta ilmoittautuminen vaaditaan. EDIT: Ilmoittautuminen on päättynyt. Seminaariin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä viestintäkoordinaattoriimme Lilliin: [email protected] / 0442429288

#Globaalistipätevä puhujakattaus

Täydennämme syksyn aikana tänne seminaarissa purtavia aiheita ja puhujakattausta.

“Vaihtovuosi opetti rohkeutta, itsenäistymistä ja avarakatseisuutta; toisaalta
myös sen miten samanlaisia me ihmiset lopulta olemme taustastamme
huolimatta.”

Globaalisti pätevä Piia Pasanen juontaa seminaarin.

“Olen työskennyt Ylellä toimittajana ja uutisankkurina parikymmentä
vuotta. Uutistyössä kenttämme on koko maailma. Suomessa seuraamme
laajasti myös kansainvälisiä asioita ja maailman tapahtumia laidasta
laitaan.
TV-uutisissa kansainväliset uutis- ja kuvatoimistot ovat tärkeitä lähteitä.

Vuosi AFS-vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa Pohjois-Carolinan
osavaltiossa on ollut ehdottomasti yksi elämäni parhaista
kokemuksista.

Vaihtarivuoden aikana saadusta sujuvasta englannin kielen taidosta on
ollut paljon hyötyä myös työssäni.”

Koulutuspäivä vapaaehtoisille Espoon Hanasaaressa lauantaina 27.10

Educa-messut 26.1.2018

Vapaaehtoisten koulutuspäivä

Juhlaviikonloppuna on vapaaehtoisilla mahdollisuus vaihtaa vinkkejä, tuulettaa ajatuksia ja oppia uutta. Koulutuspäivä on tarkoitettu kaikille vapaehtoisille, uusille ja vanhoille. Kannattaakin kuitenkin ilmoittautua nopeasti, sillä mukaan mahtuu 70 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

Päivän aikana pureudutaan vapaaehtoistoiminnan arkeen & uudistamiseen monesta eri näkökulmasta. Voit valita itsellesi mieluisimman työpajan. Tänä vuonna aiheina ovat:

Kulissien takana

Mihin aikuiset tarvitsevat leikkiä? Miksi roolin ottaminen ja roolista poistuminen on tärkeää? Mitä mokaamisesta seuraa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin etsitään vastauksia tässä aktiviteetteja käsittelevässä työpajassa niin teorian kuin käytännönkin kautta.

Väärin ajateltu?

Kun kohtaamme haasteen, etsimme siihen ratkaisuja omista lähtökohdistamme. Mutta entä jos parempi ratkaisu löytyisikin ihan toisesta näkökulmasta? Tai entä jos haaste ei olekaan sitä, miltä päällepäin näyttää? Aivomme yhdistelevät asioita erikoisilla tavoilla, ja pienellä provosoinnilla todellisuus laatikon ulkopuolella alkaa saada uusia muotoja. Tässä työpajassa pohditaan keinoja perspektiivin vaihtamiseen, ajattelun virkistämiseen ja ongelmanratkaisuun.

Salaisuus nimeltä AFS

Oletko kyllästynyt kuuntelemiseen ja jatkuvaan ideoiden pallotteluun? Ei muuta kuin action! Tässä työpajassa tehdään AFS:ää ulkomaailmalle tutummaksi viestintää kehittämällä, oli kiinnostuksen kohteesi sitten kouluvierailuissa, sosiaalisessa mediassa tai vaikka puskaradiotaidoissa. Tule hiomaan oma tai yhteisösi AFS-näkyvyys huippuunsa ja jakamaan parhaat vinkit muille!

Pullakahvit vai budjettiriihi?

70-vuotiaan Suomen AFS:n sisään mahtuu erinäköisiä ja -kokoisia ryhmiä, jotka pitävät sisällään eri taustoista tulevia ihmisiä. Miksi ryhmiä muodostuu ja miten sellaisen saa pysymään kasassa? Miten saadaan mukaan uusia toimijoita? Tarvitaanko liimaa, teippiä vai sinitarraa? Pullaresepti vai budjettiriihen esityslista? Työpajassa askarrellaan ryhmäytymisen ja kaveritaitojen parissa sekä joukon vetäjän että osallistujan näkökulmat huomioiden.  

Illalla vaihdetaan ykköset päälle! AFS tarjoaa koulutuspäivään osallistuville illalliskortin AFS:n 70-vuotisjuhlaillalliselle.
Päivän aikataulu

10.15 Yhteiskuljetus Helsingin keskustasta

11.00 Päivän käynnistys! 70 vuotta AFS:n vapaaehtoistoimintaa

12.00 Lounas

13.00 Työpajat

16.00 AFS Intercultural Programs Finland ry:n ylimääräinen kokous

17.00 Yhdessä eteenpäin

– tauko –

19.00 Juhlaillallinen

Ilmoittaudu koulutuspäivään 23.9.2018 mennessä täällä. Mukaan mahtuu 70 vapaaehtoista!

Koulutus on vapaaehtoisille ilmainen. Toivomme kuitenkin, että liityt AFS:n jäseneksi. Jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun, joka on 15 euroa ja opiskelijoilta 5 euroa. AFS maksaa osallistujien matkakulut edullisimman kulkuneuvon mukaan. Koulutuspäivä järjestetään Hanasaaren kulttuurikeskuksessa, aivan Helsingin edustalla (Hanasaarenranta 5, Espoo). Ohjelmasta vastaa AFS:n Kouluttajarengas. Lämpimästi tervetuloa!

Jos et tänä vuonna pääse mukaan koulutuspäivään, voit liittyä juhlaseurueeseen illaksi. Lisää juhlaillallisesta ja illalliskorttien ostamisesta löytyy täältä.

Lisätietoa:
AFS-toimisto, Satu Kuivalainen
050 515 0044, [email protected]
Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoisten koulutukseen!

Juhlaillallinen Espoon Hanasaaressa lauantaina 27.10

AFS_70v_logo_ORIG.jpg

AFS:n syntymäpäiväjuhlat huipentuvat lauantaina 27.10.2018

JUHLAILLALLINEN

Juhlapaikkana toimii Ravintola Johannes Hanasaaressa, aivan Helsingin edustalla (Hanasaarenranta 5, Espoo). Tilaisuus alkaa vapaamuotoisella tutustumishetkellä klo 19, josta siirrymme illalliselle klo 19.30.

Luvassa on värikkäitä muistoja, hulvattomia tarinoita ja AFS-ystävien kohtaamisia. Onko sinulla tarina jonka haluat jakaa? Haluatko pitää lyhyen puheenvuoron tai esiintyä? Vapaaehtoiset ovat AFS:n tärkein voimavara ja myös illallisen ohjelma toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Voit ilmoittaa esiintymishalustasi tai vinkata kaverin taidoista ilmoittautumisen yhteydessä.

Juhlaillalliselle voi ilmoittautua etukäteen ostamalla illalliskortin 14.10.2018 mennessä.

Illalliskortin hinta on 80 euroa/henkilö sisältäen buffet-illallisen kolmella ruokalajilla sekä juomat (alkumalja ja kaksi lasia viiniä).

Koulutuspäivään osallistuville vapaaehtoisille AFS tarjoaa illalliskortin. Huom! Koulutuspäivään  mahtuu 70 vapaaehtoista ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Pukukoodi: juhlava asu

Olet sydämellisesti tervetullut!

Lisätietoa:
AFS-toimisto, Satu Kuivalainen
050 515 0044, [email protected]
×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×