Oletko haaveillut vuodesta uudessa ympäristössä? Kiinnostaako uuden kielen ja kulttuurin omaksuminen? Vaihto-oppilasvuosi on erinomainen tapa kansainvälistyä ja avartaa omaa maailmankuvaa.

 

Vaihto-oppilaaksi voit lähteä kokonaiseksi lukuvuodeksi, lukukaudeksi tai kesäksi. Itseäsi kiinnostavimman kohdemaan voit valita yli 50 vaihtoehdon joukosta.

Tutustut uuteen kulttuuriin asumalla isäntäperheessä, käymällä koulua vieraalla kielellä ja elämällä erilaista, paikallista arkea. Asuminen ja opiskelu ulkomailla tuovat sinulle valtavasti uusia kokemuksia, joista on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Vaihto-oppilaaksi lähteminen ei ole, eikä sen pidäkään olla, mikään helppo juttu.  Vaihtarivuosi on haaste, jonka vastaanottaja saa parhaimmillaan loistavan kielitaidon, elinikäisiä ystäviä ja roppakaupalla kokemuksia.

AFS-vaihto-oppilaana kokemuksesi alkaa jo kauan ennen lentokoneen lähtöä kotimaasta. Haastattelu, toimiston tarjoama tietopaketti, orientaatioleiri sekä itse tekemäsi taustatyö valmistavat sinut tulevaan seikkailuun. AFS:n toimisto ja vapaaehtoiset ovat tukenasi koko vaihto-oppilasaikasi ajan.

Opiskelijavaihtoon voi lähteä myöhemminkin, mutta vaihto-oppilasvuosi on ainutlaatuinen tapa päästä lähelle kulttuuria. Oma isäntäperhe, lähikoulu ja paikalliset kaverit luovat aidon kontaktin paikalliseen elämään. Ole siis utelias ja anna maailman yllättää itsesi!

Lisätietoa vanhemmille!

×

 

Hei!

Laita meille viestiä niin vastaamme sinulle aukioloaikojemme (ma-pe 9-16) puitteissa mahdollisimman pian. Terveisin Suomen AFS

×