Vuosivaihtoon syksyn 2020 lähdössä pääsee nyt alennetulla osallistumaksulla 6000 € (norm. 9200€)!

Minkälaista on vaihto-oppilaan arki Filippiineillä? Kesällä 2019 Filippiineiltä palannut Susanne Hautala kertoi meille kokemuksiaan.

“Filippiineillä minua ei oikeastaan yllättänyt mikään niin, että olisin käynyt läpi suurenkin kulttuurishokin, sillä olin varautunut siihen, että mitä vain voi tapahtua, eikä minulla ollut ennakkoluuloja. Lähdin siis positiivisella mielellä matkaan.

Opin arvostamaan perhettä, ystäviä ja kulttuurieroja niin Suomessa kuin Filippiineillä. Arjessa opin asioita, joita Suomessa minun ei ole tarvinnut opetella: esimerkiksi vaatteiden pesu käsin ja koulupuvun silittäminen. Tagalogia opin ihan hyvin, mutta olisin toivonut oppivani sitä vielä enemmän.

Filippiinit vaihtovuosi

En oikeastaan osaa sanoa, mitä kaikkea Filippiineiltä odotin, sillä kohdemaani vaihtui aika yllättäen.

En tiennyt Filippiineistä melkeinpä mitään ennen lähtöäni, mutta se vain paransi kokemusta ja mielestäni todellisuus oli jopa odotuksia parempaa.

Parasta oli ehdottomasti isäntäperheen kanssa vietetty aika. Jäin tottakai kaipaamaan tapaamiani ihmisiä kaikkein eniten, sillä tulin todella läheiseksi sekä host perheeni että luokkani ja muiden vaihtareitten kanssa. Ruokakin oli tietysti todella hyvää ja sitä on kova ikävä!

vaihtovuosi Filippiinit

Koulupäivät olivat pituutensa takia osittain rankkoja, sillä minulla ei ollut luokassa paljon tehtävää ja huomasin kuinka paljon vaikeampaa on kuunnella opetusta englanniksi kuin suomeksi, vaikka englannin kieli onkin minulle aina ollut vahvuus. Koulussa oli kuitenkin paljon tapahtumia, jotka olivat upeita kokemuksia!

Minulla ei kestänyt kauaa tuntea itseäni perheenjäseneksi. En kokenut itseäni mitenkään muita erilaisena, vaikka olinkin suomalainen filippiinojen joukossa. Kaupungissani ei paljon ulkomaalaisia näkynyt vaihtareiden lisäksi, joten ihmiset tuijottivat paljon. Joskus pikkulapset seurasivat kotiportillekin nähdäkseen missä asuin. Se oli minulle todella omituista, sillä olin kuitenkin ihan samanlainen ihminen kuin kaikki muutkin, vaikkakin tietysti erimaalainen. Kuitenkin ymmärsin sen, sillä he eivät usein ulkomaalaisia sillä alueella nähneet.

vaihtovuosi filippiinit

Kokemukseni oli ehdottomasti kaiken työn ja odotuksen arvoinen! Haluaisin kannustaa vaihtareita astumaan pois mukavuusalueeltaan ja valitsemaan jonkin maan, josta he eivät vielä paljon tiedä.

Tietysti kaikkein tärkeintä on matkustaa sinne, jonne oikeasti haluaa ja josta on aidosti kiinnostunut, mutta myös eksoottisemmat maat ovat todella kiinnostavia ja kauniita!”

Katso tästä Filippiinien ohjelmat ja hae vaihtoon!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×