COVID-19 pandemia pakotti AFS:n keskeyttämään ennenaikaisesti kaikki kansainväliset vaihto-ohjelmansa maaliskuussa 2020, minkä jälkeen moni on kysynyt jatkuvatko vaihto-ohjelmat, ja jos kyllä, niin milloin. 

Vahvistamme sitoumuksemme jatkaa ohjelmia vuoden 2020 toisella puoliskolla kaikissa niissä maissa ja kohteissa, joissa se on mahdollista. On kuitenkin mahdollista, että alkuperäisiin suunnitelmiin voi tulla muutoksia kohdemaasta riippuen.

Turvallisuuden varmistaminen  ja häiriöiden minimointi

AFS on globaali verkosto, ja analysoimme parhaillaan jokaisen maan tilannetta ja mahdollisuutta toteuttaa vuoden 2020 vaihto-oppilasohjelma. 

Vaihto-oppilaiden turvallisuus ja hyvinvointi ovat tärkein prioriteettimme. Seuraamme tiiviisti viranomaisten terveys- ja matkustussuosituksia, ja keräämme aktiivisesti tietoa kohdemaista myös siellä toimivilta vapaaehtoisverkostoiltamme. Emme voi tarkasti ennakoida kaikkea mitä tapahtuu ennen ohjelmien alkamista, mutta  lupaamme olla ketteriä ja reagoida nopeasti  olosuhteiden muuttuessa.

Joidenkin maiden tilanne  saattaa edellyttää ohjelman aloituspäivämäärän myöhäistämistä alunperin suunnitellusta. On myös mahdollista, ettei kaikkia vuoden 2020  ohjelmia voida toteuttaa kaikissa kohdemaissa,  jos se ei ole turvallista tai  ko. maan talouteen liittyvät negatiiviset vaikutukset ulottuvat myös vaihto-oppilastoimintaan. Jos ohjelmia jouduttaisiin muuttamaan  – ja toivomme että mahdollisimman harvan kohdalla näin kävisi – olemme yhteydessä osallistujiin heti kun tiedämme lisää. Teemme kaikkemme muutosten ja häiriöiden minimoimiseksi.

Työmme aktiivisten  maailmankansalaisten eteen jatkuu 

AFS: llä on yli 70 vuoden kokemus vaihto-oppilasohjelmien  järjestämisestä ja olemme entistäkin sitoutuneempia kansojen väliseen kulttuurivaihtoon. Näemme, että kriisit ovat aina myös mahdollisuuksia oppimiselle ja muutokselle. Vaikka ulkomaan opinnot saattavat tulevina kuukausina viivästyä tai muuttua, on tärkeää ajatella kriisistä eteenpäin.  Epävarmoina aikoina AFS-alumnien ja -vapaaehtoisten taidot ovat entistäkin suuremmassa arvossa: maailma tarvitsee joustavia, solidaarisia  ja kansainvälisyystaitoisia uudelleenrakentajia. 

Lue lisää AFS:n missiosta

 

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×