Nopeasti kiristynyt geopoliittinen tilanne sekä Venäjän ja Ukrainan tapahtumat ovat vallanneet median ja monen mielen sopukat. Moni meistä aikuisista ja myös nuorista kokee epävarmuutta ja huolta siitä, mitä maailmalla oikein tapahtuu. 

AFS:n missio rauhallisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta ei ole pitkään aikaan tuntunut yhtä tärkeältä kuin juuri nyt. 

AFS on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vaihto-oppilasjärjestö. Juuri nyt  AFS:n missio “Creating a more just and peaceful world through intercultural learning” tuntuu entistäkin tärkeämmältä. AFS on sitoutunut jatkamaan oppilasvaihtoa aina ja kaikkialla maailmassa, missä se suinkin on mahdollista ja turvallista riippumatta siitä, mitkä ovat eri valtioiden väliset poliittiset intressit.

Näin on ollut aina. Esimerkiksi kylmän sodan aikana AFS oli yksi harvoista järjestöistä, joka jatkoi oppilasvaihtoa silloisen Neuvostoliiton kanssa. Tämä sitoutuminen on vahvasti läsnä AFS:n kansainvälisessä verkostossa myös vuonna 2022. 

Oppilaiden, isäntäperheiden, vapaaehtoisten ja henkilöstön turvallisuus on aina tärkein prioriteettimme.

AFS Internationalin Risk and crisis management -yksikkö seuraa Venäjän tilannetta aktiivisesti, aivan kuten kaikkien muidenkin maiden tilannetta tarvittaessa. New Yorkissa sijaitseva riskien ja kriisinhallinnan tiimissä on prosessit ja resurssit olemassa, ja he tarvittaessa ohjeistavat AFS maita, myös Suomea. 

Venäjällä on muutamia kymmeniä vaihto-oppilaita ympäri maailman, myös Suomesta. AFS.llä ei ole oppilaita Ukrainassa eikä ukrainalaisia ole Suomessa. Vaihto-ohjelmat jatkuvat normaalisti. 

Tänään on juuri oikea hetki kiittää jokaista AFS:n toimintaan osallistuvaa: omaa henkilöstöä, vapaaehtoisia, isäntäperheitä, vaihto-oppilaita ja heidän perheitään. Heistä jokainen on yksilönä ja yhdessä merkittävällä tavalla edistämässä maailmanrauhaa ja kansojen välistä ystävyyttä. 

Anja Kahri
Toiminnanjohtaja

[email protected]
tel. +358 40 544 2346

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×