AFS International palkitsee joka vuosi vapaaehtoisia ympäri maailmaa ja tänä vuonna myös Suomen vapaaehtoiset olivat näiden palkittujen vapaaehtoisten listalla! Nimittäin suomalainen isäntäperhe: Minttu ja Antti Auvinen voittivat vuoden 2023 Peggy ja Art Howe -palkinnon.

Mikä on Peggy & Art Howe -palkinto? 

Vuonna 2016 perustettu Peggy and Art Howe -palkinto kunnioittaa AFS:n vapaaehtoisten isäntäperheiden toimintaa. Palkinto on saanut inspiraationsa Howen perheestä, joka työskenteli vapaaehtoisena AFS:ssä yli kuusi vuosikymmentä. Art Howe oli vapaaehtoinen AFS-ambulanssikuljettaja toisessa maailmansodassa ja toimi AFS:n presidenttinä vuosina 1965-1971.

Peggy & Art Howe -palkinto 2023
Miksi tämmöinen palkinto jaettiin?

Auvisten perheen yhteinen omistautuminen AFS:lle ja heidän panoksensa isäntäperheenä ovat olleet todella poikkeuksellisia. He ovat toivottaneet oppilaita useista eri maista kotiinsa edistäen kulttuurienvälistä oppimista ja ymmärrystä. Heidän kokemuksensa on vuosien saatossa tehnyt heistä “isäntäperhe” asiantuntijoita, mikä helpottaa oppilaiden sopeutumista Suomeen ja edistää monimuotoisuuden ja osallisuuden arvoja.

Heidän roolinsa Suomen AFS:n vapaaehtoistoiminnassa ulottuvat myös isännöintiä pidemmälle. He tukevat aktiivisesti oppilaita ja perheitä, sekä tarjoavat korvaamatonta tukea perheiden ja oppilaiden yhdyshenkilöinä. Heidän ainutlaatuinen kykynsä ymmärtää ja käsitellä monenlaisia aiheita ja huolenaiheita ylittää kulttuurierot, ja tukee suuresti AFS:n isäntäperhe ja vaihto-ohjelmia. 

Auvisten perhe on toimii aktiivisesti paikallisessa yhteisössään ja jakaa tietoa ja oivalluksia, joita he ovat saaneet AFS-kokemuksistaan. He osallistuvat paitsi paikallisesti myös valtakunnallisesti Suomen AFS:n toimintaan. Perheenjäsenellä Mintulla oli jopa kunnia esiintyä Suomen valtakunnallisessa televisiossa jakamassa perheen omia kokemuksia ja kannustaa muitakin liittymään Suomen AFS:n isäntäperhetoimintaan. 

Auvisten perhe on osoittanut horjumaton sitoutumista kulttuurien välisen ymmärryksen puolesta puhumiselle ja he avaavat toistuvasti kotinsa vaihto-oppilaille, luoden ympäristön, jossa AFS-arvot elävät ja jaetaan. Heidän ystävällisyytensä, empatiansa ja avarakatseisuutensa ovat todella merkityksellistä niin Suomessa kuin kansainväliselläkin tasolla. 

Vuonna 2023 Peggy and Art Howe -palkinnon voittivat

  • Minttu ja Antti Auvinen, AFS Finland
  • Bonnie & Jim Stark, AFS USA
  • Luigi Batista Seronni, Milena Rodrigues Araujo, Pietro, Maria ja Fabiana Rodrigues Seronni, AFS Brazil
  • György Kugler, Ágnes Kuglerné Eper, AFS Unkari

 

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×